Παρασκευή - 23 Φεβρουαρίου 2018
Thursday, 02 November 2017 11:33

Χουλιαράκης: Η κυβέρνηση φορολογεί συνειδητά τη μεσαία τάξη

Χουλιαράκης: Η κυβέρνηση φορολογεί συνειδητά τη μεσαία τάξη

Στη διαπίστωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φορολόγησε συνειδητά τη μεσαία τάξη, τους συνεπείς και έντιμους φορολογούμενους αλλά και τους ελεύθερους επαγγελματίες προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

Αίθουσα Σύνταξης

"Στόχος είναι να ενισχυθούν τα πιο ευάλωτα στρώματα"
Μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, κατά τη διάρκεια επεξεργασίας του προσχεδίου του Προϋπολογισμού ο κ. Χουλιαράκης ξεκαθάρισε ότι η πολιτική της κυβέρνησης ήταν η φορολογική επιβάρυνση της μεσαίας τάξης για να ενισχυθούν τα πιο ευάλωτα στρώματα.

Ειδικότερα αναφερόμενος στον προϋπολογισμό του 2018, ο κ. Χουλιαράκης είπε πως είναι «υπερήφανος» που η κυβέρνηση κατάφερε να βρει ένα μικρό αλλά αρκετά κρίσιμο ποσό στην περίοδο αυτή, 320 εκατ. ευρώ, για την ενίσχυση νέων κοινωνικών προγραμμάτων, την ενίσχυση των οικογενειακών επιδομάτων, την ενίσχυση βρεφονηπιακών σταθμών και σχολικών γευμάτων για την καταπολέμηση της φτώχειας.

«Να πώς συνδυάζεται η δημοσιονομική πειθαρχία, η δημοσιονομική σταθερότητα από τη μια πλευρά και η κοινωνική δικαιοσύνη στα πλαίσια του εφικτού από την άλλη» είπε.

Αναγνωρίζοντας ότι η φορολογική επιβάρυνση που συνεπάγεται ο προϋπολογισμός του 2017 και του 2018 είναι μεγάλη για κρίσιμες κατηγορίες της κοινωνίας, για τους έντιμους και συνεπείς φορολογούμενους, για τη μεσαία τάξη, για τους ελεύθερους επαγγελματίες, επισήμανε πως αποτέλεσε μια συνειδητή επιλογή που μεταβατικά πήρε η κυβέρνηση.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας