Σάββατο - 16 Δεκεμβρίου 2017
Friday, 24 November 2017 09:29

Αντιδράσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία και τα βλήματα

Αντιδράσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία και τα βλήματα

Η συζήτηση για την υπόθεση θα γίνει τη Δευτέρα στη Βουλή.

Αίθουσα Σύνταξης

Δυσαρέσκεια για την υπόθεση της πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία εκφράζεται από το στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ.

Δυσαρεστημένος εμφανίστηκε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ενώ ανάλογες δηλώσεις έγιναν από τον Νίκο Φίλη και τον Γιώργο Κυρίτση.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση αργά το βράδυ της Πέμπτης, ο υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την επιχειρούμενη συμφωνία πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία και ανέφερε ότι «προφανώς κάθε χώρα έχει δικαίωμα να αξιοποιεί τον πλεονάζοντα εξοπλισμό της, ωστόσο θα έπρεπε να είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί σε τέτοιου είδους κινήσεις, καθώς δεν μπορεί μια χώρα με το μέγεθος της Ελλάδας να πουλάει οπλισμό αδιαφορώντας για το πώς θα χρησιμοποιηθεί αυτός».

Παράλληλα, χαρακτήρισε προβληματικό το γεγονός ότι ο κ. Λοβέρδος εμφανίζεται να κατέχει απόρρητα έγγραφα «και να ζητάει με κόλπα αυτά να γίνουν φέιγ βολάν μέσα στη Βουλή» και κάλεσε το βουλευτή να δώσει απαντήσεις.

Νωρίτερα, ο Νίκος Φίλης, είχε ζητήσει από την κυβέρνηση να ακυρώσει την πώληση του πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Τονίζει ότι δεν έχει καμία αμφιβολία ότι τη Δευτέρα, στη Βουλή, οι απαντήσεις του πρωθυπουργού και του υπουργού Εθνικής Άμυνας στους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης που αποσκοπούν στην αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης, θα είναι πειστικές και τεκμηριωμένες, με τρόπο που δεν θα αφήνουν σκιές και αμφιβολίες.

Μιλώντας, «από στη σκοπιά των εθνικών συμφερόντων αλλά και της Αριστεράς που υπερασπίζεται παναθρώπινες αξίες και ιδανικά», σημειώνει ωστόσο ότι «θα είναι απείρως καλύτερο, να ακυρωθεί η πώληση όπλων και συγκεκριμένα αεροπορικών βομβών ΜΚ-82 στο καθεστώς του Ριάντ που είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιηθούν στην Υεμένη».

Στη δήλωση του με τίτλο «Η κυβέρνηση να ακυρώσει την πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία», ο κ. Φίλης αναφέρει ότι η εξάπλωση του πολέμου και οι δραματικές εξελίξεις είναι σε μεγάλο βαθμό μεταγενέστερες της απόφασης από το υπουργείο Άμυνας για πώληση όπλων στη Σ. Αραβία, αλλά και της σχετικής συζήτησης στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής «και πρέπει να συνεκτιμηθούν».

Αμέσως μετά, με ανάρτησή του στο Facebook, ο Γιώργος Κυρίτσης κινήθηκε στην ίδια γραμμή με τον Νίκο Φίλη, γράφοντας: «Συμφωνώ απολύτως».

Η συζήτηση για την υπόθεση θα γίνει τη Δευτέρα στη Βουλή.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας