Σάββατο - 24 Φεβρουαρίου 2018
Saturday, 10 February 2018 16:04

Βενιζέλος: Η κυβέρνηση νόμιζε ότι θα λασπώσει πρόσωπα που την ενοχλούν

Βενιζέλος: Η κυβέρνηση νόμιζε ότι θα λασπώσει πρόσωπα που την ενοχλούν

«Έκαναν το λάθος να με προκαλέσουν τόσο βάρβαρα και ανόητα».

Αίθουσα Σύνταξης

«Η κυβέρνηση νόμιζε ότι θα λασπώσει πρόσωπα που την ενοχλούν» αλλά «η κοινωνία δεν τσιμπάει» τόνισε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Τα Νέα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος.

«H ηγετική ομάδα της κυβέρνησης θέλησε να δημιουργήσει, με όχημα τις αθλιότητες στην υπόθεση Novartis, εσωτερικό πρόβλημα στην αξιωματική αντιπολίτευση» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι αυτό που συμβαίνει τώρα είναι αυτό που είχε προβλέψει, δηλαδή πως «πλησιάζοντας προς το τέλος της θητείας της παρούσας Βουλής θα προκύψει θεσμική κρίση».

Ερωτηθείς για τους χειρισμούς της κυβέρνησης και της Δικαιοσύνης στην υπόθεση Novartis, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σεβασμό στους θεσμούς, δεν αντιλαμβάνεται τι σημαίνει διάκριση των εξουσιών και ότι εκθέτει συνεχώς εισαγγελικούς λειτουργούς που τους εμφανίζει ως παρακολούθημά της. Ειδικότερα για το θέμα των προστατευομένων μαρτύρων είπε ότι στη δικογραφία δεν περιλαμβάνεται η εισαγγελική διάταξη για την απονομή του καθεστώτος του προστατευόμενου μάρτυρα ούτε η έγκριση του αρμόδιου αντεισαγγελέα του ΑΠ. Το καθεστώς του προστατευόμενου μάρτυρα δόθηκε χωρίς να πληρούνται οι ουσιαστικές και διαδικαστικές προϋποθέσεις του νόμου. Όλα αυτά θα απασχολήσουν αμέσως και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο της Ευρώπης, πρόσθεσε.

Για την εμπλοκή του ονόματός του, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι «δεν έβαλαν μυαλό από την τύχη που είχαν προηγούμενες προσπάθειες τους. Έκαναν λοιπόν το λάθος να με προκαλέσουν τόσο βάρβαρα και ανόητα. Δεν πρόσεξαν ότι μια αναφορά που γίνεται σε επίσημο έντυπο της Novartis στο, ούτως ή άλλως αναρμόδιο, υπουργείο Οικονομικών αφορά το Μάιο του 2012 όταν δεν ήμουν πλέον υπουργός Οικονομικών! Δεν σκέφτηκαν ότι επί των ημερών μου ως υπουργού Οικονομικών κουρεύτηκαν λόγω PSI τα ομόλογα των φαρμακευτικών εταιριών που έχασαν έτσι 2,8 δισ., δηλαδή μια ολόκληρη ετήσια δημόσια φαρμακευτική δαπάνη με δεδομένα 2014. Δεν είδαν ότι στο έγγραφο των αμερικανικών Αρχών δεν αναφέρονται καν τα ονόματα Πικραμμένος, Κουτρουμάνης και Βενιζέλος. Δεν διάβασαν τις συνεντεύξεις του κομβικού προσώπου, τότε επικεφαλής της Novartis, που λέει ότι δυο πρόσωπα δεν έχει συναντήσει ποτέ στη ζωή του, τους κκ Πικραμμένο και Βενιζέλο. Δεν μπόρεσαν να κατασκευάσουν καν μια ιστορία».

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας