Τετάρτη - 17 Ιανουαρίου 2018
Sunday, 12 November 2017 12:52

Βενιζέλος: Η Κεντροαριστερά να διεκδικήσει το προοδευτικό Κέντρο

Βενιζέλος: Η Κεντροαριστερά να διεκδικήσει το προοδευτικό Κέντρο

«Η οργανωτική ενότητα είναι όμως όρος αναγκαίος αλλά όχι επαρκής».

Αίθουσα Σύνταξης

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος με άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα» υπό τον τίτλο «Εθνικός ή κομματικός πατριωτισμός;» τοποθετείται ενόψει των εκλογών για τον νέο πρόεδρο της Κεντροαριστεράς τονίζοντας ότι είναι ανάγκη η προοδευτική δημοκρατική παράταξη να διεκδικήσει το μεγαλύτερο δυνατό εύρος, δηλαδή το προοδευτικό Κέντρο.

Ο κ. Βενιζέλος σημειώνει πως η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα πρέπει να κινηθεί διευρύνοντας το δυνητικό της ακροατήριο. Προσθέτει δε ότι «προϋπόθεση ήταν και είναι να συμφωνήσουμε ότι δεν υπάρχει κομματικός πατριωτισμός διαφορετικός από τον εθνικό πατριωτισμό και τις ιστορικές του προτεραιότητες».

«Η οργανωτική ενότητα είναι όμως όρος αναγκαίος αλλά όχι επαρκής» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος και επισημαίνει για τα επόμενα βήματα μετά την εκλογή αρχηγού.

«Με την ολοκλήρωση αυτής της φάσης της διαδικασίας ελπίζω ότι θα δοθεί η έμφαση που πρέπει στα ουσιαστικά πολιτικά και προγραμματικά ζητήματα. Στα εθνικά, ιστορικά και αξιακά προτάγματα της εποχής μας, που μας οδηγούν σε υπεύθυνες, ευθείες και ολοκληρωμένες απαντήσεις στα επίμονα πρακτικά ερωτήματα για την “Ελλάδα μετά”».

 

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας