Παρασκευή - 23 Φεβρουαρίου 2018
Thursday, 22 June 2017 13:27

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΒΑΞΕΒΑΝΗ-ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΒΑΞΕΒΑΝΗ-ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ!

Πρέπει να παραιτηθεί η να ξηλωθεί η Διοικητής αν επικυρωθεί δικαστικά παράνομη ηχογράφηση απο τη συζυγό του!
Η θέση μας είναι ότι όλες oι δημόσιες δίκες μπορούν και να μαγνητοσκοπούνται και να μαγνητοφωνούνται και το υλικό τους να παίζει στα μικρόφωνα της πλατείας Συντάγματος. Εκει να παίζονται και τα πορίσματα αρμοδίων αρχών για δημόσια πρόσωπα, για υποθέσεις με κοινωνικό ενδιαφέρον κλπ.

Γιάννης Ντάσκας

Η πολιτική ελιτ που κυβερνούσε ως τώρα είχε βαφτίσει προσωπικά δεδομένα ακόμα και τους διαλόγους σε μια δημόσια δίκη.
Και σέρνει δημοσιογράφους σε δίκη για τα πρακτικά μιας δίκης, για επίσημα κατηγορητήρια και παραπεμπτικά βουλεύματα κλπ.

Αλλο βέβαια αυτό και άλλο να θέτει κανείς σε λειτουργία ένα κινητό τηλέφωνο και να καταγράφει ανεξέλεγκτα προσωπικές στιγμές, ιδιωτικούς διαλόγους μεταξύ συνηγόρων, κατηγορουμένου, μηνυτή, τρίτων προσώπων κλπ.
Αυτό είναι λειτουργία κρυφής κάμερας και όχι δημόσιας καταγραφής πρακτικών στη δίκη.

Όταν τα κάνουν αυτά (καταγραφή με κινητά), χωρίς προειδοποίηση των διαδίκων και του δικαστηρίου οι δημοσιογράφοι η πολιτική ελιτ τους κατηγορεί για κρυφή κάμερα, χτυπήματα κάτω απο τη μέση κλπ

Καταγραφή με το κινητό της τηλέφωνο, το οποίο, όμως λειτουργούσε μετα χέρια του τρίτο και ανύποπτο πρόσωπο έκανε η συζυγος του Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα σεμία υπόθεση με τεράστιο παρασκήνιο και προσκήνιο.

Εκανε καταγραφή σε δίκη της εναντίον του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, και όταν αποκαλύφθηκε ο "γερμανοτσολιαδισμός" με καταγγελίες των συνηγόρων του Κώστα Βαξεβάνη, διατάχθηκε η κράτηση της κ. Στουρνάρα, αλλά περιέργως με πρωτοβουλία του προέδρου του δικαστηρίου διατάχθηκε η καταστροφή του υλικού που κατέγραψε!!!

Στη συνέχεια θα διαβάσετε το ρεπορτάζ με την δίκη και την σύλληψη επ αυτοφώρω της κ. Στουρναρα. Η δίκη αφορά τις μεγάλες δουλειές που έπαιρνε η οικογενειακή τους εταιρεία από το διαβόητο ΚΕΕΛΠΝΟ κλπ.

Όμως εξ αρχής θέτουμε ένα ζήτημα: ΑΜΕΣΗ παραίτηση ή ξήλωμα με συνοπτικές διαδικασίες του ίδιου του Στουρνάρα, αν τελικά επικυρωθεί με δικαστική απόφαση η καταγραφή μέσω του κινητού της συζύγου του, το οποίο λειτουργούσε τρίτο πρόσωπο. Και τίθεται θέμα άμεσης ευθύνης του ιδίου, όχι απλά για λόγους ευθιξίας, επειδή η συζυγός του εμπλέκεται σε τέτοια υπόθεση, αλλά γιατί η δικη αφορά ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ της ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ εταιρείας, άρα άμεσα συμφέροντα του ιδίου.

Όταν διαπιστώθηκε η καταγραφή στη διάρκεια της διαδικασίας ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, Γιάννης Απατσίδης επισήμανε άμεσα το γεγονός και διέκοψε τη διαδικασία καταγγέλλοντας ότι κάποιος εξ αυτών που παρακολουθούν τη δίκη, μαγνητοφωνεί.

Όπως αποκαλύφτηκε, το κινητό με το οποίο ηχογραφείτο η δίκη ήταν αυτό της Λίνας Νικολοπούλου η οποία ομολόγησε ότι επρόκειτο για το δικό της κινητό τηλέφωνο. Ο Γιάννης Απατσίδης ζήτησε άμεσα τη σύλληψη της Λίνας Νικολοπούλου αλλά και να αποσταλεί στην αρμόδια Αρχή προσωπικών δεδομένων το κινητό, ενώ ο Γιάννης Μαντζουράνης έκανε λόγο για δόλο από την πλευρά της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα.

Το υλικό τελικά διεγράφη από τον ίδιο τον πρόεδρο του δικαστηρίου, γεγονός πρωτοφανές, που προκάλεσε την αντίδραση τόσο των συνηγόρων υπεράσπισης όσο και του Κώστα Βαξεβάνη, αφού προφανώς το παρανόμως ηχογραφηθέν υλικό πρέπει να διερευνηθεί. Ζητήθηκε ως εκ τούτου η κατάσχεση του κινητού τηλεφώνου.

Ο εισαγγελέας τόνισε ότι αν υποβληθεί μήνυση, αυτή θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα. Ο Γιάννης Απατσίδης αντέδρασε εκ νέου ζητώντας την αυτόφωρη διαδικασία για την κα Νικολοπούλου. Ο εισαγγελέας ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει να διερευνηθεί το κινητό.
Από την πλευρά της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα, αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του συνηγόρου της πολιτικής αγωγής. Ειδικότερα, ο Σπύρος Μουζακίτης διερωτήθηκε αν τα κινητά μπορούν και να ηχογραφούν εκτός από το να τραβούν βίντεο.
Αυτό προκάλεσε την παρέμβαση του συνηγόρου υπεράσπισης, Γιάννη Μαντζουράνη ο οποίος είπε «Υποτιμάτε τη νοημοσύνης μας κύριε συνήγορε».

Η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα τέθηκε υπό κράτηση ενώ το κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκε από το δικαστήριο.
Σημειώνεται πως το δικαστήριο έχει διακόψει ώστε να εξετάσει πως ακριβώς θα χειριστεί την υπόθεση.

Βαξεβάνης: Απαράδεκτη η ενέργεια της συζύγου Στουρνάρα - «Μάλλον θέλει να αξιοποιήσει επικοινωνιακά τα ηχητικά»
Το πρωτοφανές περιστατικό με την παράνομη ηχογράφηση σχολίασε ο Κώστας Βαξεβάνης.

Ο δημοσιογράφος και εκδότης αμέσως μετά το περιστατικό της παράνομης ηχογράφησης της διαδικασίας της δίκης από φίλη της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα με το κινητό μάλιστα της δεύτερης, δήλωσε πως πρόκειται για μια απαράδεκτη ενέργεια που συνδυασμένη με την απόφαση του Προέδρου να σβήσει τα αρχεία και μάλιστα χωρίς την άδεια του δικαστηρίου, «δείχνει πως η κα Στουρνάρα μάλλον είναι γνώστης του αποτελέσματος της δίκης και θέλει να αξιοποιήσει επικοινωνιακά τα ηχητικά».

Ο Κώστας Βαξεβάνης δήλωσε ακόμη πως επιφυλάσσεται να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για να ελέγξουν πειθαρχικά και ποινικά αυτούς που μέσα σε μια αίθουσα δικαστηρίου λειτούργησαν με τόσο προκλητικό τρόπο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι έπειτα, οι συνήγοροι υπεράσπισης ενημέρωσαν για την υπόθεση την επιθεώρηση δικαστηρίων.

Ιδού το ιστορικό της δίκης, όπως δημοσιεύεται στο "ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ":

Με την εξέταση της Λίνας Νικολοπούλου από το συνήγορο του Κώστα Βαξεβάνη, Γιάννη Μαντζουράνη συνεχίζεται σήμερα Πέμπτη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας η δίκη του δημοσιογράφου μετά από μήνυση που έχει καταθέσει εναντίον του η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα, για αποκαλύψεις του περιοδικού Hot Doc αναφορικά με σχέσεις της εταιρίας της με το ΚΕΕΛΠΝΟ και υπέρογκα ποσά που ελάμβανε για να δημιουργεί διαφημιστικές καμπάνιες ακόμη και για τον καρκίνο.

Κατά την έναρξη της εξέτασης της Λίνας Νικολοπούλου, ο Γιάννης Μαντζουράνης διερωτήθηκε γιατί δεν είχε μηνύσει τον Κώστα Βαξεβάνη για προηγούμενα πολύ βαρύτερα δημοσιεύματά του. Η Λίνα Νικολοπούλου επανέλαβε ότι τότε την είχε καλύψει δήλωση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού.

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ: Οι κανονικοί άνθρωποι που δεν συνηθίζουν να πηγαίνουν στα δικαστήρια, όταν κάποιος γράψει ένα αισχρό δημοσίευμα, αναρωτιούνται. Μία τακτική είναι να μη ρίχνεις νερό στον μύλο του συκοφάντη. Θεώρησα λοιπόν ότι πρέπει να αντιδράσω.
Η σύζυγος Στουρνάρα επαναλάμβανε διαρκώς τα περί "κανονικών ανθρώπων", με τον Γιάννη Μαντζουράνη να παρεμβαίνει εύλογα και να ρωτάει, αν οι υπόλοιποι δεν είναι κανονικοί άνθρωποι. Τότε εκείνη αντέτεινε ειρωνικά: "το τι είναι κανονικός άνθρωπος καλύτερα να το δούμε κάπου έξω από εδώ".

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αν δεν γινόταν αναφορά στο συγκεκριμένο τεύχος και δεδομένου ότι δεν είχατε αντιδράσει στα προηγούμενα, τι θα κάνατε;

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ: Θα αντιδρούσα στα επόμενα που θα έγραφε.
Ο Γιάννης Μαντζουράνης, εμμένοντας στα "περί κανονικών ανθρώπων" διερωτήθηκε εύλογα γιατί η Τράπεζα της Ελλάδος απάντησε για λογαριασμό δικό της και του συζύγου της σε δημοσίευματα του Βαξεβάνη, αλλά η έδρα δεν επέτρεψε να απαντησεί η ερώτηση.
Ο Γιάννης Μαντζουράνης συνέχισε να παρουσιάζει στη Λίνα Νικολοπούλου σκληρότερα δημοσιεύματα του Κώστα Βαξεβάνη για τα οποία δεν προσέφυγε στη Δικαιοσύνη. Η σύζυγος Στουρνάρα απάντησε εκ νέου ότι δεν μπορεί κάθε φορά που γίνεται ένα δημοσίευμα να κάνει μήνυση.
ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΗΣ: Ο καρκίνος είναι κολλητικό νόσημα;
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ: Είναι ψευδές ότι βάφτισαν τον καρκίνο κολλητικό.
ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΗΣ: Ποιος τον βάφτισε; Το ΚΕΕΛΠΝΟ.
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ: Προκειμένου να δείξει ότι κακώς το ΚΕΕΛΠΝΟ έδωσε αυτό το έργο με διαγωνισμό σε εμένα, βρήκε κάτι να πει και είπε ότι βάφτισαν τον καρκίνο κολλητικό για να πάρει χρήματα η οικογένεια Στουρνάρα.
ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΗΣ: Πήρε λεφτά η οικογένεια Στουρνάρα απ' αυτόν τον διαγωνισμό;
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ: Πήρε λεφτά η εταιρία της οποίας μέτοχος είμαι εγώ.
ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΗΣ: Μόνο;
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ: Αν εννοείται και τις κόρες μου πήραν κι εκείνες.
ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΗΣ: Από πότε έχουν οι κόρες σας εταιρικά μερίδια;

Στο σημείο αυτό η Λίνα Νικολοπούλου αντέδρασε λέγοντας πως αυτό δεν έχει σχέση με την υπόθεση. Ο Γιάννης Μαντζουράνης ξεκαθάρισε ότι ως εκ τούτων η εταιρία είναι της οικογένεια της Στουρνάρα και ρώτησε την Λίνα Νικολοπούλου αν γράφει κάτι ψευδές. "Υπονοεί ότι έχει γίνει κάποια απάτη" απάντησε η μηνύτρια. Μαντζουράνης και Νικολοπούλου αντιπαρατέθηκαν εκ νέου για τον διαγωνισμό του ΚΕΕΠΝΟ αναφορικά με την καμπάνια για τον καρκίνο. Η σύζυγος Στουρνάρα επέμεινε ότι η εταιρία της κέρδισε διαγωνισμό. Όμως όταν ο Γιάννης Μαντζουράνης ρώτησε πόσες εταιρίες συμμετείχαν εκείνη απάντηση "5-6". Ο συνήγορος υπεράσπισης αντέδρασε έντονα, τονίζοντας ότι θα μάθει το δικαστήριο πόσες εταιρίες συμμετείχαν μέσα από τα πρακτικά. Τότε η κα Νικολοπούλου ζήτησε από τον γραμματέα της έδρας να γράψει στα πρακτικά ότι δεν θυμάται πόσες εταιρίες συμμετείχαν στον διαγωνισμό.

ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΗΣ: Είναι αληθές ότι στο ΚΕΕΛΠΝΟ έγινε πάρτι εκατομμυρίων μέσω διαφήμισης;
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ: Αυτό θα το κρίνει η Δικαιοσύνη.
ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΗΣ: Τον Τύπο δεν τον διαβάζετε;
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ: Δεν εμπιστεύομαι τον Τύπο του κ. Βαξεβάνη.

Επιμένοντας επί συγκεκριμένων ζητημάτων ο Γιάννης Μαντζουράνης, η Λίνα Νικολοπούλου αρνείτο να απαντήσει, σημειώνοντας ότι θίγεται από το σύνολο του δημοσιεύματος. Ενώπιον δε της έδρας άρχισε να ειρωνεύεται, λέγοντας ότι θα αρχίσουμε να αναλύουμε ένα - ένα τα γράμματα και φωνάζωντας "β και α, βα και φ, βαφ". Τη Λίνα Νικολοπούλου διέκοψε η έδρα και η συζήτηση συνεχίστηκε με το πόρισμα του ΣΕΥΥΠ για ΚΕΕΛΠΝΟ.

ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΗΣ: Ποιος βάφτισε τον καρκίνο κολλητικό;
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ: Είναι ψευδές αυτό. Κανένας δεν το έκανε αυτό.
ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΗΣ: Έχει διαβάσει το πόρισμα των επιθεωρητών Υγείας;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κ. Βαξεβάνης έγραψε στοιχεία από το πόρισμα;
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ: Έγραψε στοιχεία από το πόρισμα, αλλά τα έγραψε με τέτοιο ώστε να είναι προσβλητικά.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Έγραψε επιπλέον πράγματα ο κ. Βαξεβάνη;
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ: Προσπαθούσε να πει ο κ. Βαξεβάνης ότι με παράνομο τρόπο πήραμε ένα έργο;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αυτό δεν αναφέρεται στο πόρισμα;
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ: Όχι.
ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΗΣ: Έγραψε κάτι από το μυαλό του ο κ. Βαξεβάνης;
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ: (έπειτα από σιωπή λίγων δευτερολέπτων) Λέω ότι ήθελε να συκοφαντήσει την οικογένειά μου.
ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΗΣ: Έδωσε το ΚΕΕΛΠΝΟ στους ελεγκτές του ΣΕΥΥΠ τα στοιχεία που του ζητήθηκαν;
ΝΙΚΟΛΟΥΠΟΥΛΟΥ: Ξέρω ότι οι επιθεωρητές είπαν ότι παρακωλύθηκε το έργο τους, αλλά αυτό δεν με αφορά.
Στο σημείο αυτό ο Γιάννης Μαντζουράνης διαβάζει απόσπασαμα από το πόρισμα των επιθεωρητών Υγείας από το οποίο προκύπτει ότι πράγματι το ΚΕΕΛΠΝΟ βάφτισε τον καρκίνο κολλητικό. Στη συνέχεια ο πρόεδρος διάβασε αποσπάσματα του πορίσματος από τα οποία προκύπτει σαφώς ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν μπορούσε να κάνει καμπάνια για τον καρκίνο, γιατί κάτι τέτοιο δεν περιλαμβάνεται στις αρμοδιότητές του.
ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΗΣ: Γνωρίζετε εσείς ότι ετίθετο εν αμφιβόλω η δυνατότητα του ΚΕΕΛΠΝΟ να κάνει καμπάνια για τον καρκίνο;.
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ: Το γνωρίζω, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι βάφτισαν τον καρκίνο κολλητικό.

Η Λίνα Νικολοπούλου διέκοψε εκ νέου τη διαδικασία για να απευθυνθεί ειρωνικά προς το δικαστήριο, λέγοντας ότι θα επαναλάβει κάτι για μια ακόμη φορά, μήπως και το καταλάβει ο συνήγορος υπεράσπισης. "Θα προσπαθήσω" ανταπάντησε σκωπτικά ο Γιάννης Μαντζουράνης, για να συνεχίσει σε επιθετικό τόνο η κα Στουρναρα: "προσπαθήστε σας παρακαλώ".
ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΗΣ: Αυτά που αναφέρει το πόρισμα για το ποινικό σας μητρώο και το πιθανό κόλλημά σας να συμμετάσχετε στον διαγωνισμό, είναι αληθές;

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ: Είναι αληθές, αλλά το ΚΕΕΛΠΝΟ έκρινε ότι μπορώ να συμμετάσχω.
ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΗΣ: Που το είπε αυτό το ΚΕΕΛΠΝΟ; Υπάρχει σε κάποιο έγγραφο;
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ: Προφανώς έγινε σιωπηλά. Εγώ άλλωστε δεν γνώριζα για το ποινικό μητρώο.
ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΗΣ: Η προθεσμία υποβολής προσφορών παρατάθηκε;
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ: Μάλιστα. Προκηρύχθηκε το ένα, εμείς συμμετείχαμε Απρίλιο του 2010.
ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΗΣ: Εντάχθηκε άλλο έργο πλην του δικού σας στο ΕΣΠΑ;
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ: Μάλιστα, ένα έργο για το κάπνισμα κι ένα για τα καρδιαγγειακά νοσήματα.
ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΗΣ: Το πόρισμα λέει ότι το μοναδικό έργο που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ είναι το δικό σας.
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ: Αυτό είναι λάθος των ελεγκτών του ΣΕΥΥΠ.
ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΗΣ: Γνωρίζετε αν το έργο ελέγχθηκε από το Ελεκγτικό Συνέδριο;
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ: Έγινε επιτόπιος έλεγχος από τη ρυθμιστική Αρχή.

Στο σημείο αυτό, ο Γιάννης Απατσίδης διακόπτει τη διαδικασία για να καταγγείλει ότι κάποιος εξ αυτών που παρακολουθούν τη δίκη, μαγνητοφωνεί. Αποκαλύπτεται ότι το κινητό με το οποίο ηχογραφείτο η δίκη είναι αυτό της Λίνας Νικολοπούλου. Ο Γιάννης Απατσίδης ζήτησε τη σύλληψη της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα.

Το υλικό διεγράφη άμεσα με εντολή του προέδρου γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Γιάννη Απατσίδη, ο οποίος κρίνοντας από την πράξη αυτή ζήτησε την κατάσχεση του κινητού και εκ νέου τη σύλληψη της Λίνας Νικολοπούλου η οποία όπως είπε θα πρέπει να περάσει αυτόφωρο. Παρακάλεσε επίσης το κινητό να αποσταλεί στην αρμόδια Αρχή προσωπικών δεδομένων.

Ο εισαγγελέας τόνισε ότι αν υποβληθεί μήνυση, αυτή θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα. Ο Γιάννης Απατσίδης αντέδρασε εκ νέου ζητώντας την αυτόφωρη διαδικασία για την κα Νικολοπούλου. Ο εισαγγελέας ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει να διερευνηθεί το κινητό.

Ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής Σπύρος Μουζακίτης διερωτήθηκε αν τα κινητά μπορούν και να ηχογραφούν εκτός από το να τραβούν βίντεο. "Υποτιμάτε τη νοημοσύνης μας" κύριε συνήγορε, απάντησε ο Γιάννης Μαντζουράνης.

Η κύρια δίκη που αφορά συκοφαντική δυσφήμηση διεκόπη για τις 4 Ιουλίου.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας