Σάββατο - 24 Φεβρουαρίου 2018
Monday, 29 January 2018 10:02

Διευκρινίσεις από τον βουλευτή που μίλησε για «πόλεμο με τα Σκόπια»

Διευκρινίσεις από τον βουλευτή που μίλησε για «πόλεμο με τα Σκόπια»

Ντζιμάνης: Αν δεν καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δεν υπάρχει λύση μετά.

Αίθουσα Σύνταξης

«Εγώ αναρωτήθηκα αν θέλουν να πολεμήσουν αυτοί που έβγαζαν αυτές πολεμικές ιαχές στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης», εξήγησε ο βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ντζιμάνης, ο οποίος μίλησε για «πόλεμο με τα Σκόπια» σε δηλώσεις του σε τοπικό κανάλι.

Μιλώντας στον Real FM, για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η δήλωσή του, σημείωσε πως στη διπλωματία ο βασικός όρος είναι ο συμβιβασμός.

«Δεν θέλουμε πόλεμο με τα Σκόπια. Εγώ μιλάω για τις ιαχές που βγήκαν από τις εξέδρες του συλλαλητηρίου και γενικότερα το ψήφισμα. Βοηθούν στη λύση ή είναι απέναντι στη λύση;», διερωτήθηκε.

«Ο πόλεμος προκύπτει ότι αν κάποιος δεν θέλει μια λύση ειρηνική μέσω διαπραγμάτευσης και μέσω οικοδόμησης μέτρων εμπιστοσύνης, και θέλει τη μη λύση του ζητήματος της ονομασίας. Η μη λύση μας οδηγεί στο να διαιωνίζεται το πρόβλημα», συνέχισε.

«Σκοπός του πολέμου είναι η επιβολή της θέλησης στον αντίπαλο ή η καταστροφή του αντιπάλου. Αυτό λέγαμε στον στρατό. Όταν εσύ με το έτσι θέλω θες να επιβάλεις τη θέλησή σου στον αντίπαλο. Δηλαδή αυτός θέλει Μακεδονία, κι εμείς θέλουμε Μακεδονία. Αν δεν καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δεν υπάρχει λύση μετά», κατέληξε ο Ντζιμάνης.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας