Παρασκευή - 19 Ιανουαρίου 2018
Monday, 30 November -0001 02:00

ΒΟΜΒΑ ΤΣΙΡΩΝΗ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΒΛΗΤΑ!

ΒΟΜΒΑ ΤΣΙΡΩΝΗ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΒΛΗΤΑ!

Επιχειρηματίες φτιάχνουν μια βιομηχανική μονάδα στο "πόδι" χωρίς μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος (βιολογικός καθαρισμός, μονάδες επεξεργασίας επικίνδυνων αποβλήτων, μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων κλπ και ύστερα εκβιάζουν τις κυβερνήσεις με το επιχείρημα ότι "είναι πολλά τα έξοδα και θα αναγκαστούμε να κλείσουμε αφήνοντας κόσμο στο δρόμο".

Γιάννης Ντάσκας

Αυτά αποκάλυψε ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος και νυν Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης στην εκπομπή "Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα|" του Στέργιου Καλόγηρου στο ATTICA-VERGINA TV.

Ο Υπουργός πρόσθεσε ότι αυτός ο εκβιασμός δεν πρέπει να περνάει ποτέ διότι εκεί που θα κλείσει μια επιχείρηση που ρυπαίνει και βλάπτει περιβάλλον και υγεία θα ιδρυθεί μια υγιής.

Ο Υπουργός μίλησε ακόμα για τον εκβιαστικό θρίλερ που έζησε ως υπουργός περιβάλλοντος προκειμένου να λάβει μέτρα στο Θριάσιο Πεδίο.

Εκεί βρήκε μια πραγματική βόμβα με τον υδράργυρο που εκβιαστικά τον έφεραν για "διαχείριση" στην περιοχή και τον πήραν ξανά (γερμανική επιχείρηση) όταν το Υπουργείο αντέδρασε.

Στην περιοχή ωμός εκβιασμός επιχειρείται τώρα με εργοστάσιο την ευθύνη του οποίου έχει εδώ και χρόνια στέλεχος του βαθέως ΠΑΣΟΚ, της εποχής που κάθε μέρα γεννούσε και ένα σκάνδαλο.

Το εργαστάσιο έπρεπε να απομακρύνει απο την περιοχή χιλιάδες τόνους επικίνδυνης σκουριάς, την οποία υποτίθεται ότι διαχειρίζεται.
Ολες οι προθεσμίες έχουν περάσει, προφανώς αρμόδιοι υπάλληλοι του Υπουργείου ΧΡΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ και κάνουν τα στραβά μάτια, ακόμα και μετά προσφατη καταδίκη του εργοστασίου.

Η καταδίκη είναι μεν καταδίκη, αλλά είναι σκανδαλωδώς επιεικής και οι 5 από τις 6 κατηγορίες πήγαν περίπατο, κάτι που δείχνει ότι εκτός απο τους εκβιασμούς "θα κλείσουμε", υπάρχει και παρασκήνιο στην επιείκεια των δικαστηρίων.

Ο Υπουργός κ.Τσιρώνης αναφέρθηκε και στην υπόθεση του Συνεταιρισμού Βόλου, για τον τομ οποίο υπήρξαν νέες αποκαλύψεις στην εκπομπή:

Ιδού η εκπομπή:

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας