Παρασκευή - 19 Ιανουαρίου 2018
Thursday, 29 June 2017 11:14

Φάμελλος: Επιβεβλημένη η συνεργασία όλων για τη φύλαξη των δασών

Φάμελλος: Επιβεβλημένη η συνεργασία όλων για τη φύλαξη των δασών

«Στο τρίγωνο της φωτιάς, οι φορείς που εμπλέκονται στην Πάρνηθα απαντούν με το τρίγωνο της συνεργασίας».

Αίθουσα Σύνταξης

«Επιβάλλεται η συνεργασία όλων, ρίχνοντας το βάρος των προσπαθειών στη πρόληψη και την αποτελεσματική φύλαξη του Δρυμού της Πάρνηθας, αλλά και όλων των ελληνικών δασών, ιδιαίτερα κατά την καλοκαιρινή περίοδο» δήλωσε ο αναπληρωτής ΥΠΕΝ Σωκράτης Φάμελλος, με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από την πυρκαγιά στον Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας, το 2007.

Χαρακτήρισε το 2007 «έτος ορόσημο» για τον Εθνικό Δρυμό, αφού «συντελέστηκε ανεκτίμητη οικολογική καταστροφή και καταστράφηκαν 36.338 στρέμματα δασικού πλούτου». Επισήμανε, όμως, ότι «η ανταπόκριση και η κινητοποίηση όλων των αρμόδιων φορέων ήταν άμεση και αποτελεσματική, πραγματοποιώντας ένα μεγάλο αριθμό έργων προστασίας και αποκατάστασης των καμένων εκτάσεων».

Έκανε αναφορά στους ανθρώπους του Δασαρχείου Πάρνηθας, της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Αττικής, του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας και των εθελοντικών οργανώσεων, ο οποίοι «με προσεκτικά, καλά σχεδιασμένα, καθημερινά βήματα, μάχονται να επαναφέρουν το μοναδικό αυτό οικοσύστημα στην πρότερή του κατάσταση και τους ευχαριστούμε».

Ο κ. Φάμελλος, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, υπογράμμισε ότι «απώτερος στόχος είναι η ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση όλων, ώστε να μην επιτραπεί η αναβίωση παρόμοιων καταστάσεων στο μέλλον», για να προσθέσει: «Από τη μεριά μας έχουμε την ευθύνη της οργάνωσης της πρόληψης, αλλά και όλων των επιχειρησιακών εργαλείων και πόρων, τα οποία περιόρισαν οι πολιτικές του παρελθόντος».

Και κατέληξε: «Στο τρίγωνο της φωτιάς, όλοι οι αρμόδιοι φορείς που εμπλέκονται στην Πάρνηθα απαντούν με το τρίγωνο της συνεργασίας με κομβικό σημείο την πρόληψη: Πυροσβεστική Υπηρεσία - Φορείς (Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Αγροπεριβάλλοντος, Αποκεντρωμένες Δασικές Υπηρεσίες, Φορέας Διαχείρισης, Τοπική Αυτοδιοίκηση) - Εθελοντές, για την προστασία και τη βελτίωση του περιβάλλοντος, για να το παραδώσουμε καλύτερο στις επόμενες γενεές».

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας