Κυριακή - 17 Δεκεμβρίου 2017
Sunday, 15 October 2017 09:50

Αμερικανός πρέσβης: Η επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ θα είναι επιτυχής

Αμερικανός πρέσβης: Η επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ θα είναι επιτυχής

Το σχόλιο του Τζέφρι Πάιατ τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Αίθουσα Σύνταξης

«Η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού θα είναι επιτυχής», εξαιτίας της στενής σχέσης μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας και του πόσο στενά τα συμφέροντά μας ευθυγραμμίζονται στις παγκόσμιες υποθέσεις, είπε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε προς την εβδομαδιαία ελληνοαμερικανική εφημερίδα Greek News και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, λίγα 24ωρα πριν ο Αλέξης Τσίπρας συναντηθεί στο Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Περιέγραψε την επίσκεψη ως ένα σύμβολο δέσμευσης για την υπάρχουσα εταιρική σχέση των δύο χωρών και μια ετοιμότητα για την περαιτέρω ενίσχυση της. Επίσης, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ κοιτάζουν τρόπους για περαιτέρω ενθάρρυνση αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα.

Για τη βάση της Σούδας είπε ότι οι δύο πλευρές θα διερευνήσουν τρόπους για να καταστεί ενισχυμένη η χρήση αυτής της πλατφόρμας, που ωφέλησε και τις δύο χώρες από την καθιέρωσή της το 1969.

«Δεν μπορώ να υπογραμμίσω αρκετά τη σημασία της Σούδας για την περιφερειακή και παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια», τόνισε ο Αμερικανός πρέσβης, διευκρινίζοντας ότι η Βάση αντιπροσωπεύει μόνο έναν από τους πυλώνες της συμμαχίας μεταξύ των δύο χωρών.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας