Κυριακή - 17 Δεκεμβρίου 2017
Wednesday, 13 September 2017 09:47

Αντωνοπούλου: Στοίχημα για όλους να αναδείξουμε το πρόσωπο της κοινωνικής οικονομίας

Αντωνοπούλου: Στοίχημα για όλους να αναδείξουμε το πρόσωπο της κοινωνικής οικονομίας

Συνάντηση της αναπληρώτριας υπ. Εργασίας με Δίκτυο ΚΟΙΝΣΕΠ Κ. Μακεδονίας.

Αίθουσα Σύνταξης

Οι δράσεις προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών των εγχειρημάτων της κοινωνικής οικονομίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, αρμόδιας για την καταπολέμηση της ανεργίας, Ράνιας Αντωνοπούλου, με το Δίκτυο Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων Κεντρικής Μακεδονίας, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Οι εκπρόσωποι των κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων κατέθεσαν στην αναπληρώτρια υπουργό προτάσεις για την προώθηση των προϊόντων τους τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Μεταξύ των προτάσεων που κατατέθηκαν, είναι η συμμετοχή των κοινωνικών επιχειρήσεων σε εμπορικές εκθέσεις, η δημιουργία ενός πολυχώρου κοινωνικής οικονομίας και η προώθηση, μέσω των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας, των προϊόντων και των υπηρεσιών στο εξωτερικό.

Η κ. Αντωνοπούλου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέφερε ότι, «μετά τη θέσπιση και την εφαρμογή του νέου πλαισίου, που προσέδωσε δυναμική στο πεδίο, πλέον το στοίχημα για όλους είναι να αναδείξουμε το πρόσωπο της κοινωνικής οικονομίας προς τον έξω κόσμο. Η αρχή γίνεται με την 1η Έκθεση Κοινωνικής Οικονομίας, που θα πραγματοποιηθεί 1-3 Νοεμβρίου, στην Αθήνα. Σκοπός της έκθεσης είναι η παρουσίαση προϊόντων και υπηρεσιών των εγχειρημάτων της κοινωνικής οικονομίας, αλλά και η δικτύωση των φορέων της κοινωνικής οικονομίας».

Σε ό,τι αφορά την ενίσχυση της δικτύωσης των εγχειρημάτων της κοινωνικής οικονομίας, χθες, με πρωτοβουλία του υπουργείου Εργασίας, πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη η δεύτερη κλαδική συνάντηση φορέων του πεδίου, στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 30 εγχειρήματα της κοινωνικής οικονομίας που δραστηριοποιούνται στη Βόρεια Ελλάδα.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας