Παρασκευή - 23 Φεβρουαρίου 2018
Saturday, 08 April 2017 09:32

ΕΝΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΕΠΙ ΣΗΜΙΤΗ

ΕΝΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΕΠΙ ΣΗΜΙΤΗ

Ιδού το βιβλίο του στρατηγόυ Κ.Φράγκου και ντοκουμέντα για τις μίζες των εξοπλιστικών.

Γιάννης Ντάσκας

Οι εκδόσεις "Γκοβόστης" είναι πασίγνωστες και δεκαετίες με εκδόσεις σπουδαίων και εγκύρων βιβλίων. Δεν εκδίδουν δηλαδή ό,τι νάναι ,μόνο και μόνο γιατί κάποιος το θέλει.
Οι εφημερίδες ΝΕΑ, ΒΗΜΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ΤΟ (παλαιό) ΠΟΝΤΙΚΙ, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ είναι επίσης γνωστες τοις πάσι.
Ονόματα όπως ο Λ. Καραπαναγιώτης, Σερ Φυντανίδης, Αγγ.Στάγκος, Κ.Ιορδανίδης, Καρκαγιάννης κ.α. είναι πασίγνωστα διευθυντικά ονόματα στα προαναφερόμενα μέσα κατά καιρούς.

Ο Κωνσταντίνος Φράγκος είναι ένας Ελληνας, που έφτασε στο αξίωμα του στρατηγού των Ελληνικών Δυνάμεων αφού κατά την διάρκεια της ζωής, όπως με νόημα αναφέρει ο ίδιος στην αυτοπαρουσιάσή του επιβίωσε πολέμων, δικτατορίας, εμφυλίου και πλείστων άλλων δραματικών συμβάντων στο διάβα του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ είναι τα κυβερνητικά Κόμματα, τα οποία προωθούν στη Βουλή (και σωστότατα) Προανακριτική και Εξεταστική Επιτροπή για τα κατορθώματα του Γιάννου Παπαντωνίου στα οπλικά και των διαφόρων Υπουργών στα θέματα Υγείας.
Τα δυο αυτά Κόμματα υποστηρίζουν τον τελευταίο καιρό (και πάλι σωστότατα) ότι ο Κ.Σημίτης γνώριζε τα πάντα και με "τεφτέρι" στις προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες έγιναν θηριώδεις και εντελώς μιζαδόρικες ιδιαίτερα στην περίοδο 1996-2004.

Τι σχέση έχουν όλα αυτά;
Την εξής:

Ο στρατηγός Φράγκος έγραψε σε ανύποπτο ένα (το τρίτο συνολικά) βιβλίο ειδικά για τα σκάνδαλα αυτά.
Στο βιβλίο εξιστορεί πόσο καλές σχέσεις συνήψε με τα προαναφερόμενα ονόματα της δημοσιογραφίας και επι σειρά ετών (όχι ένα και δύο αλλά πάνω απο...δεκαδύο!!!) έγραφε για τα σκάνδαλα των εξοπλιστικών και μάλιστα με πηγή τον ίδιο τον στρατηγό Φράγκο οι προαναφερόμενες εφημερίδες καταχώριζαν κατα καιρούς ιδιαίτερα αποκαλυπτικά, καυστικά, προβλητικότατα σχόλια ή ειδήσεις για τα πεπραγμένα των Τσοχατζόπουλου-Παπαντωνίου υπό την προεδρία Σημίτη.

Δεν εικάζει απλά ότι τα γνώριζε ο Κ.Σημίτης όλα, αλλά γράφει στο βιβλίο του πως ο ίδιος τον "παγίδευσε" ώστε να τα γνωρίζει.
Εξηγεί (σελ 98) στο βιβλίο Η ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ότι είχε φίλο τον γνωστό Ροβέρτο Σπυρόπουλο, στον οποίο ανέθεσαν και τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ αργότερα, τόσο χωμένος σταπασοκικά "πράγματα" ήταν.

Ο Σπυρόπουλος εξετίμησε τα ακλόνητα στοιχεία που είχε ο στρατηγός για τις μίζες στα εξοπλιστικά και του έκλεισε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κ.Σημίτη, ώστε να τα εξηγήσει όλα με γραπτά και φακέλλους.
Πράγματι πήγε στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή, ήπιε καφέ ενημέρωσης για τα "καθέκαστα" με τον στρατηγό Σπυριούνη, τότε βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και ακολούθως μπήκε στο πρωθυπουργικό γραφείο να συναντήσει τον κ.Σημίτη. Εκεί τον υποδέχθηκε ο διευθυντής του γραφείου και "αλτερ έγκο" του κ.Σημίτη, ο γνωστός κ.Σωκράτης Κοσμίδης.

Κατάπληκτος ο στρατηγός άκουσε τον Κοσμίδη να του λέει : "Ετυχε κάτι έκτακτο στον πρωθυπουργό στρατηγέ πανέντιμε και άξιε. Σου ζητεί συγνώμη! Αφησε μου τους φακέλους, τα ξέρουμε όλα οσα γίνονται στο Υπουργείο Αμυνας με τις μίζες, αλλά δεν θέλουμε να πειράξουμε κανέναν για να μην χαλάσουν οι ισορροπίες στο Κόμμα"!!!

Ο στρατηγός τάχασε, αλλά μπαρουτοκαπνισμένος, όπως ήταν σκέφτηκε γρήγορα και ψύχραιμα και άφησε τους φακέλους, αφού ο σκοπός να λάβει γνώση ο πρωθυπουργός πέτυχε 100%.
Και απήλθε, ψέλνοντας σχετικά στον Ροβέρτο Σπυρόπουλο κλπ.

Το βιβλίο είναι εξαιρετικά κατατοπιστικό για τα πεπραγμένα και τις μίζες των συστημάτων του Ακη και του Γιάννου και ας υπάρχουν σημεία, στα οποία ο στρατηγός δείχνει εκτίμηση σε πρόσωπα που ήταν χωμένα στο βόθρο της διαφθοράς. Προφανώς καλόπιστα, δεν το είχε αντιληφθεί.

Καθως θα χρησιμοποιήσουμε το βιβλίο στην έρευνά μας, και την τηλεοπτική και την "γραπτή", αλλά και στη Βουλή συνιστούμε άμεσα στους ενδιαφερόμενους να περιλάβουν τον στρατηγό, οπωσδήποτε στους μάρτυρες γιατί τα γνωρίζει και τα γράφει τόσο, ώστε πιο αποδεικτικά δεν γίνεται. Μαζί φυσικά πρέπει να καλέσουν τον Ροβέρτο Σπυρόπουλο, τον Σωκράτη Κοσμίδη, τον στρατηγό Σπυριούνη, τους επιζώντες δημοσιογράφους κλπ.

Εμείς θα επανέλθουμε. Μόλις τώρα αρχίζουμε

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας