Κυριακή - 17 Δεκεμβρίου 2017
Wednesday, 29 November 2017 08:26

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΨΟΥΝ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΜΕ ΜΙΖΕΣ!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΨΟΥΝ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΜΕ ΜΙΖΕΣ!

Μάρτυρες μιλούν με ονόματα προσώπων και εταιρειών...

Γιάννης Ντάσκας

Ας κάνουμε μερικές σκόρπιες σκέψεις στη συνέχεια της δήλωσης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι οσονούπω θα γίνει προ ημερησίας διατάξεως στη Βουλή για τις μίζες που είναι παρκαρισμένες σε φορολογικούς παραδείσους.

ΣΚΕΨΗ 1η.
Πριν χρόνια είχαμε τη διεύθυνση μιας μεγάλης εφημερίδας. Και γράφαμε και ρεπορτάζ.
Τότε μεταξύ άλλων διατυπώναμε ερωτήματα για την εταιρεία "ΟΚΤΑΓΚΟΝ" σε σχέση με την Ολυμπιάδα που μόλις είχε ανατεθεί στην Ελλάδα και τότε στα αθλητικά πράγματα κυριαρχούσε η Γιάννα, ένας Σίμιτσεκ και διάφοροι παρατρεχάμενοι. Απαντήσεις δεν πήραμε ποτέ.

Image result for ΑΘΗΝΑ 2004
Μέιναμε όμως με το στόμα ανοιχτό όταν ακριβώς εκείνο τον καιρό διάλεξε η Γιάννα να κάνει μια επίσκεψη στην εφημερίδα. Επιλέξαμε να καθυστερήσουμε επίτηδες για να μην πάμε στην εθιμοτυπική" συνάντηση, αλλά η Γιάννα δεν έφευγε αν δεν έσφιγγε και το δικό μας χέρι...

Image result for ΓΙΑΝΝΑ ΜΕ ΣΙΜΙΤΣΕΚ

Φυσικά ποτέ δεν ήρθαν οι απαντήσεις, αλλά εντελώς τυχαία κάποιος απο τον ΑΘΗΝΑ μας είπε ότι μια και ασχολούμαστε πολύ προσωπικά με τον αθλητισμό θα μπορούσαμε να "αξιοποιηθούμε" στην Ολυμπιάδα και ως στέλεχος τότε του ΑΝΤΕΝΝΑ.
Είδαμε φως, αλλά φυσικά δεν μπήκαμε...

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ανοιξαν οι λογαριασμοί αυτής της εταιρείας ποτέ; Το ρωτάμε με αφορμή διώξεις στον αθλητικό χώρο (Γκαγκάτσης και λοιποί) και χρήματα που βρέθηκαν στην Ελβετία σε λογαριασμό του εθνικού προπονητή Οτο Ρεχάγκελ....

Image result for ΟΤΤΟ ΡΕΧΑΓΚΕΛ

ΣΚΕΨΗ 2η
Τι είναι η εταιρεία ΕΝΤΕΡΠΡΑΪΖ και κάτι ψιλά ακόμα στην ονομασία που την ξεχωρίζει από τις άλλες με το ίδιο όνομα;
Πριν μερικά χρόνια, τότε που το πάρτι των εξοπλιστικών, του (μετα) Χρηματιστηρίου κλπ βρισκόταν σε εξέλιξη ένα ιδιωτικό αεροπλάνο προσγειώθηκε στο ΕΛ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ.
Ενας εφοπλιστής που δεν τον τσάκωσε καλά το μάτι του πληροφοριοδότη μας κουβαλούσε κάτι βαλίτσες.
Υστερα συνάντησε μια κυρία "κολλητή" με Υπουργό και τη σύζύγό του.
Η κυρία "κολλητή" με μια ίδια βαλίτσα πήγε στις 3.15 το μεσημέρι στην Τράπεζα Κύπρου στη Λεωφόρου Αλεξάνδρας.
Κατέβηκε με στελεχάρα της Τράπεζας στο Υπόγειο.
Υστερα απο λίγο απο την Τράπεζα αυτή έφευγαν 122 εκατομμύρια προς διάφορες οφ σορ εταιρείες σε διάφορους φορολογικούς παραδείσους.

Image result for ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΧΕΡΙΑ

ΣΚΕΨΗ 3η
Αυτη μας γεννήθηκε διαβάζοντας ένα κείμενο που κατέθεσε με ερωτήματα ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.
Γράφει μεταξύ άλλων:

"...Τον τελευταίο καιρό οι Έλληνες δικαστικοί λειτουργοί, αλλά κι οι πράκτορες του FBI που ασχολούνται με το μεγάλο σκάνδαλο της φαρμακευτικής εταιρείας.

Πρόκειται για στέλεχος του υπουργείου Υγείας την περίοδο 2011 – 2012, που ήταν πρώην σύμβουλος του υπουργείου Δημοσίας Τάξης και συγγενής παλιού υψηλόβαθμου στελέχους της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.
Ο έμπειρος αυτός πρώην κρατικός υπάλληλος εμφανίζεται ως ένας από τους κύριους συντάκτες του ειδικού «μαθηματικού τύπου» προσδιορισμού – προ πενταετίας, περίπου – της τιμής πώλησης των φαρμάκων στην Ελλάδα.

Image result for ΝΟΒΑΡΤΙΣ

Με τους Έλληνες δικαστές αλλά και τους ερευνητές στην Αμερική να πιστεύουν ότι από αυτή τη διαδικασία επωφελήθηκε η Novartis, που αύξησε σημαντικά τον τζίρο της. Με δεδομένο, ότι η Ελλάδα ήταν μία από τις τρεις χώρες αναφοράς για τον καθορισμό των τιμών στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δηλαδή, υψηλότερες τιμές στην Ελλάδα σήμαιναν υψηλότερες για όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές.
Με βάση τα νέα δεδομένα από τις έρευνες και από την ανάλυση δεδομένων – κυρίως e-mails από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές της εταιρείας - φαίνεται ήδη το εύρος των ύποπτων συναλλαγών με κρατικούς λειτουργούς αλλά και με κυβερνητικά στελέχη».

Αυτά τα φοβερά γράφει ο κ.Νικολόπουλος, αλλά δεν σταματά εκεί.

Image result for νικοσ νικολοπουλοσ

Εχει και δεύτερο σκέλος και εκεί αναφέρει:
« Ευρήματα εκατομμυρίων ευρώ σε λογαριασμούς μεσαζόντων – ενδιάμεσων προσώπων, τα οποία οδηγούν με τη σειρά τους σε μεγάλα πολιτικά στελέχη, έχουν εντοπίσει οι αμερικανικές αρχές σε συνεργασία με τους Έλληνες εισαγγελείς εν μέσω καύσωνα στο μεγάλο σκάνδαλο της Novartis. Το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο εντοπισμός 3,5 εκατ. ευρώ σε λογαριασμό Γαλλοελβετού, ο οποίος είχε κρίσιμο ρόλο σε διαγωνισμό προμήθειας εξοπλισμού από μεγάλα κρατικά νοσοκομεία για την ανάλυση αίματος, στα τέλη της δεκαετίας του 2000.
Αν τελικά ευοδωθούν όλα αυτά, θα αλλάξει το πολιτικό σκηνικό, αφού τα εμπλεκόμενα πρόσωπα είναι ιδιαίτερα σημαντικά και ακόμα και σήμερα εμφανίζονται να έχουν φιλοδοξίες ότι θα παίξουν ρόλο στο μέλλον, με ιδιαίτερο πρόσωπο αιχμής ένα παράγοντα ο οποίος εμφανίζεται από εξωθεσμικούς επικοινωνιολόγους να προαλείφεται ακόμα και για πρωθυπουργός».

Image result for ΜΠΑΧΑΜΕΣ ΕΞΩΤΙΚΟΣ

Τα κρίσιμα ερωτήματα είναι τα ακόλουθα:

1ον. Ποιος εισηγήθηκε και με ποιο σκεπτικό στα τέλη του 2010 και εν συνεχεία από ποιους αποφασίσθηκε το σύνολο των αρμοδιοτήτων του Τμήματος Τιμών Φαρμάκων της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικού Εμπορίου (υπουργείο Ανάπτυξης), να υπαχθεί στο Υπουργείο Υγείας;
2ον. Στις 7 Δεκεμβρίου 2012 ποιος υπογράφει την υπουργική απόφαση για τη διαδικασία εφαρμογής συστήματος τιμών αναφοράς για την κατάρτιση, αναθεώρηση και συμπλήρωση του καταλόγου συνταγογραφούμενων φαρμάκων; Να κατατεθεί η σχετική εισήγηση.
3ον. Ποιος συνέταξε τον ειδικό μαθηματικό τύπο και με ποιους ακόμα το δούλεψε και το έφερε εις πέρας; Να κατατεθεί κάθε σχετικό έγγραφο.
4ον. Στα τέλη της δεκαετίας του 2000 ποιοι διαγωνισμοί προμήθειας εξοπλισμού έγιναν, σε ποια νοσοκομεία και ποιοι είχαν λόγο στις διαδικασίες διεξαγωγής του διαγωνισμού, οι οποίες ήταν «φωτογραφικές» και στημένες;
5ον.. Έφθασαν στα χέρια της Εισαγγελέως κατά της Διαφοράς, Ελένης Τουλουπάκη οι πολύτιμοι φάκελοι;
6ον Διετάχθη τακτικός φορολογικός έλεγχος για τις 50 ύποπτες εταιρείες, οι οποίες ερευνώνται για διακίνηση «μαύρου» χρήματος;
7ον. Για τις 11 από αυτές έχουν ήδη εντοπιστεί ποινικά κολάσιμες πράξεις, αφού φαίνεται να διακινούσαν περιέργως μεγάλα ποσά, δήθεν για επικοινωνιακούς σκοπούς της εταιρείας;

Image result for ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ

8ον. Μεταξύ των 11 εταιρειών, οι οποίες έχουν μπει στο στόχαστρο των ελληνικών αρχών, είναι εταιρείες επικοινωνίας, ταξιδίων, διοργάνωσης συνεδρίων, προβολής εταιρικού προφίλ, αλλά και ΜΜΕ;
9ον. Εντοπίσθηκαν πρόσωπα τα οποία δηλώθηκαν ως ιδιοκτήτες αυτών των εταιρειών, ενώ ήταν απλοί υπάλληλοι οι οποίοι αγνοούσαν ότι εμφανίζονταν ως ιδιοκτήτες εταιρειών επικοινωνίας και πολύ περισσότερο, ότι εκείνοι μεσολαβούσαν για τη διακίνηση τόσο μεγάλων ποσών;
10ον. Αληθεύει ότι η ελληνική πλευρά σε συνεργασία με παράγοντες της Εισαγγελίας των ΗΠΑ συζητεί το ενδεχόμενο νομοθέτησης ευνοϊκής διάταξης που να επιτρέπει ατιμωρησία στους προστατευόμενους μάρτυρες οι οποίοι αποκαλύπτουν σημαντικά στοιχεία για υποθέσεις, όχι μόνο του δημοσίου, αλλά και του ιδιωτικού τομέα, εφόσον επηρέασαν τα δημοσιονομικά της χώρας;"

Image result for ΖΥΓΑΡΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Ο κ.Νικολόπουλος στη Βουλή είπε ότι πήγε στα γραφεία των εισαγγελέων διαφθοράς μαζί με άλλους και διαπίστωσε ότι οι εισαγγελείς...κρύβονται και οι μάρτυρες δεν καταθέτουν διότι δεν εφαρμόζεται ο νόμος...
Μην τρομάζετε.
Εννοεί ότι είναι πίσω από τεράστιες κούτες που είναι γεμάτες υλικό προς έρευνα και τα μέσα που διαθέτουν απλά δεν υπάρχουν. Ούτε καρέκλες μαρτύρων δεν θα βρει κανείς...
Αυτό ποιούς βολεύει;
Οχι βέβαια τους Εισαγγελείς που μαρτυρούν απο το βάρος της δουλειάς.
Βολεύει εκείνους που δεν θέλουν την έρευνα.
Βολεύει εκείνους που δεν εφάρμοσαν σε ΟΥΤΕ ΜΙΑ περίπτωση το νόμο που ψηφίστηκε και ορίζει ότι θα λαμβάνει και αμοιβή και θα προστατεύεται ο μάρτυρας που θα αποκαλύψει μίζες,οφσορ κλπ.

Image result for ΟΦ ΣΟΡ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ

Ενας τέτοιος μάρτυρας που σχετίζεται με τα παραπάνω έφτασε μέχρι τα ύπατα αξιώματα διαμαρτυρόμενος ότι προσπαθούν αντί να εφαρμόσουν το νόμο να τον "δουλέψουν". Τον αφήνουν χωρίς προστασία και χωρίς αμοιβή, ώστε να μην καταθέσει σε μεγίστης σημασίας σκάνδαλο.
Οχι αόριστα πράγματα...Η δίκη ήταν να γίνει στις 23 Νοέμβρη και αναβλήθηκε ακριβώς για τον μάρτυρα αυτό. Τόσο σημαντικό κορόϊδο τον έχουν...

Απο την μη μαρτυρία του βολεύεται εκείνη η κυβέρνηση που ήθελε νάχει 10 Παπασταύρους...Σε καμία περίπτωση η σημερινή.
Ωρα είναι να ακούσουμε τον Αλέξη Τσίπρα να ρωτάει:
"Ποιός κυβερνάει αυτόν τον τόπο;"

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας