Πέμπτη - 18 Ιανουαρίου 2018
Saturday, 30 December 2017 12:46

ΕΞΩΔΙΚΟ-ΒΟΜΒΑ ΣΤΟ ΕΣΡ, ΓΙΝΑΜΕ ...ΜΠΟΥΡΓΚΙΝΑ ΦΑΣΟ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ!

ΕΞΩΔΙΚΟ-ΒΟΜΒΑ ΣΤΟ ΕΣΡ, ΓΙΝΑΜΕ ...ΜΠΟΥΡΓΚΙΝΑ ΦΑΣΟ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ!

Νικολόπουλος: "Θα σας πάω στον Εισαγγελέα αν..."

Γιάννης Ντάσκας

Η πληροφόρηση είναι, λένε, ψυχή της Δικαιοσύνης (Μάουρερ), αλλά και της Δημοκρατίας, αφού οι καλά ενημερωμένοι πολίτες μπορούν να αποφασίζουν με πιο σωστά και αντικειμενικά κριτήρια, εφόσον το θέλουν.

Το Ιντερνετ είναι στην εποχή μας μια βασικότατη πηγή πληροφόρησης, έστω και αν η εγκυρότητα εκεί είναι ζητούμενο. Οποιος θέλει να βρει εγκυρότητα στο Ιντερνετ, θα τη βρει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ.

Δεν πρέπει να μπερδεύει κανείς την εγκυρότητα με τη σκληρότητα, η οποία χαρακτηρίζει ορισμένες φορές γεγονότα και πρόσωπα.

Αποτέλεσμα εικόνας για internet

Τα εγκλήματα σεξουαλικών παρενοχλήσεων, τα εγκλήματα χρηματισμού ενδημούν στις ελιτ της πολιτικής, της δημοσιογραφίας και της επιχειρηματικότητας που δένει τις εξουσίες αυτές.

Δεν μεταδίδονται, παρά σπάνια στα συμβατικά ΜΜΕ, πολύ πιο εύκολα και συχνά μέσω του Ιντερνετ.

Η ελίτ, όμως συκοφαντεί την απαραίτητη ελευθερία που έχει το Ιντερνετ, ακριβώς για να μην μεταδίδονται αυτές οι έγκυρες μεν, σκληρότατες για εκείνη, όμως, αλήθειες.

Αποτέλεσμα εικόνας για ντορα μπακογιαννη

Και έτσι να απολαμβάνει με αυτές τις μεθόδους αποκλεισμού της πληροφόρησης έναν ψεύτικο "καθωσπρεπισμό", τον οποίο χρησιμοποιεί για την κατάληψη της εξουσίας.

Διαβάστε για παράδειγμα τα όσα είπε στη Ντόρα Μπακογιάννη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ.Τζανακόπουλος για ΖΗΜΕΝΣ, Χριστοφοράκους, χρήματα κλπ.

Αποτέλεσμα εικόνας για τζανακοπουλοσ

Καταδικαστέα η τρομοκρατία, αλλά σχεδόν τα ίδια με αναφορά στους δημοσιογράφους του "καθωσπρεπισμού" Τσίμα και Τρέμη, κάνει και η προκήρυξη για τη βόμβα στο Εφετείο, μαζί με αναφορές σκληρότατες σε ΥΠΑΡΚΤΑ και ΑΤΙΜΩΡΗΤΑ σκάνδαλα.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΡΕΜΗ ΤΣΙΜΑΣ

Μόνο στο Ιντερνετ μπορεί να βρει κανείς αυτές τις σκληρές μεν, αλλά έγκυρες (με την έννοια των πραγματικών) αναφορές.

Στο Ιράν των Αγιατολλάδων το Ιντερνετ είναι το πιο φτηνό παγκοσμίως. Κοντά στα 4 δολλάρια το μήνα. Ενα δολλάριο πιο πάνω στην Ανατολική Ευρώπη.

Το ακριβότερο είναι στην αφρικάνικη Μπουργκίνα Φάσο που είναι στα 94 δολλάρια.

Στην Ελλάδα που θα έπρεπε να είναι 5-6 δολλάρια απλά ...ένωσαν τα νούμερα και είναι στα 56 δολλάρια το μήνα!

Η σκοπιμότητα προφανής για μια τόσο φτωχή χώρα. Να κόβεται η πληροφόρηση.

Σπάνια μαθαίνουμε τις αθλιότητες στα "καρτελοποιημένα" στις τιμές και την συμπεριφορά σουπερ μάρκετ. Στη φτωχή Ελλάδα είναι τα πιο ακριβά στην Ευρώπη...

Αποτέλεσμα εικόνας για λιντλ

Εξαίρεση πάλι απο τη...Γερμανία. Το γερμανικό Lidl έριξε θεαματικά τις τιμές (και σε πολλά και την ποιότητα) αποδεικνύοντας ότι τα άλλα αποτελούν καρτέλ. Εκείνο κερδίζει με άλλο τρόπο και πάντως κατάφερε να "κερδίσει" την οργή του Νίκου Νικολόπουλου για το κόλπο με το οποίο περνάει στο "ντούκου" τις παραβάσεις του. Δηλαδή το σκέπασμα των κακών (γιαυτό) ειδήσεων με φτηνές παροχές σε άπορους...

Την άθλια αυτή πρακτική ο Νίκος Νικολόπουλος την μετέφερε στη Βουλή με ερώτηση.

Μία μέρα αργότερα επιτέθηκε με εξώδικο σε ένα άλλο "Μέσο", το οποίο είχε περάσει, κάτω απο περίεργες συνθήκες και σε γερμανικά χέρια ένα διάστημα.

Αναφερόμαστε στον τηλεοπτικό -ραδιοφωνικό ΑΛΦΑ, ο οποίος αποτέλεσε για κρίσιμο (στην υπόθεση ΖΗΜΕΝΣ) διάστημα και όπλο του γερμανικού φιλοκυβερνητικού RTL, στην Ελλάδα.

Αποτέλεσμα εικόνας για κοντομηνασ

Ο ιδιοκτήτης του ΑΛΦΑ Δημ. Κοντομηνάς και το άλτερ εγκο του τα τελευταία 30 χρόνια Δημ.Βερύκιος είναι γνωστοί για τις στενές σχέσεις τους με την οικογένεια Μητσοτάκη και Μπόμπολα. Ο τελευταίος τους παρείχε (με ενοίκιο ντεεε....) και περίοπτη στέγη στον πηγαιμό για το (γερμανικό) αεροδρόμιο.

Αποτέλεσμα εικόνας για ελευθεριοσ βενιζελοσ αεροδρομιο

Η Δικαιοσύνη που τρέχει με χίλια τους Αγιάννηδες των λαϊκών αγορών "τάχει κουλά", και φτάνει στις παραγραφές, όταν χειρίζεται υποθέσεις με λίστες (Λαγκάρντ, Παναμά, φοροπαραδείσων κλπ), στις οποίες είναι μέσα αστέρια τύπου Μπομπολαίοι, Κοντομηνά, Μαρέβας κλπ.

Αποτέλεσμα εικόνας για μπομπολασ

Αποτέλεσμα εικόνας για μαρεβα

Ο Νίκος Νικολόπουλος έστειλε ένα εξώδικο πολύ εύγλωττο στο περίφημο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης(ΕΣΡ) και το προειδοποιεί ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, αν διαπιστώσει ότι παραβιάζει το νομικό πλαίσιο με απώτερη συνέπεια να είναι και πάλι κάτοχος τηλεραδιοφωνικής άδειας ο επιχειρηματίας Δημ.Κοντομηνάς.

Ιδού το εξώδικο και η εξήγηση γιατί συναγωνιζόμαστε την ...Μπουργκίνα Φάσο στην ελεύθερη ροή πληροφόρησης για το τι συμβαίνει στις εξουσίες, στα σουπερμάρκετ, στα ΜΜΕ, κλπ:

"Αξιότιμοι Κύριοι,

Α) ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Ως βουλευτής που σέβεται τους πολίτες που τον ψήφισαν, αλλά και ως ενεργός πολίτης που επιθυμεί την αλήθεια και την διαφάνεια, επί σειρά ετών ασκώ ορθώς και κατά τις επιταγές του Συντάγματος κοινοβουλευτικό έλεγχο προκειμένου να ενημερώνω τους πολίτες για κάθε τι που αφορά είτε την καθημερινότητά τους, καθώς και τα ποικίλα ερωτηματικά που δημιουργούνται, όταν γίνεται λόγος για εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που έχουν ενθυλακώσει οι κάθε μορφής και κοινωνικής στάθμης “χρυσοδάκτυλοι”. Πρέπει να σας πούμε ότι θλίβομαι αλλά και εξοργίζομαι όταν βλέπω ακόμα ότι τα αρμόδια όργανα του κράτους και ειδικότερα όταν κάποιοι κρατικοί λειτουργοί σε ανεξάρτητες αρχές, κινούνται με ράθυμους ρυθμούς ή ενσυνείδητα επιλέγουν να απαντούν απολύτως αόριστα σε ερωτήσεις δικές μου ή και άλλων βουλευτών. Τα κίνητρά τους για αυτή την συμπεριφορά, τα αγνοώ.

Υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις, αλλά χαρακτηριστικά θα σας αναφέρω την εξής περίπτωση που αφορά τον κ. Δημήτρη Κοντομηνά:

Αποτέλεσμα εικόνας για αλφα σταθμοσ

Τον Οκτώβριο του 2016, έβδομο χρόνο, μετά την έναρξη τον ελέγχου από την Δ΄ ΔΟΥ εκδόθηκαν και τον Νοέμβριο επιδόθηκαν “οι προσωρινές πράξεις διορθωτικού προσδιορισμού φόρου δωρεάς” και τα “Σημειώματα διαπιστώσεων ελέγχου” για τους τέσσερις (4) μετόχους της Alpha Δορυφορικής Τηλεόρασης (ΑΔΤ). Οι καταλογισθέντες φόροι δωρεάς ανέρχονταν συνολικά σε ποσό της τάξης των 77 εκατ. ευρώ.

Κατόπιν αυτού, στις 26-11-2016 κατέθεσα στην Βουλή τις υπ. Αρ. 1487/25-11-2016, 1488/25-11-2016 και 1489/25-11-2016 ερωτήσεις για να γνωστοποιηθούν:

α) οι αιτιολογίες καθυστέρησης της έκδοσης των Σημειωμάτων Διαπιστώσεων Ελέγχου από την Δ΄ ΔΟΥ, και

β) αν υφίσταται κίνδυνος παραγραφής των αδικημάτων λόγω καθυστέρησης.

Επίσης, στις 2-12-2016 κατέθεσα νέα ερώτηση με αρ. 1695/2-12-2016 για να γνωστοποιηθεί αν έχουν δρομολογηθεί από το Υπουργείο Οικονομικών οι ενέργειες για Οριστική επίδοση Σημειώματος Ελέγχου.

Στις 26 Οκτωβρίου επανήλθα και με δελτίο Τύπου έθεσα τα ερωτήματα:

α) Για την υπόθεση των 75 εκατ. ευρώ.

β) Για το ζήτημα της καταβολής του 50% προκειμένου να αποκτηθεί το δικαίωμα άσκησης των ένδικων μέσων.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΣΡ

γ) Για τις διαγραφές καταλογισθέντων φόρων και τους λόγους που οδήγησαν σε αυτές την αμαρτωλή Επιτροπή Επίλυσης Διαφορών τον κ. Πιτσιλή.

Σημειωτέον, ότι ο ένας εκ των τεσσάρων μετόχων της ΑΔΤ είναι η κυπριακή offshore Μantelord LTD, με μοναδικό μέτοχο την κα Μαρία Κοντομηνά και η οποία σήμερα κατέχει το 100% των μετοχών της offshore Alpha Media Group, ιδιοκτήτρια των μετοχών του Alpha. Η μεταβίβαση έγινε το 2016, αφού είχαν εκδοθεί οι εισαγγελικές και ανακριτικές διατάξεις περί δέσμευσης των περιουσιακών στοιχείων του Δημήτρη Κοντομηνά, αφήνοντας ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο της καταδολίευσης δανειστών εις βάρος του Δημοσίου.

Και το ερώτημα που προκύπτει είναι εάν επιτέλους το ΕΣΡ έχει ελέγξει και εγκρίνει την καταφανέστατα παράνομη μεταβίβαση με προφανή ζημία του Δημοσίου.

Μία και μόνο περίπτωση αποδεικνύει λοιπόν ότι σε μια εποχή που οι φτωχοποιημένοι Έλληνες πολίτες απαιτούν αλήθειες και αποκάλυψη όλων των σκοτεινών υποθέσεων, οι αρμόδιοι κρατικοί λειτουργοί και οι υπηρεσίες βρίσκονται σε κατάσταση λήθαργου…

Κλείνοντας όμως αξίζει να σας πω και μία περίπτωση που τα πράγματα εξελίχθησαν διαφορετικά και αναφέρομαι στην περίπτωση Ψυχάρη.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΨΥΧΑΡΗΣ

Περί τα μέσα Νοεμβρίου γνωστοποιήθηκε η παραπομπή του Σταύρου Ψυχάρη και μεγαλοστελεχών της Apha Bank σε δίκη κακουργηματικής μορφής. Ο σύντομος χρόνος διερεύνησης της όλης υπόθεσης φανερώνει ότι όταν θέλουν οι αρμόδιες αρχές, οι υποθέσεις οικονομικών σκανδάλων και διαφθοράς εκκαθαρίζονται άμεσα. Ξαναλέμε: όταν θέλουν τότε μπορούν να προασπίσουν ως οφείλουν το δημόσιο και λαϊκό συμφέρον…

Αξιότιμοι Κύριοι,

Λόγω των παραπάνω ενεργειών μου, ως εκπρόσωπος της λαϊκής βούλησης, δέχτηκα σωρεία επιθέσεων από στελέχη της Alpha Δορυφορικής και της Alpha Radio. Ως πολίτης με συνταγματικώς κατοχυρωμένα τα δικαιώματά μου προσέφυγα στο αρμόδιο δικαστήριο την 8η Αυγούστου 2016 και κατέθεσα έγκληση με στοιχεία Δ2016/1890 για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισής μου διά του Τύπου, κατά των συκοφαντών μου.


Β) ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΤΟΝΤΑΙ ΤΗΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΣΡ

Κατά την εμφάνισή του στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ο κύριος Δημήτρης Κοντομηνάς μάς ενημέρωσε ότι έχει μεταβιβάσει το σύνολο των μετοχών του της Alpha Δορυφορικής, στην κόρη του κυρία Μαρία Κοντομηνά από το 2016.

Πέραν των ερωτημάτων που εγείρονται, τόσον για την πραγματική αξία των μετοχών και το “πόθεν έσχες” της κυρίας Μαρίας Κοντομηνά, την περίοδο εκείνη με διάταξη τόσον του 17ου Τακτικού Ανακριτή όσον και του αρμοδίου Οικονομικού Εισαγγελέα είχαν απαγορευτεί η μεταβίβαση αφ’ ενός των περιουσιακών στοιχείων και αφ’ ετέρου και των τίτλων της Alpha Δορυφορικής, είχαν δε εκ παραλλήλου δεσμευθεί και οι σχετικές τραπεζικές καταθέσεις.

Με βάση τα ανωτέρω και βεβαίως τον επικείμενο διαγωνισμό για την απόκτηση άδειας λειτουργίας του Alpha TV και σύμφωνα με το Ν3431/2006 – ΦΕΚ 13Α (περί ελέγχου τηλεπικοινωνιών κ.α. διατάξεις) σχετικώς με τον έλεγχο των υποψηφιοτήτων των αγοραστών των συχνοτήτων, ερωτάσθε, Κύριοι του ΕΣΡ:

Εάν το Συμβούλιό σας είχε ελέγξει και εγκρίνει την παραπάνω μεταβίβαση των μετοχών της Alpha Δορυφορικής, νομιμοποιώντας έτσι ένα πλήθος παρανομιών, με κυριότερο αδίκημα αυτό της φοροδιαφυγής;

Αποτέλεσμα εικόνας για rtl alpha

Εάν είχατε ελέγξει ως οφείλατε το “πόθεν έσχες” των ατόμων στα οποία μεταβιβάστηκαν οι μετοχές (της κυρίας Μαρίας Κοντομηνά και άλλων);

Εάν στον επικείμενο διαγωνισμό για την απόκτηση των τηλεοπτικών αδειών θα ερευνήσετε για να διαπιστώσετε αν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την συμμετοχή σε αυτόν της κυρίας Μαρίας Κοντομηνά ή άλλων παρενθέτων –κατά πληροφορίες– προσώπων;

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Για τους παραπάνω λόγους, σας προσκαλώ αφ’ ενός μεν να μεριμνήσετε για την τήρηση της ισχύουσας νομοθεσίας, καλώντας σας όπως απαντήσετε αναλυτικώς στα ανωτέρω ερωτήματά μου εντός προθεσμίας πέντε (5) εργάσιμων ημερών από την κοινοποίηση της παρούσας και σας γνωστοποιώ ότι τυχόν παρέκκλιση από τις εκ του νόμου τεθείσες υποχρεώσεις σας για την έλεγχο της συμμετοχής στον επικείμενο διαγωνισμό, μετά την ανωτέρω ενημέρωσή σας, θα εκληφθεί από εμένα ως μη νόμιμη ενέργεια ή ως παράλειψη αυτής και υπό τις ανωτέρω ιδιότητές σας και για τον λόγο αυτό θα απευθυνθώ στον αρμόδιο κ. Εισαγγελέα, καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά ου εις βάρος σας.


Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής να επιδώσει την παρούσα σε αυτούς που απευθύνεται, προς γνώσιν και για τις νόμιμες συνέπειες των πράξεών τους.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας