Σάββατο - 24 Φεβρουαρίου 2018
Sunday, 11 February 2018 13:45

Βούτσης: Μετά την Καθαρά Δευτέρα η σύσταση Προανακριτικής για τη Novartis

Βούτσης: Μετά την Καθαρά Δευτέρα η σύσταση Προανακριτικής για τη Novartis

Στις 16:00 το απόγευμα της Δευτέρας η διάσκεψη των προέδρων για τα επόμενα βήματα.

Αίθουσα Σύνταξης

Στις 16:00 το απόγευμα της Δευτέρας, λίγη ώρα μετά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, θα γίνει η συνεδρίαση της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής για τον προγραμματισμό της προανακριτικής επιτροπής αναφορικά με την υπόθεση Novartis.

Η έκτακτη διάσκεψη των προέδρων θα έχει ως αντικείμενο να οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία όπου θα συζητηθεί στη Βουλή η πρόταση των 30 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να συσταθεί προανακριτική επιτροπή για το σκάνδαλο που ταράζει τις τελευταίες ημέρες το πολιτικό σκηνικό.

Εν τω μεταξύ ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μιλώντας στον «Αθήνα 9,84» προσδιόρισε τη σύσταση της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της Novartis μετά την Καθαρά Δευτέρα

Διευκρίνισε ότι, όσον αφορά στο αδίκημα για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος δεν τίθεται θέμα παραγραφής.

Ως προς το αδίκημα της δωροληψίας, είπε ότι υπάρχουν διάφορες νομικές απόψεις, που λένε ότι δεν υπόκειται σε παραγραφή. Αναφορικά με τους προστατευόμενους μάρτυρες, είπε ότι θα κληθούν να καταθέσουν, τηρώντας όλες τις προϋποθέσεις ως προς την προστασία τους.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας