Τρίτη - 16 Ιανουαρίου 2018
Thursday, 28 December 2017 00:19

ΕΓΓΡΑΦΟ-ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΛΑΣΤΩΝ ΠΤΥΧΙΩΝ!

ΕΓΓΡΑΦΟ-ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΛΑΣΤΩΝ ΠΤΥΧΙΩΝ!

Ο ΔΟΑΤΑΠ γράφει στα ntokoumenta και αποκαλύπτει ότι οι έξυπνοι σπουδάζουν στο...σπίτι τους!

Γιάννης Ντάσκας

Η πολιτική προστασία στην ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ πλαστών τίτλων σπουδών ώστε με αυτούς ως "εφόδια¨να καταλαμβάνουν οι επιτήδειοι ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ νευραλγικές θέσεις επι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σταμάτησε.

Μαζί της σταμάτησε και η δικαστική προστασία, δηλαδή η εντολή ή παράκληση προς δικαστές να αφήσουν ατιμώρητες τέτοιες περιπτώσεις. Και επιτέλους φαίνεται ότι, έστω και με εμπόδια ανοίγουν στόματα, κινείται η Δικαιοσύνη, επιβάλλονται καταδίκες και διεξάγονται έρευνες.

Πρώτο θύμα μπορεί να εμφανίζεται απο τον διαπλεκόμενο "συστημικό" μηχανισμό δυο καθαρίστριες μια στη Λάρισα και μια στη Βουλή που καταδικάστηκαν σε καθείρξεις 15 και 18 ετών, όμως και επώνυμοι της γαλαζοπράσινης εξουσίας λογοδοτούν.

Αποτέλεσμα εικόνας για Η ΑΜΑΛ ΑΛΑΜΟΥΝΤΙΝ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

Μια λίαν επώνυμη κυρία, συγγενής γαλάζιου Υπουργού και "συμβουλος" του Αντώνη Σαμαρά για τα θέματα πολιτισμού και επαναπατρισμού των γλυπτών του Παρθενώνα καταδικάστηκε σε φυλάκιση 12 μηνών για χρήση πλαστών τίτλων σπουδών!
Ενας γιατρός στη Ρόδο οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη γιατί το πτυχίο που "αναγνώρισε" απο βαλκανικό πανεπιστήμιο ήταν πλαστό.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Λαβερν

Ενας καθηγητής Πανεπιστημίου για να πάρει μια αξιοζήλευτη θέση πρόσθεσε ανύπαρκτους τίτλους σπουδών στο φάκελλό του.
Στέλεχος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (!!!) καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα κυκλώματος το οποίο έναντι χρημάτων τον προμήθευσε με πλαστή αναγνώριση τίτλου σπουδών!

Και ο ΔΟΑΤΑΠ μας έστειλε πριν λίγες ημέρες ένα έγγραφο-βόμβα στο οποίο:

Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΟΑΤΑΠ

1. Παραδέχεται ότι ερευνά την βιομηχανία αναγνωρίσεων τίτλων σπουδών που χορηγούνται με διαδικασίες εξπρές κυρίως απο Κύπρο και Ιταλία.
2. Παραδέχεται ότι ερευνά πως έγινε το απίστευτο παγκοσμίως: να αναγνωριστούν στην Ελλάδα τίτλοι σπουδών,πτυχία πανεπιστημίου δηλαδή, απο Ιταλικό "πανεπιστήμιο", οι οποίοι δεν αναγνωρίζονται ούτε στη Μητέρα της Μαφίας, δηλαδή στην Ιταλία...
3. Επιβεβαιώνει ότι το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας χορήγησε 4.400 τίτλους σπουδών εξ αποστάσεως και ένα ιταλικό πανεπιστήμιο άλλους 2500 τίτλους αυτής της κατηγορίας.

Στην μεγάλη έρευνα που αρχίζουμε και θα συνεχίσουμε έχουμε απευθύνει ερωτήματα και σε φημισμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού, όπως το περίφημο Χάρβαρντ και Λαβέρν, καθώς φέρονται να έχουν χορηγήσει στην καταδικασθείσα επώνυμη Ελληνίδα "σουπερ τίτλους".

Αποτέλεσμα εικόνας για ΧΑΡΒΑΡΝΤ

Στο πρώτο μέρος διαβάστε την λίαν εύγλωττη επιστολή του περίφημου ΔΟΑΤΑΠ, την οποία υπογράφει η πρόεδρός του καθηγήτρια Έλενα Παπαδοπούλου:

Γραφείο Προέδρου Αθήνα, 22-12-2017  
ΠΡΟΣ: - τον Δημοσιογράφο-Δικηγόρο κ. Γιάννη Ντάσκα

ΘΕΜΑ: Απάντηση στο από 27-11-2017 μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που μου αποστείλατε.

Κύριε Ντάσκα, Αναφορικά με πλαστούς τίτλους σάς ενημερώνω ότι οι υποθέσεις όπου διαπιστώνεται πλαστότητα τίτλων ή στοιχείων παραπέμπονται, αρμοδίως, από τον ΔΟΑΤΑΠ στις εισαγγελικές αρχές.

Στα ερωτήματα που θέτετε, επισημαινόμενα από κίτρινο χρώμα αυτολεξεί, θα προσπαθήσω να σας απαντήσω.

Ο ΔΟΑΤΑΠ αναγνωρίζει νόμιμα μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών του Πανεπιστημίου (;)"UNIVERSITA DEGLI STUDI GULIELMO MARCONI";

ΑΠ:Οι τίτλοι αναγνωρίζονται (ή δεν αναγνωρίζονται) με αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων του ΔΟΑΤΑΠ και μετά από διαδικασίες που καθορίζονται από την κείμενη νομοθεσία. Το ίδρυμα που αναφέρετε έχει κριθεί ως ‘ομοταγές’ από 5-3-2010.

Είναι αληθές ότι ο αντίστοιχος ΔΟΑΤΑΠ της Ιταλίας έχει απαντήσει στην αρμόδια υπηρεσία του ελληνικού ΔΟΑΤΑΠ, ότι οι τίτλοι αυτοί δεν αναγνωρίζονται στην Ιταλία;

ΑΠ Από την επικοινωνία που αναφέρετε έχουν προκύψει ερωτήματα τα οποία ο ΔΟΑΤΑΠ διερευνά.

Είναι αληθές ότι η Διευθύντρια .... του ΔΟΑΤΑΠ κ...... έχει λάβει μέρος σε ημερίδα αυτού του Πανεπιστημίου και επιβεβαίωσε την αναγνώριση αυτών των τίτλων σπουδών;

ΑΠ:Η Προϊσταμένη ......του ΔΟΑΤΑΠ παρακολούθησε, κατ’ εντολήν της τότε Διοίκησης, την ημερίδα «Διεθνοποίηση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης: Συνεργασία Συμβατικής και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης» που διοργανώθηκε από το ΤΕΙ Αθηνών σε συνεργασία με το εν λόγω ίδρυμα. Στην ημερίδα αυτή, μεταξύ άλλων, συμμετείχε με ομιλητή το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων. Δεν υπήρξε παρέμβαση ή άλλη τοποθέτηση, από πλευράς του Οργανισμού, σχετικά με αναγνώριση των τίτλων.

Είναι αληθές, ότι η ...... του ΔΟΑΤΑΠ κ..... έχει αναγνωρίσει τίτλο σπουδών αυτού του Πανεπιστημίου απο τον ΔΟΑΤΑΠ; 5) Αν ναι, μπορείτε με επίσημο τρόπο να βεβαιώσετε, αν η κ.....ομιλεί Ιταλικά και μάλιστα σε επίπεδο πανεπιστημιακών σπουδών;
ΑΠ: Η υπάλληλος που αναφέρετε δεν κατέχει θέση Διευθύντριας. Τα ερωτήματά σας δεν μπορούν να απαντηθούν επειδή αναφέρονται σε ύπαρξη ή μη διοικητικών εγγράφων που αφορούν τρίτο πρόσωπο. Από την δημοσιογραφική ιδιότητά σας δεν προκύπτει η προσωπική έννομη σχέση που απαιτείται για να απαντηθούν τα ερωτήματα αυτά.

Αν το πρόγραμμα σπουδών του εν λόγω ιταλικού Πανεπιστημίου γίνεται στα ελληνικά, μπορείτε να μας αποστείλετε την σχετική επίσημη έγκριση αυτού του ελληνικού προγράμματος απο το Ιταλικό Κράτος;

ΑΠ: Προγράμματα του εν λόγω ιδρύματος προσφέρονται και στα ελληνικά. Το θέμα είναι υπό διερεύνηση.

Ο ΔΟΑΤΑΠ αναγνωρίζει μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών εξ αποστάσεως ειδικής αγωγής του Πανεπιστημιου Λευκωσίας της Κύπρου;

ΑΠ:Έχουν αναγνωριστεί εξ αποστάσεως μεταπτυχιακοί τίτλοι σε Ειδική Αγωγή από το πανεπιστήμιο που αναφέρετε και όχι μόνο.

Είναι ακριβές ότι στη διετία 2015-2017 έχουν αναγνωρισθεί από τον κρατικό Οργανισμό μας,περισσότερα απο τρείς χιλιάδες(3.000) τέτοια πτυχία;

ΑΠ: Έχουν αναγνωριστεί από το 2010 και μετά: 6400 εξ αποστάσεως τίτλοι (στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και αυτοί της ειδικής αγωγής) από πανεπιστήμια της Κύπρου (4385 εξ αυτών από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας). 2444 εξ αποστάσεως τίτλοι από πανεπιστήμια της Ιταλίας. με τον μεγαλύτερο αριθμό από το έτος 2014 και εντεύθεν.

Είναι αληθές, ότι έγγραφο της Κυπριακής Δημοκρατίας μετά απο ερώτημα του ΔΟΑΤΑΠ, αναφέρεται σε αυτή τη διαδικασία και αν ναι, την επιβεβαιώνει ως νόμιμη ή παράνομη;

ΑΠ΅:Δεν κατανοώ σε τί ακριβώς αναφέρεστε.

Είναι ακριβές ότι τους 3.000 τίτλους σπουδών στην προαναφερόμενη διετία επέβλεψαν μόλις 17 καθηγητές,οι οποίοι αποτελούν το σύνολο των καθηγητών του εν λόγω Πανεπιστημίου;

ΑΠ:Για τα εξ αποστάσεως προγράμματα, γενικά και πέραν των διδασκόντων του πανεπιστημίου, απασχολείται και συνεργαζόμενο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Οι αναγνωρίσεις αυτές έχουν και την έγκριση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους;

ΑΠ:Δεν κατανοώ σε τι ακριβώς αναφέρεστε.

Είναι αληθές ότι η αρμόδια υπηρεσία αναγνώρισης τίτλων αλλοδαπών πτυχίων του ΔΟΑΤΑΠ έχει εκφράσει γραπτά την άποψη, ότι δεν πρέπει να αναγνωρίζονται αυτά τα πτυχία.

ΑΠ:Δεν μου έχει γνωστοποιηθεί κάτι επ’ αυτού. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η διαδικασία αναγνώρισης περνά από το στάδιο του προβλεπόμενου διοικητικού ελέγχου πριν από την ολοκλήρωσή της με την υπογραφή της πράξης από τον/την Πρόεδρο.


Με τις ευχές μου για την εορταστική περίοδο,

Έλενα Παπαδοπούλου

 

Η έρευνα συνεχίζεται...

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας