Σάββατο - 24 Φεβρουαρίου 2018
Sunday, 02 April 2017 10:24

Έτοιμη η υπουργική απόφαση για τη μείωση των εισακτέων φοιτητών

Έτοιμη η υπουργική απόφαση για τη μείωση των εισακτέων φοιτητών

Την έκδοση υπουργικής απόφασης την ερχόμενη Δευτέρα, που θα αφορά την μείωση του αριθμού των εισακτέων σε ορισμένες σχολές, ανακοίνωσε από τα Ιωάννινα, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου.

Αίθουσα Σύνταξης

Σύμφωνα με το ΑΘηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, όπως διευκρίνισε ο υπουργός, η υλοποίηση της απόφασης για τη μείωση των εισακτέων θα γίνει σταδιακά, δηλαδή οι μισοί τη φετινή χρονιά και οι υπόλοιποι την επομένη.

Ο κ. Γαβρόγλου τόνισε πως θα πρέπει «να το δούμε με αποδραματοποιημένο τρόπο», ενώ σημείωσε ότι στις προθέσεις του υπουργείου δεν είναι η αναστάτωση των νέων παιδιών και συνέστησε «να μην επηρεάζονται από πρωτοσέλιδα, κακοήθειες και τέτοιου είδους πράγματα που θέλει να αξιοποιήσει η αντιπολίτευση».

Σε ερώτηση σχετικά με την εξέταση και σε 5ο μάθημα στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, ο υπουργός Παιδείας είπε πως αφορά μόνο την Ιατρική. «Θα μπορούσε να είναι μια αρκετά σοβαρή λύση, όμως πήγαμε σε μία πιο καθαρή , μια λύση με μεγαλύτερη σαφήνεια, αυτή που σας είπα», συνέχισε προσθέτοντας πως «ο λόγος που προχωράμε σε αυτή τη διόρθωση είναι για να προστατεύσουμε τα παιδιά από πρωτοσέλιδα που πρέπει να αγνοήσουμε».

Ο υπουργός Παιδείας έφτασε στα Ιωάννινα αργά χθες το απόγευμα και τίμησε με την παρουσία του εκδήλωση που οργάνωσαν στα Γιάννινα το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Ηπείρου με θέμα τον ενιαίο χώρο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και έρευνας.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας