Πέμπτη - 22 Φεβρουαρίου 2018
Monday, 06 November 2017 08:12

ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΣΟΚ ΓΙΑ ΔΙΣ ΣΕ OFF SHORE!

ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΣΟΚ ΓΙΑ ΔΙΣ ΣΕ OFF SHORE!

Βασιλιάδες, Γερμανοί, συνεργάτες του Τράμπ, Ελληνες σε φορολογικούς παραδείσους.

Γιάννης Ντάσκας

Ω !..Τι κόσμος...Η Αμερική έκανε πρόεδρο τον ζάμπλουτο Ντόναλντ Τράμπ και το χαρήκαμε γιατί γέμισε τον Λευκό Οίκο Εληνες ομογενείς που βοηθησαν να βγει...

Πριν αλέκτορα φωνήσαι καλά-καλά και οι τρεις Ελληνες απομακρύνθηκαν. Πρίνμπους, Τζιτζίκος και Παπαδόπουλος δεν είναι πια στο Επιτελείο του Τραμπ.
Ο Παπαδόπουλος μάλιστα είχε συνεργαστεί με το FBI του είχαν βάλει κοριούς και κατέγραφε...

Image result for τραμπ

Τώρα ο Τράμπ είναι στριμωγμένος, και του καταλογίζουν ότι είχε παγιδευτεί από Ρώσους.
Είναι πιθανόν να μην βγάλει καν τη χρονιά στην προεδρία και να παραιτηθεί υπό το βάρος των αποκαλύψεων...

Η πιθανότητα να είναι ο "λαγός" του βαθέως κράτους, ώστε με τις "τρέλες" του να οδηγήσει μερικούς τομείς σε σημεία ανατροπών των έως τώρα ισορροπιών είναι μικρή,αλλά υπολογίσιμη.

Η Κορέα, η Μέση Ανατολή, το Ισραήλ είναι κριτήρια, καθώς τα έως τώρα γνωστά αλλάζουν.
Αν αυτές οι ισορροπίες αλλάζουν απο επιπολαιότητες του Τράμπ και όχι με τη σύμφωνη γνώμη του βαθέως αμερικανικού κράτους, τοτε ο Τράμπ μετράει μέρες.

Μια πολύ θεαματική αλλαγή συντελείται επίσης στον έως τώρα στενό υπερσυντηρητικό σύμμαχο των ΗΠΑ, στη Σαουδική Αραβία. Οχι γιατί έγινε στόχος πυραύλου απο την Υεμένη και την φιλοπερσική πτέρυγα, όσο γιατίη βασιλική οικογένεια υπό έντονη αμερικανική πίεση φέρνει πραγματική θύελλα ανατροπών.

Image result for ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ

Ο διάδοχος πρίγκιπας Μπεν Σαλμάν πήρε το πάνω χέρι και φυλακίζει υπουργούς, πρίγκιπες, στρατιωτικούς και επιχειρηματίες για διαφθορά και κλεμμένα δις. Παράλληλα ανοίγει τις πόρτες και οι γυναίκες που ως τώρα ήταν σκεύη μαγειρικής και ηδονής, μπορούν να έχουν όνομα στις κάλπες, στην οδήγηση, σε ανοιχτούς κινηματογράφους και δε συμμαζεύεται...

Κοσμογονία... Ισως γιατί οι υπερσυντηρητικοί "δούλευαν" τους Αμερικανούς και ξέφυγαν πολύ με το δικό τους κατασκεύασμα, το Ισλαμικό Κράτος, τον Ερντογάν κλπ
Αμεση απάντηση είναι η σφαγή στην Εκκλησία Βαπτιστών στο Τέξας;
Ξεφεύγει η καλή ελεγχόμενη σχέση των ΗΠΑ με την Σαουδική Αραβία;
Η μήπως όλα αυτά γίνονται συντονισμένα και απο τις δυο πλευρές με τον Τράμπ σε ρόλο προβοκάτορα με η χωρίς την αντίληψή του;

Image result for σαουδαραβες

Η προσέγγιση αυτή στηρίζεται σε μια νέα αποκάλυψη που φέρνει τον Τράμπ σε δυσκολότερη ακόμα θέση.
Αποκαλύπτεται Υπουργός του σε καταθέσεις σε φορολογικούς παραδείσους και με στενές σχέσεις με Ρώσους...
Οι αποκαλύψεις αφορούν και πλούσιους Αραβες, τον έχοντα άριστη σχέση οικονομικής συνεργασίας με τους Ρώσους πρώην Καγκελάριο της Γερμανίας Σρέντερ, Βασιλικές οικογένειες ανα τον κόσμο...

Image result for ΣΡΕΝΤΕΡ

Μαζικότερες ανατροπές;

Πιθανότατα και καλημερίζοντας μια νέα πραγματικότητα που θα πάρει με επώδυνο τρόπο τη θέση της παλιάς ιδού πως παρουσιάζει τις αποκαλύψεις αυτές το RIZOPOULOS POST

"Η νομική εταιρία Αppleby είναι ένας από, τους ηγέτες της αγοράς για τις υπεράκτιες επιχειρήσεις. 100 εκατομμύρια δολάρια ετήσια έσοδα, 470 εργαζόμενοι, γραφεία σχεδόν σε κάθε σημαντικό φορολογικό παράδεισο. Η Appleby ιδρύθηκε στο Χάμιλτον, πρωτεύουσα των Βερμούδων. Εκεί, η επιχείρηση εδρεύει σήμερα σε ένα απλό κτίριο. Αλλά ο κατάλογος των πελατών είναι εξαιρετικός: συμπεριλαμβάνονται πριγκίπισσες, πρωθυπουργοί και αστέρες του Χόλυγουντ, καθώς και μερικοί από τους πλουσιότερους ολιγάρχες του κόσμου, από τη Ρωσία, τη Μέση Ανατολή, την Ασία και την Αφρική.

Image result for νομική εταιρεία Appleby

Τώρα η Appleby βρίσκεται στο κέντρο των Paradise Papers – μίας διεθνούς έρευνας που οδηγεί κατευθείαν στον σκιώδη κόσμο των δισεκατομμυρίων. Η S ddeutsche Zeitung δίνει στη δημοσιότητα συνολικά περίπου 13,4 εκατομμύρια έγγραφα. Δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο ορισμένοι πελάτες χρησιμοποιούν εταιρείες γραμματοκιβωτίων για να καλύψουν την εγκληματική συμπεριφορά ή να αποκρύψουν χρήματα από αμφιλεγόμενες πηγές. Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα τα έγγραφα αποκαλύπτουν τις μέχρι τώρα άγνωστες συνδέσεις ενός Αμερικάνου υπουργού με τους Ρώσους ολιγάρχες. Συνολικά, φιγουράρουν περισσότεροι από δώδεκα σύμβουλοι, μέλη του υπουργικού συμβουλίου και δωρητές του Ντόναλντ Τραμπ στα έγγραφα.

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι τα έγγραφα αποδεικνύουν ότι εταιρείες κολοσσοί όπως η Nike, η Apple, η Uber ή το Facebook συρρικνώνουν τους φόρους τους σε γελοία χαμηλά ποσοστά, αποκαλύπτουν περιουσιακά στοιχεία της βασίλισσας Ελισάβετ , του ροκ αστέρα Bono , και ενός συνεργάτη του Καναδού πρωθυπουργούΤζάστιν Τριντό σε φορολογικούς παραδείσους. Αποκαλύπτουν πως οι πολιτικές ελίτ χρησιμοποιούν αυτόν τον μυστικό κόσμο: περισσότεροι από 120 πολιτικοί από σχεδόν 50 χώρες εμπλέκονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Image result for Deutsche Post

Στη Γερμανία, τα ίχνη οδηγούν σε χιλιάδες πελάτες, δικαιούχους ή άλλα εμπλεκόμενα πρόσωπα – χωρίς αυτό βέβαια να αποτελεί αυτόματα νομικό παράπτωμα. Μεταξύ των υπεράκτιων χρηστών είναι δισεκατομμυριούχοι, ευγενείς, επιχειρηματίες, κληρονόμοι, επενδυτές, καταδικασθέντες απατεώνες και πρώην πολιτικοί, όπως ο πρώην καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ αλλά και εταιρείες όπως η Sixt, η Deutsche Post ή η αλυσίδα ξενοδοχείων Meininger, η Siemens, η Allianz, η Bayer και η Deutsche Bank γράφει η SZ.

Image result for ΕΛΙΣΑΒΕΤ

Τα έγγραφα δείχνουν έναν κόσμο που έχει προσαρμοστεί στις ανάγκες των μεγάλων εταιρειών, των πλουσίων και των εξαιρετικά πλούσιων. Ανοίγουν την πόρτα σε μια βιομηχανία που υπόσχεται την υψηλότερη μυστικότητα και καλύπτει ένα προηγουμένως αόρατο δίκτυο σε όλο τον κόσμο.

Τα Paradise Papers δείχνουν πόσο αδιάρρηκτος ειναι ο offshore κόσμος με τα βιομηχανικά έθνη. Ο οικονομολόγος Γκάμπριελ Ζουκμάν έχει υπολογίσει πόσο μεγάλη είναι η διάσταση αυτού του κόσμου για την έρευνα αυτή: περισσότερα από 600 δισεκατομμύρια ευρώ μετατοπίζονται ετησίως από πολυεθνικές εταιρείες σε φορολογικούς παραδείσους.

Image result for οφ σορ

Αλλά οι φορολογικοί παράδεισοι βοηθούν όχι μόνο τις εταιρείες να αποφύγουν τους φόρους αλλά και τους ιδιώτες. Δεν πρόκειται μόνο για φόρους, αλλά και για το γεγονός ότι οι πλούσιοι, ιδίως, μπορούν να παρακάμψουν τους νόμους που τους ενοχλούν – ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για φόρους κληρονομιάς, για θέματα ευθύνης ή για προστασία των πιστωτών.

«Για τους υπερ-πλούσιους, υπάρχει ένας κόσμος πέρα ??από το νόμο», λέει ο κοινωνιολόγος Μπρουκ Χάρινγτον συγγραφέας του βιβλίου Capital without Borders. Έτσι, από όλους τους ανθρώπους, οι πλουσιότεροι θα μπορούν να απολαύσουν «τα οφέλη της κοινωνίας» χωρίς να υπόκεινται στους περιορισμούς τους.

Image result for Μπρουκ Χάρινγτον  Capital without Borders

Από την άλλη πλευρά, εκείνοι που ελάχιστα ή καθόλου εμφανίζονται στα έγγραφα: άνθρωποι που κερδίζουν κανονικά ή λίγα. Και όμως αυτός ο υπεράκτιος κόσμος έχει αντίκτυπο σε όλους μας. Από τις εθνικές οικονομίες λείπουν τα δισεκατομμύρια των φόρων – ορισμένα εκ των οποίων λείπουν, για παράδειγμα για τη λειτουργία νοσοκομείων, για τη δημιουργία παιδικών σταθμών ή για την κοινωνική ασφάλεια

Η διάσταση του προβλήματος δείχνει έναν άλλο υπολογισμό του οικονομολόγου Γκαμπριέλ Ζουκμάν : Οι υπερ-πλούσιοι έχουν σταθμεύσει 7,9 τρισεκατομμύρια ευρώ στους φορολογικούς παραδείσους."

Στους καταλόγους φιγουράρουν Έλληνες πολιτικοί, επιχειρηματίες και 3-4 μεγαλοδικηγόροι...

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας