Σάββατο - 24 Φεβρουαρίου 2018
Wednesday, 07 February 2018 09:26

ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΔΩΡΟΔΟΚΗΣΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ-ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ!!!

ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΔΩΡΟΔΟΚΗΣΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ-ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ!!!

Φρουζής: Είναι όλα ψέματα-δεν δωροδόκησα κανέναν!

Γιάννης Ντάσκας

Νικολοπουλος: Γιατί να συνωμοτήσουν τόσοι πολλοί κατά 10-12 Ελλήνων πολιτικών;
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η ΝOVARTIS ξεπέρασε άλλες φαρμακευτικές εταιρείες δωροδοκώντας.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι δωροδοκίες είναι πρακτική και άλλων φαρμακευτικών εταρειών και εταιρειών εμπορίας ιατρικών μηχανημάτων.

Όταν σε τρεις γιατρούς της Θεσσαλονίκης (καταδικάστηκαν ηδη σε πρώτο βαθμό σε πολυετείς καθείρξεις) βρέθηκαν σε λογαριασμούς τους συνολικά 104 εκατομμύρια ευρώ τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια για το ότι οι πολιτικοί δεν είναι κορόϊδα να κάνουν πως δεν βλέπουν τέτοιους πλουτισμούς;
Όταν το 2004 ο Κώστας Καραμανλής δήλωνε ότι είναι απίστευτη η διαφθορά στο χώρο της Υγείας και απο εκεί θα εξοικονομήσει δισεκατομμύρια να επανιδρύσει το κράτος τι άλλο σημαίνει από πλήρη γνώση των αθέμιτων πρακτικών;

Image result for ΦΑΡΜΑΚΑ

Όταν γιατροί του ΕΣΥ έχουν ζωή Κροίσων και σε ένα χρονο κάνουν το γύρο της γης ζώντας το ένα τρίτο του χρόνου εκτός Ελλάδας σε συνέδρια, με βίλες και ιδιόκτητες εταιρείες ποιός έχει αμφιβολία για την προέλευση των χρημάτων;
Όταν γιατροί προωθούνται σε κρίσιμες θέσεις με πλαστά ουσία ή τύποις έγγραφα,δημοσιογράφοι του ιατρικού ρεπορτάζ δεν ξέρουν τίποτα γιαυτά, και μοιράζονται με εκδότες πλούτο απίστευτο και "κολεγιές" φοβερές με υπουργούς υγείας τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια;
Όταν κανάλια μικρά με τυχάρπαστους ιδιοκτήτες μοιράζουν εκπομπές σε άτομα αυτών των χώρων και γιατρούς που μοιάζουν καραγκιόζηδες ποιός δεν καταλαβαίνει;

Σύμφωνα με τις πρώτες αναγνώσεις της δικογραφίας οι μαρτυρίες έχουν ένα δυναντό και ένα αδύνατο (προς το παρόν) σημείο.
Το δυνατό είναι οι ονομαστικές αναφορές και συγκεκριμένα ποσά, με τα οποία εμπλέκουν και πολιτικά πρόσωπα.
Το αδύνατο σημείο είναι (προς το παρόν) ότι οι μάρτυρες λένε ότι αυτά όλα τα έκανε, με βαλίτσες και μετρητά ακόμα και στο ...Μαξίμου ο αντιπρόεδρος της ΝΟΒΑΡΤΙΣ Κώστας Φρουζής.
Εκείνος όμως αρνείται τα πάντα, δηλώνει άσπιλος και άμωμος και προσθέτει ότι αυτές είναι συκοφαντίες για τις οποίες θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Image result for ΝΟΩΑΡΤΙΣ

Αρα;

Πρέπει να βρεθούν ακλόνητες αποδείξεις με τα χρήματα, διότι αλλιώς θα δικαιωθούν οι εμπλεκόμενοι που αρνούνται με έντονο τρόπο την εμπλοκή.
Είναι δυνατόν οι Αμερικανοί που ερεύνησαν την ιστορία να μην έχουν στοιχεία δεμένα για ένα υπαρκτό σκάνδαλο;
Αναφερόμαστε στους Αμερικανούς, διότι στην Ελλάδα το σύστημα είναι ...άθλιο. Αν ένας μάρτυρας πει ότι ο Φρουζής έδωσε βαλίτσα με χρήματα στον Σαμαρά, ΔΕΝ γίνεται έρευνα, αλλά πάει η δικογραφία με την κατάθεση στη Βουλή και εκεί μπορεί να μην αποδειχθεί τίποτα και να καταλήξουν όλα αρχείο...

Αυτός λοιπόν ο Αντιπρόεδρος Φρουζής εμφανίζεται από τις μαρτυρίες (σ.σ. που πρέπει να αποδειχθούν...) να ζήτησε από τον Αντώνη Σαμαρά να διαμεσολαβήσει προκειμένου να ευνοηθεί η εταιρεία τόσο με εκταμιεύσεις ποσών όσο και με την τιμολόγηση φαρμάκων υπέρ της εταιρείας.

Σύμφωνα με κατάθεση του ενός μάρτυρα, ο αντιπρόεδρος της Novartis φέρεται να ξεκίνησε από την έδρα της εταιρείας στη Μεταμόρφωση έχοντας στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου μία βαλίτσα-τρόλεϊ γεμάτη με δεσμίδες μωβ, πράσινα και κόκκινα χαρτονομίσματα. Πριν αναχωρήσει, τον ενημέρωσαν από το Μέγαρο Μαξίμου πως έπρεπε να έχει μαζί του την ταυτότητα προκειμένου να μπει στο Μέγαρο. Ο Φρουζής τότε ζήτησε να δοθεί άδεια στο αυτοκίνητό του, ένα μαύρο BMW να μπει από την κεντρική πόρτα του Μαξίμου και να σταθμεύσει στον προαύλιο χώρο. Στο ραντεβού αυτό ο μάρτυρας υποστηρίζει πως η βαλίτσα παραδόθηκε στον πρώην πρωθυπουργό.

Image result for ΒΑΛΙΤΣΑ ΜΕ ΛΕΦΤΑ

Μία εβδομάδα πριν, ο Φρουζής εμφανίζεται να συναντήθηκε με τον Δημήτρη Πτωχό, στενό συνεργάτη του Σαμαρά. Μία δεύτερη συνάντηση μεταξύ Φρουζή και Πτωχού έγινε στις 18 Οκτωβρίου του 2013 στο Μέγαρο Μαξίμου. Στις 21 του ίδιου μήνα ο Φρουζής συναντά και τον έτερο πρωθυπουργικό σύμβουλο Σταύρο Παπασταύρου, γνωστό από τη λίστα Λαγκάρντ, τα Panama Papers και τα Paradise Papers. Ο Φρουζής συναντά όμως, όπως προκύπτει από την κατάθεση και τον τρίτο στενό συνεργάτη του Σαμαρά, τον Χρύσανθο Λαζαρίδη δύο φορές. Την πρώτη στις 3 Απριλίου του 2014 στον 1ο όροφο του Μαξίμου και τη δεύτερη στις 14 Απριλίου 2014 στη λεωφόρο Αθηνών 110.

Επίσης, υποστηρίζουν ότι οι συμβάσεις με την εταιρεία της συζύγου του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα «εκτοξεύτηκαν» αμέσως μετά τις υπουργικές υπογραφές για το «claw back».

Image result for Κώστας Φρουζής

Σύμφωνα πάντα με πηγές που μελέτησαν τη δικογραφία, «ο Φρουζής εμφανίζεται να έχει δωροδοκήσει το σύμπαν», ενώ οι τρεις μάρτυρες, αν και εμφανίζονται να περιγράφουν με λεπτομέρειες τις συναντήσεις των στελεχών της φαρμακοβιομηχανίας με πολιτικά πρόσωπα, υποστηρίζουν ότι δεν ήταν οι ίδιοι διακινητές του «μαύρου χρήματος».

Ειδικότερα, στη δικογραφία αναφέρεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος κατηγορείται ότι έλαβε το ποσό των 100.000 ευρώ από τη Novartis.

Image result for ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ

Για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο η δικογραφία αναφέρει για μίζες περί τα 40 εκατ. ευρώ με στόχο να επηρεάσει τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Αναφέρουν ως αποδέκτη και το στενό συνεργάτη του πρώην υπουργού και επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ Καλογερόπουλο.

Image result for ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

Για τον Ανδρέα Λοβέρδο αναφέρει ότι πήρε χρήματα σε βαλιτσάκι και ότι έκανε «ξέπλυμα» χρήματος μέσω μία εταιρίας κομπιούτερ.

Image result for ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ

Ο κ. Βενιζέλος περιγράφεται ως αποδέκτης μίζας μέσω του συνεργάτη του και πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Λιντζέρη, ο οποίος φέρεται να χρηματιζόταν από τη Novartis.

Image result for ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Image result for ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΝΤΖΕΡΗΣ

Για τον νυν αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη, η δικογραφία αναφέρει ότι πήρε στο χέρι δύο εκατ. ευρώ και μέσω μίας συνεργάτιδάς του, ποσά 50 και 70 χιλιάδων.

Image result for ΑΔΩΝΙΣ

Για τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά αναφέρει ότι του πήγαν χρήματα σε δεσμίδες, μέσα σε ένα κίτρινο-μοβ βαλιτσάκι με ρόδες, το οποίο πήγε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Image result for ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Για τον Μάριο Σαλμά αναφέρεται ότι του έβαλαν δεσμίδες 120.000 ευρώ στο σακάκι.

Image result for ΜΑΡΙΟΣ ΣΑΛΜΑΣ

Στη δικογραφία, επίσης, παρουσιάζεται ως αποδέκτης μίζας και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος και πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, κυρίως μέσω της εταιρείας που διατηρεί η σύζυγός του Λίνα Νικολοπούλου, από την οποία κατηγορείται ότι έλαβε ποσό περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Image result for ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ

Αναφορά υπάρχει και στον Ανδρέα Λυκουρέντζο, υπουργό Υγείας από την 21-6-2012 έως την 25-6-2013, καθώς και του Γεωργίου Κουτρουμάνη, υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης από τον Ιούνιο του 2011 έως το Μάιο του 2012.

Επιπλέον, μεταξύ των εγγράφων που διαβιβάστηκαν, βρίσκονται και αναφορές των Ανδρέα Λοβέρδου, Βασιλείου Κεγκέρογλου και Εύης Χριστοφιλοπούλου, στις οποίες φέρεται να καταγγέλλεται η τέλεση της πράξης της μη τιμολόγησης φαρμάκων και της αύξησης της ετήσιας φαρμακευτικής δαπάνης για το έτος 2015 από τον τότε διατελέσαντα υπουργό Υγείας.

Επίσης, η δικογραφία αναφέρει ως εμπλεκόμενους ονόματα δημοσιογράφων, καθώς εταιρεία επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΡΟΥΖΗΣ

Ποιός όμως είναι αυτός ο Φρουζής που φέρεται να τα έκανε όλα αυτά και εκείνος λέει ότι όλα αυτά είναι ψεύδη και συκοφαντίες;

Image result for ΦΡΟΥΖΗΣ

Τον Απρίλη του 2013 παρουσιάστηκε διθυραμβικά απο ελληνικό ΜΜΕ και ως στέλεχος που έχει τον θαυμασμό της ίδιας της ...Μέρκελ.

Image result for μερκελ

Μάλιστα στο πολύ πριβέ δείπνο της μαντάμ Μέρκελ στην Ελλάδα, μαζί με τον Αντώνη Σαμαρά, τον Χρύσανθο Λαζαρίδη και λίγους ακόμα επιχειρηματίες (Τσαμάζ, Κοπελούζος, Μαίλης, Δασκαλόπουλος κ.α.) ήταν και ο Φρουζής!!!
Ιδού πως είχε παρουσιαστεί τότε στοΜΜΕ:
"Μεθοδικός, με στρατηγική σκέψη, που πιστεύει ότι τα αποτελέσματα έρχονται από την ομαδική δουλειά και το καλό συνεργατικό κλίμα. Ο λόγος για τον Κωνσταντίνο Φρουζή, αντιπρόεδρο και γενικό διευθυντή της Novartis Hellas και πρόεδρο του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), ο οποίος ανακηρύχθηκε από την ΕΕΔΕ Manager of the Year 2012.
«Σπίτι» του συνηθίζει να αποκαλεί τη Νοvartis όπου εργάζεται, επειδή ακριβώς του έχει αναγνωρίσει τις διοικητικές του ικανότητες και του έχει δώσει «λευκή εντολή» να λέει τα πράγματα όπως είναι… Εξω από τα δόντια. Οπως έχει αποδείξει στην πράξη, τη «λευκή εντολή» ακολουθεί πιστά και δεν χαρίζεται σε κανέναν. Δεν κάνει πίσω ούτε εάν έχει απέναντί του τον πρωθυπουργό.
Ετσι ακριβώς λέγεται ότι έπραξε και στην περίπτωση της καγκελαρίου Μέρκελ, όταν τη συνάντησε πριν από λίγο καιρό μαζί με άλλους επιχειρηματίες κατά την επίσκεψή της στη χώρα μας. Και για όσους δεν πιστεύουν το πόσο πολύ πιστεύει στην ελευθερία του λόγου, ας θυμηθούν πόσο λάβρος ήταν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας, Κωνσταντίνος Φρουζής, σχετικά με την επιλογή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας να μην παραβρεθεί στο συνέδριο «Generics conference 2013», που είναι αφιερωμένο στα γενόσημα φάρμακα.
Χαρακτήρισε «απαράδεκτη» τη στάση τους και την απουσία τους από ένα συνέδριο που στοχεύει στην ανάπτυξη. Ο επικεφαλής των φαρμακευτικών επιχειρήσεων δεν δίστασε να αναφέρει τα εξής: «Μάλλον οι κυβερνητικοί παράγοντες προσμένουν ανάπτυξη μόνο από τον τουρισμό. Αρχισαν να ασχολούνται με τα γενόσημα, επειδή τους το είπε η τρόικα».

Στη βράβευση

Image result for ΦΡΟΥΖΗΣ

Ακόμη και όταν παραλάμβανε το βραβείο του Μanager of the Year άδραξε την ευκαιρία να στείλει το μήνυμά του σε όλους, αλλά προπάντων σε αυτούς που έχουν την τύχη της χώρας στα χέρια τους. Είπε χαρακτηριστικά: «Επειδή ζούμε σε μία χώρα χωρίς ευδιάκριτο όραμα (χωρίς stratplan, όπως θα λέγαμε στις επιχειρήσεις), χρειάζεται όσο ποτέ να δουλέψουμε ενωμένοι με πίστη ώστε να αντιστρέψουμε την υφεσιακή πορεία σε σταθερότητα και μετά σε ανάπτυξη. Ολοι εμείς που κατέχουμε θέσεις ευθύνης και αποφάσεων έχουμε τεράστια ευθύνη για την Ελλάδα που θα διαμορφώσουμε και που θα παραδώσουμε στα παιδιά μας, μια χώρα όπου η κοινωνική αλληλεγγύη θα είναι πρωταρχικής σημασίας».
Αν ο ειλικρινής λόγος είναι ένα βασικό γνώρισμα του Κ. Φρουζή, σίγουρα το δεύτερο βασικότερο είναι η ταχύτητά του. Με μια βαλίτσα μονίμως στα χέρια, ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, καθώς η Νοvartis αναπτύσσεται σε 140 χώρες και πρέπει ανά στιγμή να ενημερώνεται για τις εξελίξεις των εργαστηριακών ερευνών που πραγματοποιούνται σε νέα σκευάσματα. Σημειώνεται ότι το 2011 επενδύθηκαν περίπου 9,6 δισ. δολάρια σε δραστηριότητες Ερευνας και Ανάπτυξης.
Πάντα, όμως, «ξεκλέβει» χρόνο και για τους δικούς του ανθρώπους, για την οικογένειά του. Ο Κ. Φρουζής είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά, τον Μιχαήλ που σήμερα είναι 20 ετών και φοιτά στο 3ο έτος στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων – Μηχανικών και τον Δημήτρη, 17 ετών, που είναι απόφοιτος Λυκείου.

Μια ζωή στο επιχειρείν

Μπορεί ο Κωνσταντίνος Φρουζής να έγινε ευρέως γνωστός από τη διοικητική του θέση στη Νοvartis, όμως, η επαγγελματική του σταδιοδρομία είναι μακρά και πολυποίκιλη.
Από το 1985 κατείχε σημαντικές διοικητικές θέσεις σε τέσσερις επιχειρηματικούς τομείς, όπως οι τηλεπικοινωνίες, το λιανικό εμπόριο, τα καταναλωτικά προϊόντα και τα πετρέλαια. Συγκεκριμένα, έχει διατελέσει αναπληρωτής γενικός διευθυντής Εμπορικών Θεμάτων στον ΟΤΕ (τέσσερα χρόνια), εμπορικός διευθυντής της Panafon/ Vodafon Α.Ε. και της Business Exchanges (τέσσερα χρόνια), διευθυντής Εμπορικής Πολιτικής, Aνάπτυξης και Τεχνικών Υπηρεσιών στον όμιλο Promodes/ Carrefour (πέντε χρόνια), γενικός εμπορικός διευθυντής στη L’ Oreal (οκτώ χρόνια) σε Ελλάδα και Γαλλία και οικονομικός μηχανικός στην ELF/ TOTAL (έναν χρόνο) στη Γαλλία. Είναι χημικός μηχανικός και χημικός, καθώς και κάτοχος τριών μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών στη Μηχανική και το Management.
Στην Ελλάδα, η Novartis (Hellas) Α.Ε.Β.Ε. έχει κύριες επιχειρηματικές δραστηριότητες στα συνταγογραφούμενα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα και στα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα. Τα κεντρικά γραφεία βρίσκονται στη Μεταμόρφωση Αττικής, ενώ λειτουργούν γραφεία στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Ηράκλειο Κρήτης, τα Ιωάννινα, τη Λάρισα και την Καβάλα, όπου συνολικά απασχολούνται περισσότερα από 600 άτομα.'

Image result for ΝΟΩΑΡΤΙΣ

Αυτά έγραψε το ελληνικό ΜΜΕ ,ενώ τα "Παραπολιτικά" είχαν παρουσιάσει ένα ρεπορτάζ΄για τις δουλειές (2012) της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα και σε μία περικοπή είχαν αναφορά και στον Φρουζή.

Ιδού:

"Για την ιστορία και µόνο σηµειώνεται πως οι συνεδρίες της τριήµερης αυτής συνάντησης πραγµατοποιήθηκαν µε την ευγενική χορηγία του συνόλου σχεδόν των πολυεθνικών φαρµακευτικών κολοσσών και των εταιρειών υπηρεσιών Υγείας που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά. Αρχίστε να µετράτε: Abbot, Amgen, Elpen, Genesis, Glaxo, MSD, Novartis, Novo Nordisk, Pfizer, Roche, Sanofi και Teva! Ανάµεσα στους οµιλητές ήταν ο πρόεδρος του ΕΟΦ, Γιάννης Τούντας, και η πρώην γραµµατέας Γενικής Ασφάλισης, Αθηνά ∆ρέττα, την οποία κάποιοι «σύντροφοί» της από το ΠΑΣΟΚ είχαν εµπλέξει προεκλογικά (ήαν υποψήφια στη Β’ Αθήνας) σε υπόθεση ύποπτων διορισµών γιατρών. Επιπλέον, το «παρών» έδωσαν επίλεκτα στελέχη των παραπάνω εταιρειών, όπως ο αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της Novartis, Κωνσταντίνος Φρουζής..."


ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΚΕΦΑΛΙΑ-ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ.

Ο Νίκος Νικολόπουλος με δήλωσή του δίνει τη σωστή πολιτική διάσταση με δηλωση-φωτιά:

Image result for ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

«Ως μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας, έχω πάρει το φάκελο στα χέρια μου. Η αφετηρία της υπόθεσης Novartis είναι ασφαλώς δικαστική, αλλά παράλληλα, μπορεί να αποδειχθεί ένα πολιτικό σκάνδαλο μεγατόνων.
Με τη Novartis ασχολούνται εδώ και χρόνια, η Δικαιοσύνη των Η.Π.Α., το FBI, 29 κράτη συνολικά και τα χρηματιστήριά τους.

Ας αφήσουν, λοιπόν, τις φτηνές και ένοχες δικαιολογίες περί πολιτικής σκευωρίας και της δήθεν κατασκευής ενός σκανδάλου στην παρούσα πολιτική και χρονική συγκυρία και ας αρθρώσουν επιτέλους -πολιτικό και μη- λόγο για όσα τους καταλογίζονται.

Δεν μπορεί να συνωμότησαν εκατοντάδες ή και χιλιάδες αξιωματούχοι-ερευνητές ενός πολυπλόκαμου σκανδάλου για να πλήξουν 10-12 Έλληνες πολιτικούς …

Θυμίζω ότι έχουν προηγηθεί αλλεπάλληλες ερωτήσεις μου προς τους Πρωθυπουργούς και Υπουργούς όλων των Κυβερνήσεων τα προηγούμενα χρόνια και μέχρι και σήμερα . Κάθε στοιχείο που περιήρχετο σε γνώση μου πιστοποιεί «κραυγαλέα» ότι βρισκόμασταν μπροστά σ’ ένα σκάνδαλο τεράστιων διαστάσεων και ζητούσα την ανάληψη πρωτοβουλιών για να τιμωρηθούν όσοι αποδεδειγμένα ενέχονται και να επιστραφούν τα κλεμμένα δισεκατομμύρια.

Image result for ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ

Εξάλλου και οι πρωτοβουλίες που είχε αναπτύξει ο πρώην Υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, γύρω από τα «έργα και τις ημέρες» της Novartis στην Ελλάδα, πιστοποιούν ότι είχε γνώση η Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου του σκανδάλου. Και μην ξεχνάμε ότι Υπουργός Υγείας διορίσθηκε ο κ. Σαλμάς από τον τότε Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Θυμίζω δε, ότι μόλις χθες ο κ. Σαλμάς δήλωσε πως αυτός ήταν που ενημέρωσε τον Υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή για τη Novartis και ότι επί Υπουργίας του έστειλε δύο πορίσματα Επιθεωρητών, με λίστα 40 ατόμων που εμπλέκονται σε «αθέμιτες πρακτικές της Novartis».

Ομολόγησε δε, και το εξής φοβερό : «Είχαμε πιάσει τη Novartis να χρηματοδοτεί υπηρεσιακούς παράγοντες»!

Είπε όμως και το άλλο που προκαλεί σοκ, ο πρώην Υπουργός, ότι «μάρτυρας κατέθεσε πως η Novartis πλήρωνε για να «φαγωθεί» (ο Σαλμάς) από Υπουργός και γι’ αυτό, άλλωστε, εκλήθη και κατέθεσε (ο Σαλμάς) στις Η.Π.Α.

Η ΝΔ, ένα κόμμα αρχών, από το 1974 μέχρι πρότινος, όταν εμπλέκοντο τα ονόματα στελεχών της σε σκάνδαλα ή υποτιθέμενα σκάνδαλα, αυτόματα αφαιρούντο τα κομματικά αξιώματα και «παράσημά» τους, μέχρις ότου ανεπηρέαστα αποφανθεί η Δικαιοσύνη.

Αν, λοιπόν, με αφορμή το σκάνδαλο της Novartis, ασκηθούν διώξεις, το ίδιο πρέπει να γίνει και σήμερα με πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Όπως, το ίδιο οφείλει να κάνει και το ΠΑΣΟΚ, καθώς φέρονται να εμπλέκονται και δικά του στελέχη στην πολύκροτη υπόθεση.

Image result for ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ

Πάντως, στις εξελίξεις των τελευταίων ημερών οφείλουμε να είμαστε ψύχραιμοι και προσεκτικοί. Ακόμη και εάν ασκηθούν διώξεις, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υφίσταται το τεκμήριο της αθωότητας.

Εξάλλου, στην περίπτωση που ασκηθούν διώξεις, πρέπει να αναζητηθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί πολιτικών και λοιπών πρωταγωνιστών που κρύβουν δισεκατομμύρια ευρώ και προ παντός να γυρίσουν πίσω τα κλεμμένα.

Όποιοι κι αν τα «τσέπωσαν». Πολιτικοί ή μη.

Είτε, είναι πρώην Πρωθυπουργοί ή Υπουργοί, είτε έμπιστοι σύμβουλοί τους, γαλάζιοι, πράσινοι κι όποιας άλλης πολιτικής απόχρωσης.

Τέλος, αναρωτιέμαι κι έχω την περιέργεια να διαπιστώσω τι θα συμβεί με την κρατική οικονομική επιχορήγηση των κομμάτων, των οποίων στελέχη εμπλέκονται στο σκάνδαλο Novartis, αν και όταν ασκηθούν διώξεις ή από τώρα.


Image result for ΒΟΥΛΗ

Το 2014 η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου ψήφισε νόμο για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, με αφορμή την άσκηση δίωξης σε βάρος στελεχών της. Ο νόμος αυτός εφαρμόστηκε, παρ’ όλο που, όπως οι σημερινοί υπόδικοι, έτσι και τα μέλη της Χρυσής Αυγής δεν έχουν καταδικαστεί για κανένα από τα εν λόγω αδικήματα και διατηρούν και αυτά το τεκμήριο της αθωότητας.

Σήμερα, η Δικαιοσύνη ζητά από την Βουλή να διερευνήσει τις ποινικές ευθύνες πρώην Πρωθυπουργών και Υπουργών, πρωτοκλασάτων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ για σωρεία βαρύτατων αδικημάτων που σχετίζονται με τις μίζες της Novartis.

Και τίθεται το ερώτημα στον Αλ. Τσίπρα, που εκτός από Πρωθυπουργός, είναι και ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, θα ανασταλεί η κρατική χρηματοδότηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όπως συνέβη στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής;

Και στον Κυριάκο Μητσοτάκη θα «ξηλώσει» τα κομματικά «γαλόνια» και θα αφαιρέσει τα «παράσημα» των φερόμενων ως εμπλεκόμενων πολιτικών στελεχών και θα «παραδώσει» με εμπιστοσύνη τους προαναφερόμενους στην Δικαιοσύνη, ώστε να κριθούν ως απλοί πολίτες; »

 

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας