Τρίτη - 20 Φεβρουαρίου 2018
Monday, 30 November -0001 02:00

Ανασχηματισμός στα μέσα του μήνα

Ανασχηματισμός στα μέσα του μήνα

Έρχονται σαρωτικές αλλαγές στα πρόσωπα της κυβέρνησης.

Αίθουσα Σύνταξης

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος με όλες τις πληροφορίες να συγκλίνουν υπέρ ανασχηματισμού ακόμη και στο χρονικό διάστημα μέχρι τον Σεπτέμβρη. Ο χρόνος είναι ακόμη το ερωτηματικό με τις πληροφορίες να τοποθετούν τις αλλαγές στην κυβέρνηση από τα μέσα του μήνα μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου με μόνο αγκάθι την τρίτη αξιολόγηση.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ πριν μερικές μέρες έχει ενταθεί η φημολογία ότι επίκειται δραστικός ανασχηματισμός της κυβέρνησης.

Η προετοιμασία για την τρίτη αξιολόγηση είναι και αυτή που θα κρίνει ποιοι θα μείνουν και ποιοι θα φύγουν από το κυβερνητικό σχήμα.

Σε κάθε περίπτωση φαίνεται πως τo νέο βήμα της κυβέρνησης μετά την έξοδο στις αγορές είναι ο ανασχηματισμός. Στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι να δώσει περισσότερα αριστερά χαρακτηριστικά στην κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός μάλιστα φέρεται να έχει ήδη δεχθεί εισηγήσεις προς αυτή την κατεύθυνση και με στόχο η αναδόμηση της κυβέρνησης να προκύψει πριν πάει τον Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη για τη Διεθνή Έκθεση.

Ο ανασχηματισμός λοιπόν είναι στις σκέψεις του αρχηγού της κυβέρνησης, ώστε να δοθεί η εικόνα της επανεκκίνησης ύστερα από την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης από τους δανειστές και όσο η τρίτη διαπραγμάτευση θα εμφανίζεται στο προσκήνιο.

Σε κάθε ευκαιρία, όπως στην πρόσφατη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός ζητάει επίσπευση του κυβερνητικού έργου.

 

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας