Σάββατο - 16 Δεκεμβρίου 2017
Thursday, 24 August 2017 18:55

ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΖΕΣ, ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΑ ΜΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ

ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΖΕΣ, ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΑ ΜΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ

Μικρός ο κόσμος από Πελοπόννησο, Κολωνάκι, Βουλή και Λαμία

Γιάννης Ντάσκας

Παλαιότερα, οι πολιτικοί συναγωνίζονταν για να δείξουν στο λαό ότι το όνομά τους μετράει (και) στο διεθνές στερέωμα.

Στα δημοσιογραφικά γραφεία έφταναν και φωτογραφίες με συναντήσεις, ιδιωτικές ή δημόσιες, εντός ή εκτός Ελλάδας μεταξύ πολιτικών μας και πολιτικών από άλλες χώρες.

Τα καλοκαίρια ακόμα και ιδιωτικές συναντήσεις ή ιδιωτικές διακοπές τις μετέτρεπαν σε ειδήσεις και είτε επίσημα, είτε ανεπίσημα, διοχέτευαν πληροφορίες για συζητήσεις διμερών εθνικών θεμάτων ή ανάπτυξη φιλικών προσωπικών σχέσεων, που θα βοηθήσουν αργότερα και σε διακρατικό επίπεδο. Λ.χ. ο Αντώνης Σαμαράς σήμερα είναι λίαν αμφίβολο αν έχει την (πολιτική) εκτίμηση και στενών συνεργατών του από την εποχή της πρωθυπουργίας.

Γενικά από τα ελληνικά πράγματα είναι εξαφανισμένος, αφού κανείς δεν αποβλέπει στην επάνοδό του.

Πέρασε από τα υπουργικά αξιώματα, έγινε και πρωθυπουργός, έδειξε τι καλό (δεν) μπορεί να κάνει και ολοκλήρωσε τον κύκλο του.

Κι όμως... Πριν κάμποσο καιρό διοχετεύθηκε σε ΜΜΕ φωτογραφία του Αντώνη Σαμαρά μετά της συζύγου του μαζί με τον Κινέζο πρωθυπουργό και την σύζυγό του στο μακρινό Πεκίνο και μας ενημέρωναν ότι εκεί συζήτησαν θέματα διμερή μεταξύ Ελλάδας και Κίνας.

Συχνή επίσης και η ενημέρωση για διακοπές με πρόσωπα που έχουν σημασία κλπ.

Πριν λίγες ημέρες ένας πρώην εντοπίστηκε σε μια περιοχή απομονωμένη στη Νότια Πελοπόννησο να κάνει διακοπές και μπάνια με παρέα.

Κάποιος αναγνώρισε πασίγνωστο πολιτικό γειτονικής μας χώρας, ο οποίος ήταν παρέα με τον δικό μας, επίσης πασίγνωστο, και καθώς του φάνηκε πολύ περίεργη η προσπάθεια να περνούν απαρατήρητοι έστησε αυτί και μάτι με πολλούς τρόπους.

Και εντυπωσιάστηκε σφόδρα.

Οι συζητήσεις αφορούσαν επενδυτικά σχέδια και περιλάμβαναν αναφορές σε συναλλαγές, σε βαλίτσες κλπ. Μπορεί οι δουλειές να αφορούν νόμιμες συναλλαγές, αλλά φάνηκε πολύ περίεργο στον "άνθρωπό" μας, που βρέθηκε δίπλα συμπτωματικά γιατί γίνονταν τόσο σοβαρές συζητήσεις σε τόσο απομονωμένο μέρος.

Το ένα από τα "μέρη" σχετίζεται με τον δημιουργό της λίστας Λαγκάρντ, τον Ερβέ Φαλσιανί με διάφορους τρόπους και το "αυτί" μας είπε ότι σε κάποια στιγμή άκουσε στις συζητήσεις το όνομα της Κριστίν Λαγκάρντ και του Τζώρτζ Σόρος και το συνδύασε με τις συζητήσεις για βαλίτσες, για το C4I και έρευνες της Δικαιοσύνης.

Ακριβώς λίγες ημέρες μετά "έσκασε" η είδηση για διώξεις για την υπόθεση αυτή μαζί με Χριστοφοράκο.

Η είδηση μεταδόθηκε ως εξής:

 

"Την παραπομπή σε δίκη του Μιχάλη Χριστοφοράκου προκειμένου να δικαστεί για το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας ζητεί ο εισαγγελέας, αναφορικά με την προμήθεια του συστήματος ασφάλειας C4I, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, έργο που είχε ανατεθεί στην κοινοπραξία SAIC με υποκατασκευαστή την εταιρεία Siemens.

Ο εισαγγελέας, μετά την διαφωνία του δικαστικού συμβουλίου στην προηγούμενη πρόταση του, με την οποία ζητούσε  την απαλλαγή του Μιχάλη Χριστοφοράκου για το αδίκημα της δωροδοκίας, διαφοροποίησε την πρόταση του, ζητώντας την παραπομπή του.

Σύμφωνα με την προηγούμενη πρόταση, ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens δεν δωροδοκούσε τους υπεύθυνους των κομμάτων για να δώσουν τη δουλειά στην Siemens, άλλα τα χρήματα ήταν δωρεές.

Σύμφωνα με την νέα 1464/17 πρότασή του προκύπτουν ενδείξεις ότι ο Μιχάλης Χριστοφοράκος μαζί με τα πρώην στελέχη της μητρικής Siemens, Ράιχαντ Σίκατζεκ και Μίκαελ Κουτσενρόιτερ, δωροδοκούσαν από το 2003 έως το 2009 άγνωστους έως τώρα δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι εμπλέκονταν στην ανάθεση και παραλαβή του συστήματος C4I.

Στην πολυσέλιδη νέα πρόταση του ο εισαγγελικός λειτουργός επιμένει, ωστόσο, κατά περίεργο τρόπο ότι ο Μιχάλης Χριστοφοράκος και ο Δ. Δενδρινός δεν πρέπει να λογοδοτήσουν για το αδίκημα  της απάτης και της εγκληματικής οργάνωσης! Επίσης προτείνει να μην δικαστούν οι δυο άνδρες για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία σε βάρος του δημοσίου καθώς και τα στελέχη της Siemens Grant Lawrsnce Clark και Russell Michael Maghew!

Η απαλλαγή όμως Χριστοφοράκου για το αδίκημα της απάτης (όπως και του Διον. Δενδρινού) για το οποίο θεωρεί πως δεν στοιχειοθετείται οδηγεί και στο αίτημα του να καταργηθούν (!)  τα δύο εντάλματα σύλληψης, που είχαν εκδοθεί εις βάρος του Χριστοφοράκου, για αυτό το αδίκημα το 2009. Υπενθυμίζεται πως ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens δεν είχε εμφανιστεί να απολογηθεί για την υπόθεση στον 4ο ειδικό ανακριτή και διέφυγε στη Γερμανία, όπου από τότε κυκλοφορεί ελεύθερος. Ζητεί όμως ταυτόχρονα να διατηρηθεί η ισχύς νέου εντάλματος σύλληψης για τον Μιχάλη Χριστοφοράκο και τα πρώην στελέχη της μητρικής Siemens, Ράιχαντ Σίκατζεκ και Μίκαελ Κουτσενρόιτερ.

-Ζητεί επίσης  να μη γίνει κατηγορία κατά των Ελευθέριου Λώλου, Γεράσιμου Βασιλάτου, Παναγιώτη Αναστόπουλου, Ιωάννη Πετρόπουλου και Παναγιώτη Μέρτη για απιστία σε βάρος του δημοσίου, παθητική δωροδοκία και σύσταση εγκληματικής οργάνωση.

-Προτείνει  να απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα στους Γεώργιο Καραμάνη, Εμμανουήλ Βαρδάκη,  Ελευθέριο Λώλο, Γεράσιμο Βασιλάτο, Παναγιώτη Αναστόπουλο, Ιωάννη Πετρόπουλο, Παναγιώτη Μέρτη

Ο εισαγγελέας ζητεί να παραπεμφθούν σε δίκη για επιμέρους αδικήματα συνολικά 18 ατομα και συγκεκριμένα:

1.Μιχάλης Χριστοφοράκος,

2. Michael Kutshenreufpr,

3. Reinhard Siekacek,

4. Διονύσης Δενδρινός,

5. Grant Lawrsnce Clark,

6.Russell Michael Maghew,

7.Αλέξανδρος Λέτσας,

8. Γιωργος Καλδής

9. Σάββας Γιαννακάκη,

10. Αθανάσιος Ράμμος,

11. Βασίλειος Τυρογαλάς,

12. Γεωργιος Καραμανης,

13. Εμμανουήλ Βαρδάκης

14. Ελευθέριος Λώλος

15.Γεράσιμος Βασιλάτος

16.Παναγιώτης Αναστόπουλος

17.Ιωάννης Πετρόπουλος

18. Παναγιώτης Μέρτης"

 

Γιατί συσχετίζουμε τους πασίγνωστους πολιτικούς που βρέθηκαν στην απομονωμένη ακτή για μπάνια και μπίζνες;

Διότι ο ένας, ο δικός μας, ήταν σε καίριες θέσεις την εποχή που οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε το μεγάλο πάρτι στα εξοπλιστικά, στους Ολυμπιακούς κλπ.

Ο ίδιος όμως ήταν έξω από τον κύκλο των προσώπων που συνδέθηκαν με όλα αυτά και φρόντιζε να δίνει την εντύπωση ότι είναι "απέναντι" στα πρόσωπα που διαχειρίστηκαν τότε τις κρίσιμες αποφάσεις. Ιδιαίτερα δεν συνδέθηκε κατά κάνενα τρόπο το όνομά του με τον Χριστοφοράκο,τη ΖΗΜΕΝΣ κλπ. Αντίθετα μάλιστα.

Πολύ αργότερα υπήρξε εμπλοκή σε βρόμικο χρήμα, υπήρξε και χαμένη δίκη γι' αυτό και εκπλήξεις πολλών επιπέδων.

Είναι σφόδρα πιθανόν ότι θα κληθεί ως μάρτυρας στις δίκες αυτές για να καταθέσει ενόρκως, αν και τι γνωρίζει για τις αποφάσεις, για τα χρήματα που έφτασαν στα Κόμματα, για την διαχείριση των κομματικών ταμείων κλπ.

Η "παρέα" του, ο πασίγνωστος πολιτικός της γειτονικής (με την ευρεία έννοια...) χώρας, μεγαλούργησε σε μία χώρα που ξεπλύθηκε μέρος του κλεμμένου από την Ελλάδα χρήματος.

Μπορεί όλα να είναι συμπτώσεις... Μας παραξένεψαν πολύ, μα πάρα πολύ όμως δυο γεγονότα:

1. Το πολύ απομονωμένο μέρος στο οποίο βρέθηκαν, εντελώς αταίριαστο για τέτοιου είδους σοβαρές συζητήσεις.

2. η χρονική σύμπτωση της νέας δικαστικής εξέλιξης για ένα θέμα που έχει μεγάλη σημασία στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας, Γερμανίας και ΗΠΑ.

Ο Εισαγγελέας που συνέταξε τη νέα πρόταση, αφού η πρώτη του για αρχειοθέτηση δεν έγινε δεκτή από το Συμβούλιο Εφετών υπηρετούσε στη Λαμία(και) στο κρίσιμο διάστημα του σκανδάλου της Συνεταιριστικής Τράπεζας.

Το σκάνδαλο είχε ξεσπάσει με σοβαρότατες διώξεις για λεηλασία της Τράπεζας το 2000.

Το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου (και όχι του εισαγγελέα) με το οποίο τέθηκε στο αρχείο όλη η υπόθεση εκδόθηκε... 13 χρόνια μετά!!!

Ο γνωστός Εισαγγελέας Πεπόνης, φαίνεται ότι τα πήρε στο "κρανίο" με την αρχειοθέτηση, διέταξε νέα έρευνα και τώρα διεξάγεται (αν...) νέα ανάκριση στην ίδια (υπό εκκαθάριση...) Τράπεζα για κακουργηματική λεηλασία 150 εκατομμυρίων ευρώ!

Ολα αυτά συνέβησαν όταν ο κ. Πεπόνης είχε διατάξει έρευνα για τα ταμεία των Κομμάτων (αυτά που ενίσχυσε ο Χριστοφοράκος και η ΖΗΜΕΝΣ με δωρεές...) και μετά από λίγο τον ξήλωσαν από τη θέση του.

Από τη Λαμία κατάγονται οι κ.κ.Στουρνάρας, Προβόπουλος και Σταϊκούρας, οι οποίοι δεν γνώριζαν τίποτα για τη νέα δίωξη στη Συνεταιριστική, η οποία ασκήθηκε αμέσως μετά την αρχειοθέτηση της πρώτης και χρειάστηκε 3 χρόνια για να φτάσει να κληθεί ο πρώτος μάρτυρας...

Δεν υπονοούμε τίποτα για κανέναν. Απλά καταγράφουμε το πόσο μικρός είναι ο κόσμος στην Ελλάδα.

Υ.Γ. Κι αυτός ο ελληνοφάγος Σόϊμπλε μαλάκωσε πολύ τελευταία...

 

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας