Δευτέρα - 19 Φεβρουαρίου 2018
Thursday, 09 November 2017 07:25

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ 25 ΔΙΣ ΣΕ ΟΦΣΟΡ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ!

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ 25 ΔΙΣ ΣΕ ΟΦΣΟΡ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ!

Σούρλας: Οι οφ σορ είναι οχήματα φοροδιαφυγής
ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ: Ολα νόμιμα γιατί δεν δίνουν στοιχεία ...

Γιάννης Ντάσκας

"Η διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, με κρατικές επιδοτήσεις, όταν μάλιστα από επίσημα στοιχεία που κατατέθηκαν στην ημερίδα προέκυψε ότι οι υπερτιμολογήσεις υπερβαίνουν ακόμα και το 500%.
Μια εταιρεία ήθελε να αγοράσει μηχανήματα αξίας 3 δις δραχμών.Τα υπερτιμολόγισε στο διπλάσιο, δηλαδή στα 6 δις, έλαβε νόμιμη επιδότηση τα μισά, δηλαδή 3 δις και τα αγόρασε."

Τη δήλωση αυτή είχε κανει στη Βουλή ο τοτε Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Γιώργος Σούρλας και στη Βουλή αναφέρθηκε δημοσίευμα των Φαϊνάνσιαλ Τάϊμς, σύμφωνα με το οποίο στους φορολογικούς παραδείσους οι καταθέσεις των Ελλήνων είναι 25 δις και πλέον...

Image result for γιώργος σουρλας

Μπήκαμε στην δήθεν ανύπαρκτη και δήθεν άγνωστη συμμετοχή Ελλήνων στο Διεθνές πάρτι των ΟΦΣΟΡ εταιρειών στα PARADISE PAPERS.
Αν ετοιμαστείτε να σκεφτείτε ότι ήταν μια αόριστη αναφορά του Γιώργου Σούρλα σας το κάνουμε πιο πρακτικό:
Ελληνας δημοσιογράφος που συνεργάζεται με την ομάδα των δημοσιογράφων που φέρνουν στο φως το πάρτι των οφ σορ εταιρειών στις Βερμούδες και στις Παρθένες Νήσους κλήθηκε στην τοτε Εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου για να καταθέσει. Μεταξύ άλλων η κ.Παπανδρέου ερευνούσε και πασίγνωστο σκάνδαλο δεκάδων οφ σορ εταιρειών με συμμετοχή ενός επιχειρηματία που είχε δεκάδες οφ σορ και δεκάδες εκατομμύρια στις Παρθένες Νήσους.

Η κ.Παπανδρέου (τότε οικονομική εισαγγελέας) αποφάνθηκε τελικά ότι "δεν υπάρχει συνεργασία μεταξύ της Ελλάδας και των Παρθένων Νήσων και άρα δεν μπορούσε να επιβεβαιωθεί τίποτα".
Ο κ.Σούρλας μέλος της κυβέρνησης Σαμαρά κατήγγειλε ότι αντι να επιδιωχθεί διαφάνεια, με το νόμο 4250 /2014 επανήλθε το καθεστώς διευκόλυνσης μεταφοράς χρημάτων στο εξωτερικό.
Ο κ.Σούρλας είναι κουμπάρος με την οικογένεια Μητσοτάκη, αλλά αυτό ποτέ δεν τον εμπόδισε να κάνει σοβαρότατες καταγγελίες και για πρακτικές των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας.

Image result for PARADISE PAPERS

Η Μαρέβα Μητσοτάκη με δηλώσεις της υποστηρίζει ότι όλα καλά με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της στους φορολογικούς παραδείσους. Ο δικηγόρος Παπασταύρου, κοινό πρόσωπο της λίστας Λαγκάρντ, των PANAMA PAPERS, PARADISE PAPERS και προσωπικός φίλος του "νάχαμε 10 Παπασταύρους" Αντώνη Σαμαρά δηλώνει ότι η Μαρέβα Μητσοτάκη είναι πελάτης του γραφείου του.

Παρένθεση: στην υπόθεση που ερεύνησε (;) η κ. Παπανδρέου σημειώθηκαν δυο θανατοι προσώπων που είχαν εμπλοκή σε διαφορετικούς ρόλους. Ο ένας ήταν βασικός μάρτυρας, ο άλλος δικηγόρος...Ενας τρίτος ακόμα πιο βασικός μάρτυρας έχει στείλει σε δικαστικές και πολιτικές αρχές σωρεία καταγγελιών ότι απειλείται και ότι το σκάνδαλο συγκαλύπτεται. Κλείνει η παρένθεση και συνεχίζουμε.

Η Μαρέβα Μητσοτάκη δηλώνει ότι μια εταιρεία της που φαινόταν ενεργος ως το 2015 ήταν ανενεργός, διότι η ίδια ζήτησε απο την δικηγορική εταιρεία να την κλείσει, αλλά εκείνη δεν το έκανε για να μην πληρώσει ...παράβολα κλεισίματος.
Η εταιρεία που ρωτήθηκε ΔΕΝ απάντησε για να επιβεβαιώσει τον ισχυρισμό της Μαρέβας, την μεγάλη δόξα της οποίας ζήσαμε σε εκείνες τις αποκαλύψεις για τα κολλητα οικόπεδα με Χριστοφοράκο - Δενδρινό στη μέση του Αιγαιου Πελάγους κλπ

Τι σημασία έχει;

Image result for παπασταυρου
Διαβάστε τι έγραψε Ελληνας δημοσιογράφος (ο κ. Χάρης Καρανίκας) το 2013 όταν πήρε στοιχεία απο την ομάδα των δημοσιογράφων που ερευνά τα PARADISE PAPERS χρόνια τώρα:

" Ενας εκ των ιδρυτών τηςHorwarth DSP Limited ο Ανδρέας Πιφάνης, μεσολάβησε το 2008 για την απόκτηση της Nalingsford Ltd με έδρα τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους από την κοινοπραξία που μετείχε τότε στον διαγωνισμό για την κατασκευή του νέου αεροδρομίου Πούλκοβο στην Αγία Πετρούπολη, η οποία αποτελείτο από τρεις εταιρείες: τη μεγάλη ρωσική τράπεζα VTB, τον γερμανικό διαχειριστή αεροδρομίων Fraport AG και την Horizon Air, ελληνική εταιρεία συμφερόντων του Δημήτρη Κοπελούζου.

Τα ποσοστά με τα οποία συμμετείχαν οι τρεις αυτές εταιρείες στη Nalingsford Ltd ήταν 51%, 29% και 21% αντίστοιχα, ενώ ως διευθυντής της οφσόρ εμφανιζόταν η Annex Ltd και ως γραμματέας η Klares Ltd. Οι δύο τελευταίες είναι «εταιρείες ειδικού σκοπού» της Horwath DSP, οι οποίες τοποθετούνταν σε δεκάδες υπεράκτιες εταιρείες στις θέσεις του διευθυντή και του γραμματέα. Ως εκ τούτου δεν εμφανίζονταν οι πραγματικοί δικαιούχοι. Οι έδρες των Annex και Klares βρίσκονταν σε ταχυδρομικές θυρίδες στο Νέβις, στις Δυτικές Ινδίες, μακριά από το χέρι των φορολογικών Αρχών και των αιτημάτων δικαστικών συνδρομών.

Image result for σαουδαραβες

ΠΑΡΑΓΓΕΛΝΟΝΤΑΣ ΜΕΤΟΧΟΛΟΓΙΑ

Οι μετοχές της Nalingsford πέρασαν στην κατοχή των εταιρειών της κοινοπραξίας στις 11 Ιουλίου 2008, σχεδόν τρεις μήνες μετά την έναρξη του διαγωνισμού για την κατασκευή του νέου αεροδρομίου της Αγίας Πετρούπολης. Στις 16 Ιουλίου ο κ. Πιφάνης, με ηλεκτρονικό μήνυμα προς την εταιρεία που διατηρεί το αρχείο με τα έγγραφα των οφσόρ στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους, ζητεί «επειγόντως πιστοποιητικό με επισημείωση και μετοχολόγιο με σφραγίδα από το επιμελητήριο». Λίγους μήνες μετά, και ενώ η διαδικασία δεν είχε ολοκληρωθεί, η Nalingsford εμφανίζεται ανενεργή, σύμφωνα με την ετήσια οικονομική αναφορά της Fraport, η οποία την περιέλαβε στις συνδεόμενες εταιρείες του ομίλου. Τελικά η κοινοπραξία κέρδισε τον διαγωνισμό.

Ακριβώς το ίδιο σχήμα, με την Annex στη θέση του διευθυντή και την Klares στη θέση του γραμματέα, χρησιμοποιήθηκαν από τον κ. Πιφάνη και στις περιπτώσεις άλλων οφσόρ ελληνικών συμφερόντων. Η εντολή που έδινε ο κύπριος μεσάζων προς την εταιρεία που τηρεί τα αρχεία των οφσόρ ήταν να γίνει σύσταση υπεράκτιας «με τη συνήθη δομή», δηλαδή κάνοντας χρήση της Annex και της Klares."
Εμείς που δεν κατέχουμε "πράμα" απο τα οικονομικά συγκρατήσαμε εκείνη την αναφορά ότι η εταιρεία που ήταν βασικός μοχλός στον διαγωνισμό εμφανιζόταν ως ανενεργή.

Ο κ.Τσίπρας και η κυβέρνηση αναφέρονται στην υπόθεση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητεί να μην αναφέρονται στις νόμιμες δραστηριότητες της συζύγου, την εποχή που ήταν σε διάσταση μαζί του και η υπόθεση θα έχει μακρά συνέχεια...

Image result for τσιπρασ

Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η υπόθεση αναφερθήκαμε σε πολιτικούς, επιχειρηματίες και δικηγόρους που αναφέρονται, χωρίς φυσικά να υπονοούμε ότι η παρουσία στα paradise papers, σημαίνει αυτόματα και παράνομη παρουσία. Θέμα ηθικής τάξης μπορεί κατά την κρίση μας να προκύπτει και μάλιστα τεράστιο. Όμως οι νόμοι που ψηφίζονται, σαν κι αυτούς που κατήγγειλε και ο κ.Σούρλας, αποτελούν το νομικό πλαίσο. Το αν κατά την κρίση μας είναι κατάπτυστοι και ανήθικοι νόμοι, είναι άλλο θέμα.

Οι ελληνικές περιπτώσεις στους παραδείσους είναι δεκάδες. Στο Κολωνάκι αναφέρονται 10 οφ σορ, στον Πειραιά 11, στη Γλυφάδα 9, στα Βόρεια Προάστεια 5.

Image result for κολωνακι
Δικηγορικά γραφεία με ταυτόχρονη παρουσία στην Ελλάδα και στην Κύπρο επίσης είναι πολλά και ένα από αυτά ήταν και του Βγενόπουλου ,στην υπόθεση του οποίου μαζί με Σάλλα-Λαυρεντιάδη αναφερθήκαμε στο προηγούμενο ρεπορτάζ.

Δικηγορικό γραφείο που έχει έδρα και στη Λευκωσία και στο Κολωνάκι, του κ. Χρ. Πατ. εμφανίζεται και ως έδρα επτά οφ σορ εταιρειών των Παρθένων Νήσων. Όμως αυτές οι εταιρείες εμφανίζονται σαν οι μικρές μπάμπουσκες μέσα σε μία μεγαλύτερη (star cs SA), η οποία όμως είναι στον Παναμά και στα PANAMA PAPERS.

Related image

Πρόσωπα που σχετίζονται με τις εταιρείες αυτές εμφανίζονται και ως φυσικά και με άλλη μορφή νομικού προσώπου και στη λίστα Λαγκάρντ.
Μικρός, όμορφος και αγγελικά πλασμένος που είναι ο κόσμος...Η πανέμορφη σύζυγος ενός βασικού κατηγορουμένου σε βαθμό κακουργήματος για τα σκάνδαλα αυτά (NAI... PARADISE PAPERS...) κάνει δημόσιες εμφανίσεις και διαλέξεις παροχής συμβουλών για το πως πρέπει να αντιμετωπίζουν οι πολίτες τα ...οικονομικά σκάνδαλα. Περισσότερο προσέχει κανείς τα..χέρια της γιατί κάθε δάχτυλο κοστίζει πανάκριβα, αν αξιολογούμε σωστά τα χρυσά στολίδια τους...

Aντε να βρεθεί άκρη μεταξύ Παναμά και Παρθένων...
Ακρη όμως δεν βρίσκεται και σε πιο κοντινά, όπως τα νησιά Τζέρσεϊ και Μαν, δίπλα στη Βρετανία...
Εκεί για παράδειγμα εμφανίζονται κι άλλοι Ελληνες...
Μια εταιρεία μπάμπουσκα με το όνομα να παραπέμπει στον Άτλαντα μέσα της είχε εταιρείες του Ελληνα Χ.Β., ο οποίος θεωρείται ειδικός στο να βγάζει χρήματα στις Παρθένες Νήσους και άλλους παραδεισους.

Image result for ΠΑΡΘΕΝΕΣ ΝΗΣΟΙ

Εκεί και ο Θεσσαλονικιός που έκανε, λέει, τρομερή επιτυχία επειδή χαρτογράφησε βήμα -βήμα όλες τις ελληνικές ακτογραμμές (...) και θα έκανε το ίδιο και στις ακτές της....Καραϊβικής, εκεί όπου φύονται μπανάνες και ...οφσορ εταιρείες. Ο Σαλονικιός είχε και θητεία επι Σαμαρά σε μια επίζηλη θέση.

Στο πλέγμα αυτό εμφανιζόταν με διάφορες εταιρείες ένας Ελληνας ο κ.Στ. Παπ. και έδρα δήλωνε μια διεύθυνση στα Βόρεια Προάστεια. Εκεί ήταν γραφεία πασίγνωστης μεγάλης ελληνικής εταιρείας και όταν ο δημοσιογράφος τον αναζήτησε η απάντηση ήταν ότι είναι ...άγνωστος.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ: Οοοοολα αυτά είναι νόμιμα και για κανένα από όσα προαναφέρουμε δεν υπήρξε καμία νομική εμπλοκή.
Κι αν ο κ. Σούρλας ξαναδήλωσε χθες ότι οι οφ σορ εταιρείες είναι οχήματα φοροδιαφυγής και ξεπλύματος χρήματος αυτό δεν αφορά την Ελλάδα και σίγουρα αυτά που προαναφέρουμε...

Στην υπόθεση αυτή υπάρχει και η ....ελληνική διάσταση της Σαουδικής Αραβίας.
Ο διάδοχος του θρόνου εκεί κάνει διώξεις και συλλήψεις για το πάρτι αυτό.
Μεταξύ των συλληφθέντων και πρίγκιπας που είχε έρθει με Ελληνες να αγοράσει τεράστιες εκτάσεις σε ελληνικά θέρετρα σε συνεργασία με Καταριανούς και...Τούρκους.

Image result for Γιλντιριμ

Στους φορολογικούς παραδείσους και οι ηγέτες του Αζερμπαϊτζάν, ο Τούρκος πρωθυπουργός, υπουργός της φτωχής...Μογγολίας και πάει λέγοντας για τους επόμενους μήνες...

Τα ενεργειακά έχουν πολλά χρήματα.
Και αυτά φιλοξενούνται στους φορολογικούς παραδείσους...

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας