Σάββατο - 24 Φεβρουαρίου 2018
Wednesday, 15 March 2017 13:05

Βίτσας για τις τουρκικές προκλήσεις: Φοβόμαστε ατύχημα στο Αιγαίο

Βίτσας  για τις τουρκικές προκλήσεις: Φοβόμαστε ατύχημα στο Αιγαίο

Μιλώντας στον realfm 97.8 και τον Νίκο Στραβελάκη, ο Δημήτρης Βίτσας σημείωσε ότι «υπάρχει πάντοτε ο κίνδυνος ενός ατυχήματος», αναφερόμενος στις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο.

Αίθουσα Σύνταξης

Ερωτηθείς αν η ελληνική πλευρά προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο «θερμού» επεισόδιου, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας απάντησε:

«Εμείς προετοιμαζόμαστε για τα πάντα. Αν υπάρχει κάτι, το ξανασκεφτόμαστε, το ξανασυζητάμε, αλλά προετοιμαζόμαστε για τα πάντα» και πρόσθεσε:

«Περισσότερο κανείς μπορεί να φοβάται για τον κίνδυνο ενός ατυχήματος. Άρα, αυτό που θα πρέπει να κάνει σε επίπεδο διπλωματίας και προετοιμασίας είναι να παίρνει τα μέτρα του, ώστε να μειώσει στο ελάχιστο τις πιθανότητες».

Στο ερώτημα αν πιο πολύ φοβίζει τον ίδιο ένα ατύχημα, το κυβερνητικός στέλεχος είπε:

«Υπάρχει πάντοτε ο κίνδυνος ενός ατυχήματος. Άλλωστε, γι’ αυτό λέγεται ατύχημα. Άρα, παίρνουμε τα μέτρα μας, ώστε αυτό να μειωθεί στο ελάχιστο δυνατό. Τι σημαίνει αυτό; Αυτό σημαίνει ότι από τη μία πλευρά, πολιτικά και σε επίπεδο διεθνές, λειτουργούμε προετοιμάζοντας και ενημερώνοντας και τις σύμμαχες χώρες, αλλά μιλώντας και με την αντίπερα πλευρά. Δεύτερον, υπάρχουν σαφείς οδηγίες στα δικά μας παιδιά στις ένοπλες δυνάμεις για το πώς θα αντιδρούν και νομίζω ότι αντιδρούν μέχρι τώρα τέλεια».

Κατόπιν συμφωνίας με την ελληνική κυβέρνηση μπορεί Τούρκος αξιωματούχος να περιοδεύσει στη χώρα μας ενόψει του δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου, υποστήριξε ο κ. Βίτσας, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Κατρούγκαλου ο οποίος είχε ανοίξει παράθυρο για επίσκεψη Τούρκων αξιωματούχων στη Θράκη.

«Στη Θράκη υπάρχουν Έλληνες πολίτες. Οπότε προεκλογικού χαρακτήρα διαδικασίες νομίζω ότι δεν μπορούν να γίνουν, δεν έχουν ένα αντικείμενο. Από την άλλη μεριά, μπορεί κάποιος Τούρκος αξιωματούχος να περιοδεύσει μετά από συνεννόηση με την ελληνική κυβέρνηση σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας, αφού το ζητήσει και αφού η ελληνική κυβέρνηση το κρίνει σκόπιμο ή κρίνει ότι δεν έχει τρέχει και τίποτα. Αυτό έχει γίνει και μπορεί να ξαναγίνει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας