Σάββατο - 20 Ιανουαρίου 2018
Friday, 07 April 2017 11:27

Ανοίγει η «ψαλίδα» υπέρ της ΝΔ. Μάχη γίνεται για την τρίτη θέση

Ανοίγει η «ψαλίδα» υπέρ της ΝΔ. Μάχη γίνεται για την τρίτη θέση

Αυξάνεται στο 13,5% το γαλάζιο προβάδισμα - Χρυσή Αυγή, Δημοκρατική Συμπαράταξη και ΚΚΕ σε απόσταση αναπνοής για τη διεκδίκηση της τρίτης θέσης . Τι λένε για τα μέτρα οι πολίτες.

Αίθουσα Σύνταξης

Συνεχίζεται η ανοδική τάση της απήχησης της Νέας Δημοκρατίας, η οποία διευρύνει κατά μισή εκατοστιαία μονάδα το προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που από 13% ανεβαίνει στο 13,5%, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρία Pulse για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Action24 και παρουσιάσθηκε το βράδυ της Πέμπτης από την εκπομπή Evening Report του Γιώργου Κουβαρά.

Την ίδια ώρα χαρακτηριστικά αμφίρροπης αναμέτρησης προσλαμβάνει η μάχη για την τρίτη θέση στη σειρά κατάταξης των κομμάτων καθώς στην ίδια περιοχή κινούνται η Χρυσή Αυγή, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΚΚΕ.

Αναλυτικότερα τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων έχουν ως εξής: ΝΔ 32,5 %, ΣΥΡΙΖΑ 19%, Χ.Α. 7,5%, Δημοκρατική Συμπαράταξη 7%, ΚΚΕ 6%, Ποτάμι 2%, ΑΝΕΛ 2%, Ένωση Κεντρώων 2%, Λαϊκή Ενότητα 2%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%, Πλεύση Ελευθερίας 2,5%, ΛΑΟΣ 1%, Ελληνική Λύση 1% και άλλο κόμμα 3%. Οι αναποφάσιστοι υπολογίζονται στο 8% και εκείνοι που δεν απάντησαν ήταν στο 3,5%.

Δύο στους τρεις θέλουν να ψηφιστούν τα μέτρα από άλλη Bουλή


Την ίδια ώρα να ψηφιστούν από άλλη πλειοψηφία τα μέτρα που θα συνοδεύσουν το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης προτιμά η μεγάλη πλειονότητα της κοινής γνώμης.

Ειδικότερα, στο ερώτημα ποια κοινοβουλευτική πλειοψηφία θέλουν οι πολίτες να ψηφίσει τα μέτρα για το κλείσιμο της αξιολόγησης, μόνο το 22% των ερωτηθέντων απαντούν η σημερινή πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το 33% των ερωτηθέντων προτιμούν άλλη πλειοψηφία που θα προκύψει μετά από πρόωρες εκλογές ενώ το 31% προτιμούν ευρύτερη πλειοψηφία από την παρούσα Βουλή.

Στο ερώτημα, πάντως, αν τα μέτρα θα είναι πιο ήπια με άλλη κυβέρνηση, το 56% των ερωτηθέντων απαντά αρνητικά και μόνον το 37% έχει τη γνώμη ότι μπορεί να είναι ηπιότερα. Στους τελευταίους ανήκουν κυρίως οι ψηφοφόρους της ΝΔ, που σε ποσοστό 64% θεωρούν ότι με άλλη κυβέρνηση τα μέτρα θα είναι πιο ήπια.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αξιολόγηση που κάνουν οι πολίτες στις κυβερνήσεις της μνημονιακής περιόδου. Τις πιο πολλές θετικές απόψεις αποσπά η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου με 33%, ενώ ακολουθούν αυτές του Λουκά Παπαδήμου με 24% και των Τσίπρα-Καμμένου με 17%. Πιο χαμηλά με μονοψήφιο ποσοστό θετικών αξιολογήσεων της τάξης του 8% καταγράφεται η διακυβέρνηση από τον Γιώργο Παπανδρέου.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας