Σάββατο - 16 Δεκεμβρίου 2017
Sunday, 15 October 2017 09:53

Βίτσας: Στις ΗΠΑ δίνουν μεγάλη σημασία στην επίσκεψη Τσίπρα

Βίτσας: Στις ΗΠΑ δίνουν μεγάλη σημασία στην επίσκεψη Τσίπρα

«Πλέον η Ελλάδα είναι παραγωγός καλών ειδήσεων».

Αίθουσα Σύνταξης

Λίγα 24ωρα πριν την άφιξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, τη χώρα επισκέφθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.

Το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων συνομίλησε μαζί του ενώ βρισκόταν εκεί: «Στην αμερικανική πρωτεύουσα δίνουν πολύ μεγάλη σημασία στην επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού», δήλωσε ο υπουργός, για την επίδραση που αυτή θα έχει τόσο για τις ελληνο-αμερικανικές σχέσεις, όσο και στα περιφερειακά θέματα. «Θα είναι πολύ καρποφόρες» οι πολιτικού και οικονομικού χαρακτήρα συζητήσεις που θα έχει ο πρωθυπουργός, εκτιμά επίσης.

«Πλέον η Ελλάδα είναι παραγωγός καλών ειδήσεων», είναι το μήνυμα που στέλνει ο Δ. Βίτσας, μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ, και, συγχρόνως, πηγή σταθερότητας, σταθερότητας και ειρήνης για την ευρύτερη περιοχή, προσθέτει ο αν. υπουργός.

Όπως επισημαίνει εξάλλου, «έχει αλλάξει πάρα πολύ το κλίμα σε σχέση με το επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα» γενικώς αλλά και ειδικώς, στον τομέα των εξοπλισμών --και σε αυτόν τον τομέα υπάρχει πεδίο συνεργασίας των δύο χωρών. «Έχουμε καταφέρει μέσα σε 2,5 χρόνια πολλά πράγματα» υποστηρίζει ακόμη στη συνέντευξή του στο Πρακτορείο.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας