Σάββατο - 24 Φεβρουαρίου 2018
Saturday, 11 March 2017 20:25

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΞΕΡΑΤΕ ΟΤΙ Η ΓΙΑΝΝΑ ΗΤΑΝ ΠΡΕΣΒΕΙΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ;

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΞΕΡΑΤΕ ΟΤΙ Η ΓΙΑΝΝΑ ΗΤΑΝ ΠΡΕΣΒΕΙΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ;

Η οικονομική θηλιά στη χώρα μας πέρασε στο λαιμό της για τα καλά όταν η κυβέρνηση Σημίτη αποφάσισε να υλοποιήσει μεγάλα "πρότζεκτ".

Γιάννης Ντάσκας

Αυτά ήταν τα εξοπλιστικά που ξεκίνησαν το 1997 και με δανεικά έφαγαν οι μιζαδόροι με χρυσά κουτάλια.
Αυτά τα λένε οι δικογραφίες που τρέχουν στα ακροατήρια η σε ανακρίσεις.
Και η δίκη για τα υποβρύχια, και οι δίκες που προετοιμάζονται με ομολογίες των Κάντα, Ευσταθίου είναι αποδείξεις απο φαγοπότι.
Ο ανακριτής Χρήστος Κατσιάννης ερευνά το σύστημα ασφαλείας C4I και προφανώς θα καταλήξει σε νέα δίκη για τα εξοπλιστικά παράλληλα με τη ΖΗΜΕΝΣ.

Κι αυτές οι υποθέσεις μέρος της θηλιάς είναι.

Εκείνη την περίοδο άλλο "πρότζεκτ" ήταν το Χρηματιστήριο. Ποιός ξέχασε τις δηλώσεις Σημίτη, Κόκκαλη, Λάμπρου και άλλων ότι το Χρηματιστήριο θα φτάσει στις 7.000 μονάδες και άρα όλοι έπρεπε να επενδύσουν εκεί;
Επένδυσαν οι πολλοί και καταστράφηκαν ενώ λίγοι πλούτισαν πολύ παραπάνω από όσα είχαν.

Παράλληλο "πρότζεκτ" της εποχής εκείνης ήταν οι αθλητικές διοργανώσεις "ΑΘΗΝΑ 1997-ΠΑΓΚΌΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ" και η "ΟΛΥΜΠΙΆΔΑ 2004".

Οι επιχειρηματίες Κόκκαλης και Κυριακού κέρδισαν πολλά εκείνη την εποχή, παράλληλα με τους κατασκευαστές δημοσίων και ολυμπιακών έργων. Πλείστοι των επιχειρηματιών κέρδισαν και στο πάρτι του Χρηματιστηρίου, το οποίο κατέληξε σε μεγάλη λεηλασία των πολλών απο λίγους.

Τα παράλληλα "πρότζεκτ" αποδείχθηκαν και ωραίος λαβύρινθος απο τον οποίο τεράστια πακέτα χρημάτων βγήκαν "καθαρά" μέσω του Χρηματιστηρίου.

Αρκετοί μεγαλοδημοσιογράφοι δήλωναν αργότερα ότι κέρδισαν πολλά στο Χρηματιστήριο σε μετοχές -παιχνίδια με τράπεζες κλπ. Στην πραγματικότητα πολιτικοί και τραπεζίτες βοήθησαν ώστε μέσω Χρηματιστηρίου να ξεπλυθούν μίζες απο δωροδοκίες, δωροληψίες, απάτες, θαλασσοδάνεια κλπ. Πρωταγωνιστές σε αυτά και δημοσιογράφοι.

Εκείνη την περίοδο η Γιάννα Αγγελοπούλου πρωταγωνίστησε με το συζυγό της στην ανάληψη της Ολυμπιάδας και εν τέλει έγινε και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής. Ολοι την θυμούνται στα μέσα και στα έξω.
Ερωτηση: Χρηματιστήριο μπήκε; Και αν μπήκε βγήκε κερδισμένη η χαμένη;
Η Γιάννα εκείνη την περίοδο διορίστηκε "Πρέσβειρα εκ Προσωπικοτήτων" και πολλοί απο μας θεώρησαν ότι αυτή ήταν η "απάντησή" της στην "Πρέσβειρα της Ουνέσκο".

Η προσωπικότητά της αναδείχθηκε στο τέλος της Ολυμπιάδας όταν οι κάμερες την έδειχναν να χορεύει στην κερκίδα του Ολυμπιακού Σταδίου ...μόνη της για το ευτυχές κλείσιμο της Ολυμπιάδας.
Ο λογαριασμός στα δημόσια ταμεία απο τα Ολυμπικά Εργα ασήκωτος, θηλιά σήμερα στη χώρα και σε χρήμα και σε ακίνητα που τεχνηέντως εγκαταλείφθηκαν για να λεηλατηθούν.

Η Γιάννα θεωρεί ότι "σήκωσε την Ελλάδα ψηλά". Γεγονός. Ποιός και πόσο πληρώνει το "γερανό" για το "σήκωμα" κυρά από την Εμπαρο της Κρήτης;

Η απαντησή της όταν στριμώχτηκε ήταν διπλή. Αποποιήθηκε κάθε ευθύνης για το κατάντημα των έργων, για τις "πανάκριβες σωλήνες Καλατράβα" κλπ διότι έπρεπε το κράτος να τα αξιοποιήσει. Εγραψε και ένα βιβλίο.

Εκανε ένα άθλιο πέρασμα απο το πτώμα του "Ελεύθερου Τύπου" και κατέληξε να "προετοιμάζει" την αμερικανική στήριξη προς τον Αλέξη Τσίπρα (υπάρχει και ένα ακόμα με τον ...Τοτό, αλλά μας διαφεύγει...) φιλοτεχνώντας μια "αριστερή" εικόνα στην ζάμπλουτη οικογένειά Αγγελόπουλου, με δημοσιεύματα που ήθελαν ένα απο τα παιδιά της επαναστάτη στα χνάρια του...Τσε. Μας διαφεύγει τίνος ακριβώς Τσε...

Πριν λίγο καιρό ένας γνωστός ποινικολόγος (Κώστας Ντάλτας) αγόρευε στην υπόθεση λεηλασίας μέσω της ΑΕΠΙ και ρητορικά ρωτούσε:
-Ξέρετε ότι πίσω από τη ΑΕΠΙ είναι η πλουσιότερη οικογένεια της χώρας μας, συν γυναιξί και τέκνοις;
- Είναι οι Αγγελόπουλοι; τον ρώτησαν.
Εκεί πήγε το μυαλό βλέπετε.
Εκείνος απάντησε ότι κάποιοι "όπουλοι" είναι κει εννοούσε τους Ξανθόπουλους.

Υστερα απο λίγο έσκασε το σκάνδαλο λεηλασίας της ΑΕΠΙ και μάθαμε ότι κάποιοι Ξανθόπουλοι συναγωνίζονται τη Γιάννα σε πλούτο.
Πριν το χωνέψουμε μας ήρθε κεραμίδα απο τη Γιάννα την ίδια.

Μας πληροφόρησε ότι παραιτείται απο την θέση της Πρέσβειρας εκ Προσωπικοτήτων και είναι αλήθεια ότι εμείς δεν θυμόμαστε ότι επι...20 χρόνια η κυρα Γιάννα ήταν "Πρέσβειρά" μας και μάλιστα εκ προσωπικοτήτων.
Αν το είχαμε συγκρατήσει θα κάναμε αυτό που κάνουμε και τώρα: Να μας κοινοποιήσει ποιές ήταν οι επίσημες κινήσεις, πράξεις κλπ που έκανε κάθε χρόνο ξεχωριστά "για να προσφέρει στην χώρα μας", όπως ήταν υποχρέωσή της. Με ημερομηνίες, κόστος, συμμετοχές κλπ.
Αυτό θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τι εννοεί στην ανακοίνωση της παραίτησης, την οποία η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ παρουσίασε ως εξής:

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:

"Δεκαεννέα χρόνια μετά τον ορισμό της ως πρέσβεως εκ προσωπικοτήτων η κα Αγγελοπούλου ανακοίνωσε ότι αποιείται τον τίτλο και καταθέτει το διπλωματικό διαβατήριο της, αφήνοντας αιχμές για την κυβέρνηση.

Αναλυτικά η δήλωση της Γιάννας Αγγελοπούλου:
«Μετά την σειρά ενεργειών και παραλείψεων που αφορούν την ιδιότητά μου ως Πρέσβεως εκ Προσωπικοτήτων που κατέχω από το 1998 και την έκδοση του διπλωματικού διαβατηρίου που παρακολουθεί την ιδιότητα αυτή, είμαι υποχρεωμένη να αποποιηθώ.
Την ανάθεση αυτή την εξέλαβα πάντα ως αναγνώριση στο πρόσωπό μου και αντίστοιχα, με όλες μου τις δυνάμεις, όλα αυτά τα χρόνια, προσέφερα στην χώρα μου εν γνώσει όλων των Κυβερνήσεων.
Ποτέ δεν ζήτησα τίποτε από κανέναν.
Συνεχίζω, πέραν των εκάστοτε κυβερνητικών συμπεριφορών, να προσφέρω και να υπηρετώ αυτό που κρίνω ως σημαντικό για την χώρα μας».


Να πούμε "Εξεστιν κ.Πρέσβειρα" ή να μην το πούμε;

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας