Παρασκευή - 19 Ιανουαρίου 2018
Monday, 30 November -0001 02:00

ΒΟΜΒΑ! ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΜΙΖΕΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ!

ΒΟΜΒΑ! ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ  ΓΙΑ  ΜΙΖΕΣ  ΔΙΚΑΣΤΩΝ!

Προχθές ένας ψυχονταής έσφαξε την καθαρίστρια που έκανε το λάθος να τον λυπηθο-εμπιστευθεί στο Ψυχιατρείο, όπου ανευθυνο-υπεύθυνα τον ειχε στείλει η δικαστική και ψυχιατρική επιστήμη με επώνυμο ψυχίατρο στο πλευρό του.

Γιάννης Ντάσκας

Πριν έξη χρόνια ακριβώς είχε ξανασφάξει την τότε φίλη του και αντι να είναι σιδηροδέσμιος τον έβγαζαν απο τον πρώτο χρόνο σχεδόν γιατί τους υποσχέθηκε ότι δεν θα ξαναπάρει ναρκωτικά και φάρμακα μαζί...

Και τον σφαγέα ή άρρωστο τον εμπιστεύθηκαν και έτσι η καθαρίστρια έκανε ανύποπτη δεσμό μαζί του...
Θα ξαναδικαστεί αλλά δυστυχώς στο εδώλιο δεν θα κάθονται και οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ συν-υπεύθυνοι της σφαγής.

Μια νεαρή κοπέλα έπεσε θύμα του έρωτα που της πούλησε ένα υποκείμενο, παντρεμένο με την αδελφή μιας επώνυμης σταρ.
Το θεώρησε ..τιμή της και πιστεύοντας τις αθλιότητες έκανε και παιδί μαζί του, παράλληλα με τα παιδιά που είχε το υποκείμενο από τον πρώτο γάμο.

Η νεαρή με το μικρό παιδί και την προφανή διαταραχή πήγε και σκότωσε όχι το υποκείμενο, αλλά την άτυχη και εντελώς αθώα νόμιμη συζυγο.
Προφανώς είναι ο ορισμός του εγκλήματος πάθους. Η νεαρή είναι εγγονή μιας άλλης βασανισμένης γυναίκας, η οποία είχε δολοφονήσει τον βασανιστή συζυγό της, η διαβόητη "Τίγρης του Χαρβατίου".

Μόνη στο εδώλιο χωρίς το συν-υπεύθυνο του φόνου υποκείμενο. Προφανώς το άφησαν εκτός κατηγοριών για να μεγαλώσει με τις γνωστές δικές του αρχές τα τρία παιδιά που μένουν στο δρόμο...Καταδικάστηκε η νεαρή προχθές σε ισόβια.

Και ο Κώστας Βαξεβάνης (και εμείς και πολλοί άλλοι...) δημοσιεύει στο "Κουτί της Πανδώρας" ένα άρθρο για την ΜΕΡΟΛΗΠΤΙΚΗ απόδοση "δικαιοσύνης" από φυσικά πρόσωπα. Δεν εννοούμε ότι τα ίδια πρόσωπα βγάζουν εκ διαμέτρου αντίθετες αποφάσεις. Συμβαίνει και αυτό. Αλλά δεν έχει σημασία για τον πολίτη αν τη μία απόφαση την "καλή" για τον ισχυρό και τον επώνυμο την βγάζει ο "ΑΛΦΑ" δικαστής και την άλλη την κακή για τον "αδύναμο" την βγάζει ο " ΒΗΤΑ" δικαστής. Και αυτό γιατί ΔΕΝ διορθώνονται παρά σπάνια τα αντίθετα αυτά φαινόμενα.

Προφητική ήταν η ερώτηση που κατέθεσε στις 17 Ιουλίου ο Νίκος Νικολόπουλος και αναφέρεται (όπως και ο Κ. Βαξεβάνης και εμείς) και στην σοκαριστική από πλευράς ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗΣ καταδίκης και ποινής στην νεαρή Ηριάνα.

Ο Νίκος Νικολόπουλος ζητεί ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ επιστροπή για τα φαινόμενα άδικων αποφάσεων στους κόλπους της Δικαιοσύνης κια για τις στρατιές δικαστών στην υπηρεσιών εφοπλιστών, επιχειρηματιών κλπ, όπου ΒΓΑΖΟΥΝ ΜΑΤΙΑ οι αθλιότητες πολλών επιπέδων.

Διαβάστε ολόκληρη την ερώτηση(και το άρθρο του Κ.Βαξεβάνη για τον "Καραγκιόζη της Βαρκελώνης" και θυμηθείτε υποθέσεις που πιθανόν ξέρετε...

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Α.Π. 7327/17-07-2017
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
ΘΕΜΑ: "Προστασία της Δικαιοσύνης με σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για σκάνδαλα στους κόλπους της"

Είναι επιτακτική εθνική ανάγκη η χώρα να διαθέτει αξιόπιστη ,αδέκαστη ανεξάρτητη Δικαιοσύνη
Δυστυχώς, αντί αυτής και μόνον του περασμένου Σαββάτου τα πρωτοσέλιδα και εσωτερικά ρεπορτάζ των εφημερίδων καταδεικνύουν ότι η Δικαιοσύνη στη χώρα μας βρίσκεται στο επίπεδο Δικαιοσύνης μπανανιών. Τούτο δε ανεξάρτητα από το γεγονός ότι αυτή η Δικαιοσύνη είναι που κατά περιπτώσεις και εποχές, εκδίδει πραγματικά λαμπρές αποφάσεις.

Ο Θεσμός αποτελείται από ανθρώπους και οι άνθρωποι είναι ικανοί για τα καλύτερα και τα χειρότερα.
Ο Τερτσέτης και ο Πολυζωίδης αναδείχθηκαν στην ίδια εποχή που δίπλα τους υπηρετούσαν τον θεσμό διεφθαρμένοι, ανίκανοι, ιδιοτελείς και ακριβώς γι΄ αυτό έμειναν στην ιστορία. Είναι αδιάφορο ουσιαστικά, αν ήταν δυο από την συντριπτική πλειοψηφία ή δυο από την μειοψηφία.
Αυτή η κυβέρνηση παρέλαβε μια χώρα πτωχευμένη εξαιτίας της διαφθοράς της πολιτικής, της νομοθετικής και τη δικαστικής εξουσίας ,οι οποίες κατέστησαν αδύναμες στην εκπλήρωση της αποστολής τους.

Για τις δυο πρώτες εξουσίες προσπαθεί η χώρα χρόνια να αμυνθεί με εξεταστικές επιτροπές για δραστηριότητες μεγάλου αριθμού μελών αυτών των δυο εξουσιών.
Δυστυχώς μεγάλος αριθμός μελών και της δικαστικής εξουσίας έχει παρασυρθεί στη δίνη της διαφθοράς και αυτή η πορεία δεν αναστρέφεται παρά τις προσπάθειες αρκετών μελών της δικαστικής εξουσίας.
Αυτή η αδυναμία έχει βαθιές αιτίες και είναι τόσο σοβαρές ώστε οι προσπάθειες να μείνει ο θεσμός ανεξάρτητος απέτυχαν, αφού ούτε η Σχολή Δικαστών πέτυχε να λειτουργήσει με όρους αξιοκρατίας ,και οι κληρώσεις φυσικών, ανεπηρέαστων δικαστών αποδείχθηκαν υπόσχεση ουτοπική.

Οι πολιτικοί κατά καιρούς υποσχέθηκαν και αρκετοί με ειλικρίνεια ότι θα περιφρουρήσουν την ανεξαρτησία και την αξιοκρατία στους κόλπους της Δικαιοσύνης, αλλά η αποτυχία ήταν παταγώδης καθώς δεν τόλμησαν και δεν μπόρεσαν να διασφαλίσουν ότι στις δικαστικές έδρες δεν θα ανεβαίνουν με κληρονομική διαδοχή δικαστές, ούτε δικαστές που επιθυμούν ισχυροί διάδικοι.
Το γεγονός ότι τα παιδιά των δικαστών διαδέχονται τους γονείς τους και συνυπηρετούν το θεσμό ταυτόχρονα δημιουργεί αλυσίδα εξάρτησης η οποία γίνεται τρισχειρότερη από φαινόμενα κατά τα οποία στην ίδια περιφέρεια υπηρετούν γονέας και παιδί ως δικαστές και ο σύζυγος και το άλλο παιδί τους ως δικηγόροι και μάλιστα σε υποθέσεις τεραστίων οικονομικών συμφερόντων.

Είναι κοινό μυστικό ότι μεγαλοεπιχειρηματίες έχουν προσλάβει νεαρές δικηγόρους με τις οποίες αφού συνήψαν στενές σχέσεις όλων των επιπέδων τις βοήθησαν να εισέλθουν στο δικαστικό σώμα και στην πορεία να εκδικάσουν σοβαρότατες υποθέσεις τους.
Αυτές ήταν αρχικά εξαιρέσεις σπάνιες.

Σήμερα επιχειρηματίες ανταγωνίζονται στο ποιός έχει καταφέρει να έχει μεγαλύτερο δικό του "στρατό" στη Δικαιοσύνη. είτε με αυτούς τους τρόπους, είτε μέσω δικηγορικών γραφείων τα οποία επίσης "διαφημίζουν το μεγάλο αριθμό δικαστών που επηρεάζουν με διάφορους τρόπους, ο αθωότερος των οποίων ήταν η σχέση επαγγελματικής συνεργασίας στα γραφεία αυτά, πριν εισέλθουν στο δικαστικό σώμα.

Μια απλή πρώτη ματιά σε δίκες με διαδίκους τεράστιας ισχύος φυσικά η νομικά πρόσωπα (επιχειρηματίες, Εταιρείες, Τράπεζες, Σουπερ Μάρκετ κλπ) δείχνει ότι και τα πιο άδικα νομικά και τα πιο απίθανα συμβαίνουν. Όπως και αντιστρόφως σε βάρος αδύναμων.
Έτσι θεωρείται νομικά σύννομο ένας μεγαλοπολιτικός που πιάστηκε με τους λογαριασμούς στα «πράσα» (Γιάννος Παπαντωνίου) να τιμωρείται με ποινή 4 ετών εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ ημερησίως, δηλαδή 3.500 για τον κάθε χρόνο και συνολικά το ευτελέστατο εν σχέσει προς τους λογαριασμούς του ποσό των 14.000 ευρώ. Το μήνυμα: "Κλέψτε και αν σας πιάσουν θα πληρώσετε μόνο ένα μικρό κλάσμα των κλεμμένων."
Αντίθετα ένας εφοριακός που κατηγορήθηκε ,αλλά δεν είχε λάβει ούτε ευρώ (Κορδοπάτης) καταδικάζεται σε 11 χρόνια κάθειρξης και δίδεται μπόνους σε εφοπλιστική εταιρεία η οποία μόνο από την κομπίνα αυτή (ψευδής καταγγελία)κέρδισε 1.5 εκατομ ευρώ και είχε την προστασία εκείνων που καταχώνιασαν στο συρτάρι τη λίστα Λαγκάρντ για το πρώτο κρίσιμο διάστημα!

Ένας δικαστικός που άλλαξε ιερούς ερυθροσταυρίτικους σκοπούς διαθήκης ανταμείβεται με τον παχυλότατο μισθό για χρόνια προέδρου ανεξάρτητης αρχής και εκεί επί χρόνια τάζει λαγούς(συλλήψεις μελών καρτέλ σε πετρέλαια, σουπερ μάρκετ, κατασκευαστικά κλπ) ,αλλά μέχρι και σήμερα δεν βλέπουμε ούτε τα πετραχήλια...
Σε οικισμούς που χτίστηκαν στα δάση της Αττικής ,αφού αυτά είτε κάηκαν, είτε αποχαρακτηρίστηκαν δίπλα σε πανάκριβες βίλες εφοπλιστών, επιχειρηματιών, πολιτικών, μεγαλοδικηγόρων ξεφυτρώνουν και βίλες δικαστικών, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις φέρονται εκκλησιαστικά φυσικά η νομικά πρόσωπα ως οι πάροχοι αυτών των εκτάσεων.

Πραγματικά προκάλεσε σοκ το συνημμένο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας του Κώστα Βαξεβάνη για την εκδιδόμενη Δικαιοσύνη και όσοι το πήραν αισθανόμενοι οργή για την προσβολή στον θεσμό, όταν την διάβασαν αισθάνθηκαν οργή για την προσβολή της νοημοσύνης και της δικαιοσύνης από πρόσωπα που υπηρετούν τον θεσμό της Δικαιοσύνης.

Δείτε τις περιπτώσεις που εξιστορεί και θα νιώσετε τα ίδια συναισθήματα.

Πολιτικοί με ιδιοπροσωπία στην έκφραση, όπως ο κ. Πολλάκης ή ο κ. Νεφελούδης προκαλούν συζητήσεις και σχόλια στην κοινωνία για την Δικαιοσύνη, αλλά ποιός μπορεί να τους κακίσει, όταν διαπιστώνει ότι μια νεαρή (Ηριάνα) καταδικάζεται σε 10 χρόνια κάθειρξης, επειδή είχε δεσμό με αθωωθέντα κατηγορούμενο για τους "Πυρήνες της Φωτιάς", ενώ την ίδια στιγμή τα κρατικά ταμεία διασώζουν ζάμπλουτους επιχειρηματίες, των οποίων τα πρόσωπα δεν υπάρχουν ούτε σε μία φωτογραφία ανθρωπιστικής εκδήλωσης(και γενικά πουθενά...) και είναι κοινό μυστικό ότι έχουν μεταφέρει με συνενόχους πολιτικούς και άλλα πρόσωπα, απίστευτα ποσά σε φορολογικούς παραδείσους, ώστε να τα ξεκοκαλίσουν με την ησυχία τους και να έρθουν να ξανασώσουν επιχειρήσεις ,όπως συμβαίνει και τώρα σε πανάκριβα πολυτελή εμπορικά κέντρα;

Ποιός μπορεί να θεωρήσει αδιάφορο ότι αυτού του φυράματος επιχειρηματίες την ώρα της πτώχευσής τους παρουσιάζονται και κερδίζουν τα δικαστήρια με στρατιά πανάκριβων δικηγόρων, στους οποίους πετράδια αποτελούν στενοί συγγενείς δικαστών εν μέσω θρύλων ότι οι αμοιβές αγγίζουν επταψήφια νούμερα;

Τα ονόματα στα γνωστά μεγάλα σκάνδαλα των εξοπλιστικών είχαν γίνει γνωστά με ρεπορτάζ και καταγγελίες και πριν 20 χρόνια, αλλά είχαν την προστασία πολιτικών και Δικαιοσύνης. Κατέρρευσαν οι πολιτικοί υπό το βάρος των πιέσεων από το εξωτερικό και το εσωτερικό για το γεγονός ότι είχαν γεμίσει τους φορολογικούς παραδείσους και σήμερα βιώνουμε τις τραγικές για τη χώρα συνέπειες της κατάρρευσης αυτής ,μέσω των γνωστών εκβιασμών προς τη χώρα από τους "προστάτες" και δανειστές εξωτερικού.
Ήδη παρατηρούνται σημάδια μετάδοσης αυτής της κατάρρευσης και στην Δικαιοσύνη και αν αυτό συμβεί και ζούμε ημέρες, στις οποίες οι μισοί δικαστές θα βάζουν φυλακή τους άλλους μισούς, δεν θα μείνει τίποτα όρθιο για την προστασία της κοινωνίας.

Επειδή, λοιπόν, γνωρίζουμε όλοι ότι, μέχρι και στο πολύ πρόσφατο παρελθόν, ήταν μνημειώδεις οι αποκαλύψεις και αλληλοκατηγορίες μεταξύ κομμάτων για «χοντρά» κομματικά παιχνίδια στην Δικαιοσύνη ενώ, ταυτόχρονα, έχουν δημοσιευθεί πολλά αποκαλυπτικά ρεπορτάζ για την ύπαρξη παραδικαστικών κυκλωμάτων, αλλά, δυστυχώς, μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις οι υποθέσεις αυτές έφθασαν μέχρι τέλους και τιμωρήθηκαν οι πρωταγωνιστές τους.
Επειδή, δεν είναι κρυφό ότι, σε δικαστικά συρτάρια, είναι καταχωνιασμένες εκατοντάδες δικογραφίες που σχετίζονται με μεγάλα σκάνδαλα και, όλως περιέργως, πολλές από αυτές τις υποθέσεις δεν ανασύρονται και δεν επικαιροποιούνται, ενώ, σε κάποιες άλλες περιπτώσεις, έχει επέλθει η παραγραφή.

Επειδή, κατά το τελευταίο διάστημα, παρατηρείται η μετατόπιση του κομματικού πολέμου για τη Δικαιοσύνη, καθόσον, οι χρόνια εγκαλούμενοι, έχουν προχωρήσει σε μια ιδιότυπη συμμαχία και έχουν στραφεί κατά της Κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ που, φυσικά, ανταποδίδει τα πυρά. Στον ίδιο πόλεμο, δυστυχώς, έχει εμπλακεί θεσμικά και η Δικαιοσύνη, αποποιούμενη κάθε δική της ευθύνη για όσα «βρώμικα» τερτίπια παρατηρούνται στους κόλπους της.
Επειδή είναι πασιφανές ότι ένας από τους βασικότερους πυλώνες της Δημοκρατίας, ο θεσμός της Δικαιοσύνης, έχει υποστεί μεγάλες «ρωγμές» στην αξιοπιστία του. με αιτία το γεγονός ότι το Κράτος διαχρονικά έχει τεράστιες ευθύνες, γιατί πάντα ήθελε υποχείριό του τη Δικαιοσύνη.

Επειδή πρόσωπα με καίριες θέσεις στον θεσμό της Θέμιδας σε αρκετές περιπτώσεις, αυτοβούλως και προθύμως, έχουν συμμετάσχει σ’ ένα παιχνίδι αλληλοεξάρτησης με τη νομοθετική εξουσία, για να εξυπηρετούνται τα θηριώδη οικονομικά συμφέροντα των ισχυρών του τόπου μας.
Επειδή, όσο και να θέλουμε να το κρύψουμε, δεν παύει να παραμένει άλυτο το πρόβλημα των παραδικαστικών κυκλωμάτων στη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, τη Χαλκιδική, την Πάτρα και σε πολλά άλλα ελληνικά Δικαστήρια.
Επειδή είναι μεν αλήθεια ότι κάποιοι δικαστές έχουν εκδιωχθεί γιατί είχαν γίνει υπηρέτες συμφερόντων και όχι της Πολιτείας και του δικαίου ,αλλά, δυστυχώς, είναι ελάχιστοι.

Επειδή πολλαπλασιάζονται τα φαινόμενα δικαστών να θεωρούν εαυτούς από έδρας «Πάπες» ή «Πάππισες» και ο τρόπος με τον οποίο αποδίδεται η Δικαιοσύνη προς «ανώνυμους» διαδίκους ή ενοχλητικούς δημοσιογράφους, είναι τουλάχιστον ιταμός.
Επειδή, πολλές δικαστικές αποφάσεις, όπως πχ αυτή που αφορά παράνομα ξενοδοχεία στη Χαλκιδική και αλλού, είναι προδήλως προκλητικά άδικες με παραγραφές για τις οποίες ευθύνονται φυσικά πρόσωπα της Δικαιοσύνης και όχι εξωγήινοι παράγοντες.
Επειδή, επίσης δυστυχώς, η συντριπτική πλειοψηφία Εισαγγελέων και Δικαστών, που είναι σίγουρα έντιμοι και καλόπιστοι, έχει προφανή αδυναμία να επιβληθεί στην «ευάριθμη μειοψηφία» των διεφθαρμένων λειτουργών της Δικαιοσύνης.

Επειδή, δεν φαίνεται να ενοχλήθηκε, ποτέ μέχρι σήμερα, η θεσμική ευαισθησία ορισμένων λειτουργών της Δικαιοσύνης, όταν συνάδελφοί τους διορίζονταν επικεφαλής στις δήθεν ανεξάρτητες αρχές και έκαναν επί δεκαετίες τα στραβά μάτια, επιτρέποντας έτσι σε κάποιους να πλουτίζουν αθέμιτα, εξοντώνοντας τους ανταγωνιστές τους, εξολοθρεύοντας ελληνικές επιχειρήσεις και καταληστεύοντας, ανενόχλητοι, φορολογούμενους και καταναλωτές.

Επειδή, δεν ακούστηκε ποτέ μέχρι σήμερα, ούτε ένα «Θεσμικό Κατηγορώ», όπως αυτό του ανωτέρω πρωτοσέλιδου της «Καθημερινής», για τον απόλυτο εξευτελισμό της ελληνικής Δικαιοσύνης, την ώρα που εν ενεργεία Εισαγγελείς και Δικαστές βλέπουν καθημερινά, τα παιδιά και τους λοιπούς συγγενείς τους, αλλά και ορισμένους συνταξιούχους συναδέλφους τους, να δικηγορούν μπροστά στα μάτια τους, στις αίθουσες των δικαστηρίων όλης της Ελλάδας, υπέρ τραπεζών, εργολάβων, νταβατζήδων, μιντιαρχών, λαθρεμπόρων, ακόμη και εμπόρων ναρκωτικών.
Επειδή, δεν θίχτηκε ποτέ μέχρι σήμερα ο καθωσπρεπισμός των όψιμων τιμητών της ανεξαρτησίας της ελληνικής Δικαιοσύνης, από το γεγονός ότι, κάποιοι από τους λειτουργούς της, συνταξιοδοτούμενοι, καταλήγουν σταθερά, επί δεκαετίες, στην μισθοδοσία μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, εγχώριων και αλλοδαπών, αλλά και της διαπλοκής, για να χειρίζονται εκ των έσω κάποιες «περίεργες» και «ευαίσθητες» εφέσεις και αναιρέσεις, που οδηγούν στην παραγραφή τεράστια οικονομικά - και όχι μόνον - εγκλήματα.

Επειδή, δεν ντράπηκαν οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ της ελληνικής Δικαιοσύνης, για το γεγονός ότι, για να παραπεμφθούν στην Δικαιοσύνη, για πρώτη φορά στην ιστορία αυτής της χώρας, οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών, χρειάστηκε να μεσολαβήσει μια Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, για να αναγκαστούν έτσι οι Εισαγγελείς να πράξουν, με καθυστέρηση δεκαετιών, το αυτονόητο, που όμως είχαν την υποχρέωση να διερευνήσουν αυτεπάγγελτα, από μόνοι τους, εδώ και πολλά χρόνια, αντί να κωφεύουν, την ώρα που τα εγκλήματα του ελληνικού banking, όχι μόνο διαπράττονταν προκλητικά μπροστά στα μάτια τους, αλλά και τους καταγγέλλονταν εγγράφως από βουλευτές, συλλογικότητες και απλούς Πολίτες.

Επειδή, δεν ακούστηκε ποτέ τσιμουδιά περί παρέμβασης στη Δικαιοσύνη και περί υπονόμευσης της Δημοκρατίας, όταν τα πρόστιμα των μεγαλολαθρεμπόρων καυσίμων και οι δικογραφίες για τα δάνεια των κομμάτων, ακυρώνονταν εν μια νυκτί και κατέληγαν στο αρχείο, με την γνωστή δικολαβική συνταγή των «τροπολογιών μαϊμού».

Επειδή, αναρωτιέμαι, αν έχει σχηματισθεί – αυτεπαγγέλτως ως οφείλεται - δικογραφία σε βάρος του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, μετά τα όσα αποκαλύφθηκαν για τη διαδρομή «μαύρου χρήματος» τεραστίου ύψους, που σχετίζεται με προμήθειες από εξοπλιστικά προγράμματα και, επίσης, επειδή φρονώ ότι χρήζει «φρεσκαρίσματος» η δικαστική διερεύνηση για τη σύμβαση της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, για την οποία, ήδη από το 2006, έχει σχηματιστεί δικογραφία για την απευθείας ανάθεση του ανωτέρω έργου από την Κυβέρνηση Σημίτη, η οποία, όμως, παραδόξως, ακόμη και σήμερα, μετά από 11 ολόκληρα χρόνια, εκκρεμεί.

Επειδή, είναι άξιο μνείας και το περιβόητο θέμα των Διαιτησιών, αφού, ενώ ο Ν. 4117/2013 προβλέπει ως «Επιδιαιτητή» έναν «Σύμβουλο Επικρατείας», που προκύπτει μετά από κλήρωση, σε «Διαιτησίες» της αμαρτωλής σύμβασης 470/2007 της ΕΡΓΟΣΕ, ορίστηκε ως «Επιδιαιτητής» ο Επίτιμος Πρόεδρος του ΣτΕ και πρώην Πρωθυπουργός κ. Παναγιώτης Πικραμένος, ορισμός που δεν γνωρίζουμε αν είναι νόμιμος ή όχι ενώ, εκτός των ανωτέρω, θεωρώ ότι είναι τεράστιο σκάνδαλο οι υπέρογκες αμοιβές των «Διαιτητών» και των «Επιδιαιτητών», ακόμη και των «γραμματέων» τους, που φθάνουν τις πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ ανά «Διαιτησία».

Επειδή, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που δημοσιοποιήθηκε πριν λίγες μόνον ημέρες, αλλά και με προηγούμενη του 2015, είναι πολλοί οι λόγοι για τους οποίους η εμπιστοσύνη των Πολιτών στην ελληνική Δικαιοσύνη έχει κατρακυλήσει, σταθερά, σε ποσοστά κάτω του 50%, μετά τα όσα έχουν διαχρονικά συμβεί και αποκαλυφθεί, όπως, ενδεικτικά, η άγρια κομματικοποίηση, τα παραδικαστικά, οι κατά παραγγελία αποφάσεις, οι σκανδαλώδεις παραγραφές, τα κουκουλώματα ερευνών, το καταχώνιασμα δικογραφιών, ο νεποτισμός, ο παράνομος πλουτισμός, κλπ.
Επειδή, η κυβέρνηση σας, προκειμένου να αποδείξει στον Ελληνικό Λαό ότι δεν μοιάζει και δεν έχει καμία σχέση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις της οικονομικής, θεσμικής και ηθικής χρεοκοπίας της Πατρίδας μας, έχει ως μονόδρομο μπροστά της την πραγματική κάθαρση και στον ευαίσθητο χώρο της Δικαιοσύνης.

Επειδή είναι πασιφανής η ανάγκη να προλάβει η χώρα την κατάρρευση της Δικαιοσύνης.
Επειδή το πρώτο βήμα γι¨αυτό είναι η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, η οποία αφού διαπιστώσει τα προβλήματα στην απονομή Δικαιοσύνης να συντάξει πόρισμα για την προστασία της,

Κατόπιν αυτών ερωτάσθε:

1. Προτίθεστε να προχωρήσετε στην σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την διερεύνηση των σκανδάλων στην Ελληνική Δικαιοσύνη;

2. Θα τολμήσετε εσείς, αυτό που δεν τολμούν να ζητήσουν οι ίδιοι οι λειτουργοί της Ελληνικής Δικαιοσύνης, προκειμένου να μάθουν όλοι οι Έλληνες ποιοι κατηγορούν ποιους και κατά πόσον κάποιοι από τους σημερινούς καταγγέλλοντες διαθέτουν το ηθικό και το θεσμικό ανάστημα να ομιλούν περί παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη και περί υπονόμευσης της Δημοκρατίας;

3. Θα συμβάλλετε, με την προτεινόμενη σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής, στην δικαίωση της συντριπτικής πλειοψηφίας των έντιμων λειτουργών της Ελληνικής Δικαιοσύνης, αφού έτσι θα αποκαλυφθεί ποιοι και πόσοι από τους συνυπογράφοντες σήμερα το «Θεσμικό Κατηγορώ» κατά της Κυβέρνησής σας, θα έβγαιναν αλώβητοι από μια σύγχρονη Δίκη των Δικαστών και των Εισαγγελέων;

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας