Σάββατο - 24 Φεβρουαρίου 2018
Wednesday, 29 March 2017 11:01

Βουλή: Τα 252 «ναι» για Παπαντωνίου

Βουλή: Τα 252 «ναι» για Παπαντωνίου

 

Το εναρκτήριο λάκτισμα για κοινοβουλευτικές παραστάσεις που θα ελέγξουν ορισμένες απο τις μεγάλες υποθέσεις που απασχόλησαν την χώρα από το 2000 και έπειτα έδωσε η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα κατά την συζήτηση στην Βουλή της πρότασης των κυβερνητικών κομμάτων για συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής που θα ελέγξει τα εξοπλιστικά προγράμματα που υπέγραψε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννος Παπαντωνίου.

Αίθουσα Σύνταξης

Η πρόταση των ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ψηφίστηκε με την ευρύτατη πλειοψηφία 252 βουλευτών. Ωστόσο, κρίνοντας απο τις εισηγήσεις όλων των κομμάτων που υπογράμμισαν πως θα υπερψηφίσουν την σχετική πρόταση, συμπεραίνεται οτι η κάλπη έβγαλε 16 διαφοροποιημένες ψήφους.

Αναλυτικά: Ψήφισαν 268 βουλευτές. «Υπέρ» της συγκρότησης ψήφισαν 252 βουλευτές, «κατά» 3, «παρών» δήλωσαν 4 ενώ εντοπίστηκαν 8 άκυρα και 1 λευκό.

Υπο αυτά τα δεδομένα τις επόμενες ημέρες τα κόμματα θα ορίσουν ποιοι από τους βουλευτές τους θα συμμετέχουν στην επιτροπή η οποία θα έχει αρχικό περιθώριο 3 μηνών από την έναρξη των εργασιών της για να παραδώσει το πόρισμά της. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την πρόταση που ενέκρινε η εθνική αντιπροσωπεία ο κ. Παπαντωνίου θα ελεγχθεί για το αδίκημα της απιστίας κατά του Δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα από τον πρώην υπουργό. Εάν κατά την διερεύνηση προκύψουν επιπρόσθετα στοιχεία για εμπλοκή και άλλων πολιτικών προσώπων ή για τέλεση διαφορετικών αδικημάτων από τον ελεγχόμενο πρώην υπουργό τότε με νέα πρόταση προς την Ολομέλεια δύναται να ζητηθεί διεύρυνση του ερευνητικού πεδίου της προανακριτικής.

Π. Καμμένος: Δεν τα φάγαμε μαζί, όπως έλεγε ο κ. Πάγκαλος

Δεν φοβάται αυτή η κυβέρνηση, διαμήνυσε ο Πάνος Καμμένος από το βήμα της Βουλής, υποστηρίζοντας ότι η σημερινή συζήτηση δεν είναι μία συζήτηση που γίνεται χάρη, αλλά γίνεται με εντολή του πρωθυπουργού, που συγκρότησε την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επισήμανε ότι «δεν τα φάγαμε μαζί, όπως έλεγε ο κ. Πάγκαλος» ενώ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι σε παλαιότερη Εξεταστική το πόρισμα έκανε λόγο για αριθμούς τηλεφώνου και όχι τραπεζικούς. «Οι αριθμοί της μίζας λέγατε ότι είναι αριθμοί τηλεφώνου» δήλωσε ο κ. Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος επιτέθηκε στον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, για το νόμο πει ευθύνης υπουργών, αλλά και στον πρώην πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ κατηγόρησε και τη ΝΔ ότι είναι προνομιακοί συνομιλητές του κ. Βενιζέλου.

«Το μαύρο χρήμα σε τράπεζες του εξωτερικού είναι συνεχές, δεν παραγράφεται» είπε ο κ Καμμένος και προσέθεσε: «Υπάρχουν δύο δρόμοι, ο δρόμος του εσταυρωμένου και των σταυρωτών. Εμείς διαλέξαμε τον πρώτο δρόμο. Εμείς δεν έχουμε βρώμικα στα συρτάρια μας, δεν έχουμε σκελετούς».

 

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας