Σάββατο - 16 Δεκεμβρίου 2017
Thursday, 12 October 2017 11:43

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΘΕΑΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΩΓΗ ΛΕΜΠΙΔΑΚΗ!

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΘΕΑΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΩΓΗ ΛΕΜΠΙΔΑΚΗ!

Στη δημοσιότητα η πρώτη "φουρνιά" των συλληφθέντων.

Γιάννης Ντάσκας

Η επιτυχία της Αστυνομίας με την απελευθέρωση του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη ήταν τεράστια. Μετά 6 μήνες απαγωγής και χωρίς να ανοίξει ρουθούνι.
Η Εισαγγελία Ηρακλείου έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των ατόμων που έχουν συλληφθεί ως τώρα. Προφανής ο σκοπός της προστασίας των πολιτών απο άλλες απαγωγές,αλλά και της παροχής πληροφοριών, από όσους γνωρίζουν.

1) ΚΛΑΔΟ Εμμανουήλ του Δράκου και της Ευαγγελίας, που γεννήθηκε το 1974 στο Ρέθυμνο.

"Είναι ένα μέσο πίεσης και στους ίδιους τους δράστες της απαγωγής και στους συλληφθέντες" μας είπε στέλεχος της Δικαιοσύνης και μας εξήγησε ότι "και η Δικαιοσύνη και η Αστυνομία έχουν όχι απλές υποψίες, αλλά στοιχεία ότι οι δράστες της απαγωγής είναι περισσότεροι και πάντως στους συγκεκριμένους δεν είναι σε καμία περίπτωση οι εγκέφαλοι της απαγωγής, οι οποίοι είναι περισσότεροι του ενός".

2) ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ Βασίλη του Παναγιώτη και της Μαρίκας, που γεννήθηκε το 1977 στην Π.Γ.Δ.Μ.


Οπως μας είπε με τη δημοσιότητα είναι βέβαιο ότι:
1.Οι συλληφθέντες θα πιεστούν και απο τους οικείους τους να μιλήσουν για τους εγκεφάλους της απαγωγής.
2.θα υπάρξει ροή πληροφοριών ανωνύμως για τα πρόσωπα που ως τώρα δεν έχουν αποκαλυφθεί.
3.θα υπάρξει ευκαιρία να συσχετισθούν με πρόσωπο η προσωπα μέσα απο την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα και την μεγάλη βιομηχανία πλαστικών.

3) ΠΟΛΟΜΑΡΚΑΚΗΣ Εμμανουήλ του Οδυσσέα και της Ευαγγελίας, που γεννήθηκε το 1973 στα Χανιά.


Το θύμα της απαγωγής Μιχάλης Λεμπιδάκης στην πολυσέλδιη κατάθεσή του συσχετίζει με το δικό του τρόπο την απαγωγή του με πληροφόρηση μέσα απο Τράπεζα-Βιομηχανία.
Η οικογένεια Λεμπιδάκη είχε μέχρι την απαγωγή στον έλεγχό της την Παγκρήτια Τράπεζα και την Βιομηχανία.
Οι απαγωγείς ζήτησαν λύτρα 70 εκατομ ευρώ σε...χαρτονομίσματα και σύμφωνα με πληροφορίες έδωσαν στους συγγενείς προθεσμία...μηνός για να συγκεντρώσουν τα χρήματα λέγοντας ότι "δεν βιάζονται και θα περιμένουν να συγκεντρωθούν τα χρήματα".

4) ΓΛΥΝΙΑΔΑΚΗΣ Ελευθέριος του Ιωάννη και της Αικατερίνης, που γεννήθηκε το 1995 στο Ρέθυμνο.


Κάτι παρόμοιο δεν έχει προηγούμενο, ούτε στις απαγωγές Παναγόπουλου, Μυλωνά, Καραμολέγκου κλπ και το μεγάλο διάστημα αναμονής σε σχέση με το τεράστιο ποσό που ζήτησαν συνδυάζεται με τη ρευστότητα της Τράπεζας και της επιχείρησης.
Είναι βέβαιο ότι ήξεραν εκ των έσω πρόσωπα, χρήματα και δυνατότητες.

5) ΠΟΛΑΚΗΣ Σταμάτιος του Νικολάου και της Αικατερίνης, που γεννήθηκε το 1971 στο Ρέθυμνο.


Η Αστυνομία θεωρεί βέβαιη την επι μεγάλο διάστημα παρακολούθηση του Μιχάλη Λεμπιδάκη, κάτι που δεν θα μπορούσε να γίνει αποτελεσματικά αν δεν υπήρχε πολύ κοντινό του άτομο στην ομάδα των απαγωγέων.
Ιδιαίτερα θεωρούν βέβαιη την ανάμειξη ατόμου του περιβάλλοντος από το γεγονός ότι ο Μιχάλης Λεμπιδάκης ήταν υπό παρακολούθηση και την ημέρα επιστροφής του απο πολυήμερο ταξίδι στο εξωτερικό και η απαγωγή έγινε με απόλυτο υπολογισμό των κινλησεων από το αεροδρόμιο, στο εργοστάσιο και στη συνέχεια στο σπίτι του...

6) ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΣ Χρήστος του Βασιλείου και της Βασιλικής, που γεννήθηκε το 1957 στην Αθήνα.


Ο Μιχάλης Σάλλας έφυγε απο την Πειραιώς, πήρε μεγάλο μερίδιο μετοχών στην Παγκρήτια και ένα μήνα μετά την απαγωγή ανακοίνωσε ο ίδιος πομπωδώς ότι αναλαμβάνει με μεγαλύτερο ποσοστό την Παγκρήτια.
Αυτό προφανώς ήταν μήνυμα προς τους απαγωγείς με πιθανότερη ερμηνεία ότι δεν θα λάβουν το τεράστιο ποσό που ζητούν γιατί η οικογένεια Λεμπιδάκη έχασε τον έλεγχο της Τράπεζας.

7) ΣΤΑΓΟΓΙΑΝΝΗΣ Εμμανουήλ του Γρηγορίου και της Μαρίας, που γεννήθηκε 1972 στο Ρέθυμνο.


Μια άλλη ερμηνεία είναι η προσπάθεια να διακοπεί η πιθανή διαρροή πληροφοριών μέσα απο την Τράπεζα και η στεγανοποίηση.
Η εκδοχή αυτή ενισχύεται από την πληροφορία και εκτίμηση της Αστυνομίας΄ότι μετά μερικούς μήνες απο την απαγωγή φαίνεται μια ομάδα απαγωγέων να εγκαταλείπει την υπόθεση.

Ισως τότε η οικογένεια Λεμπιδάκη σε συνεργασία με την Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωση περι εγκατάλειψης των προσπαθειών να συγκεντρώσουν τα λύτρα.
Κατά πληροφορίες από τότε η Αστυνομία είχε προσδιορίσει πρόσωπα ,ως εμπλεκόμενα στην απαγωγή και με τη διπλή κίνηση (Σάλλας,ανακοίνωση) στρίμωξε τους απαγωγείς, αφού έφτασε τόσο κοντά,ώστε να κάνει εφόδους σε μέρη πολύ κοντά σε αυτά στα οποία κρατούσαν τον Λεμπιδάκη.

Η Αστυνομία συσχετίζει οπωσδήποτε την απαγωγή αυτή με την απαγωγή Παναγόπουλου, η οποία έχει εξιχνιασθεί μόνο σε ένα μέρος και όχι σε επίπεδο όλων των "εγκεφάλων", αλλά και με την απαγωγή του επιχειρηματία Μεταξά στην Κρήτη, η οποία δεν έχει εξιχνιασθεί καθόλου...
Σε κάθε περίπτωση στην απαγωγή Λεμπιδάκη θα υπάρξει θεαματική συνέχεια και οι φωτογραφίες των δραστών είναι μόνο η αρχή.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας