Σάββατο - 24 Φεβρουαρίου 2018
Saturday, 10 February 2018 15:35

ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΟΚ : 30 ΔΙΣ ΟΙ "ΜΕΓΑΛΟΙ", 10 ΔΙΣ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ

ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΟΚ : 30 ΔΙΣ ΟΙ "ΜΕΓΑΛΟΙ", 10 ΔΙΣ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ

Απίστευτες καταγγελίες για "το γλέντι της αρκούδας" σε νοσοκομεία, εταιρείες...

Γιάννης Ντάσκας

Ποιά σχέση έχει ο Γιώργος Σούρλας με τον Παύλο Πολλάκη;
Ποιά σχέση έχουν αυτοί οι δυο με τον Πάνο Σκουρλέτη και μερικούς ακόμα;
Κατ αρχήν οι δυο πρώτοι υπηρέτησαν-υπηρετούν στο χώρο της Υγείας.

Ο Γιώργος Σούρλας έφυγε απο εκεί όχι απλά με το κεφάλι ψηλά, αλλά κατεγγέλλοντας διαφθροά και χρηματισμούς τόσο μεγάλους, ώστε να δώσουν την ευκαιρία στον Αλέκο παπαδόπουλο να μιλήσει για πιράνχας στο χώρο αυτο και κανείς απο τούς τότε ευαίσθητους (Σημίτη, Νεοδημοκράτες κλπ) να μην μιλήσει...
Ο Γιώργος Σούρλας έγραψε το βιβλίο με τις υπερτιμολογήσεις, ως Γραμματέας Διαφθράς στην κυβέρνηση Σαμαρά και ήταν η συνέχεια των καταγγελιών Καραμανλή για διαφθορά ασύλληπτων διαστάσεων στο χώρο της υγείας.

Image result for πολλακης

Ηδη σε διπλανή στήλη παρουσιάζουμε καταγγελίες του κ.Σούρλα.
Την σκυτάλη παίρνει ο Παύλος Πολλάκης και όποιος επιθυμεί να κατανοήσει αν υπάρχει σκάνδαλο στη ΝΟΒΑΡΤΙΣ, αν αυτό είναι το μεγαλύτερο απο καταβολής ελληνικού κράτους πρέπει να πάρει την Εφημερίδα των Συντακτών ((10/2) για να έχει αριθμούς "φρεσκαρισμένους" και να μάθει για "της αλεπούς το θάνατο" απο μίζες και δωροδοκίες.

Και οι δυο μίλησαν για δωροδοκίες και στο χώρο του Τύπου, αυτό το επιβεβαίωσε και ο Υπουργός κ. Σκουρλέτης.
Οι δωροδοκίες είναι κοινό μυστικό εδώ και χρόνια, αλλά για πρώτη φορά οι καταγγελίες προσωποιούνται, σχηματίζεται δικογραφία και προχωρεί η σύσταση προανακριτιής επιτροπής στη Βουλή ώστε να ερευνηθεί αν αποδεικνύονται μίζες, ώστε να στηθούν εδώλια ποινικών δικαστηρίων..
Για πρώτη φορά υπάρχει και στο χώρο της υγείας μια ...Τσακάλου και ένας Χριστοφοράκος.

Είναι ο γενικός διευθυντής της ΖΗΜΕΣΝ Κώστας Φρουζής, τον οποίο παρουσιάζουν σαν λαδωτήρι πολιτικών, δημοσιογράφων και γιατρών και επειδή εκείνος τα αρνείται, όπως και ο Χριστοφοράκος έγινε κάποιο "λάθος" και αποκαλύπτεται ότι πολλά θα στηριχθούν στην έρευνα στο ημερολόγιο της γραμματέως του, με την οποία είναι πολύ καιρό σε σφοδρή σύγκρουση...

Image result for ΚΩΣΤΑΣ ΦΡΟΥΖΗΣ

Μήπως απο όταν μπήκαν οι Αμερικανοί στη μέση και άρχισαν να συλλέγουν αλληλογραφία, βίντεο και μαγνητοταινίες για να αποδείξουν το μέγα σκάνδαλο στο δικό τους Χρηματιστήριο, στο οποίο μπήκε η ΝΟΒΑΡΤΙΣ, όπως παλαιότερα η ΖΗΜΕΝΣ και οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες;

Ο Παύλος Πολλάκης με τις σοβαρότατες αποκαλύψεις του επιβεβαιώνει στην πιο κρίσιμη στιγμή των ερευνών όσα τα προηγούμενα χρόνια απειλούσαν ότι θα αποκαλύψουν οι προναφερόμενοι πολιτικοί.
Η διαφορά είναι ότι τώρα που μιλάει ο κ. Πολλάκης όχι μόνο είναι ανοιχτή δικογραφία στην Ελληνική Δικαιοσύνη, αλλά οι Αμερικανοί με δικά τους στοιχεία "σπρώχνουν" την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.
Ετσι έχουν διαφορετική αξία σήμερα οι καταγγελίες-αποκαλύψεις που κάνει στην συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών όπου χαρακτηριστικά καταγγέλλει:

-Στο χώρο της Υγείας από το 2000 μέχρι σήμερα μόνο απο υπερτιμολογήσεις φαρμάκων το μαύρο χρήμα που πήραν οι μιζαδόροι είναι 23 δις ευρώ, δηλαδή κοντά στο ένα τρις δραχμές!!!
Ετσι μπορεί κανείς να αντιληφθεί πόσο πολλαπλασιάστηκαν οι παροχές όταν ένα φάρμακο των 200 ευρώ και των 600 ευρώ πωλείται στην Ελλάδα προς 3-4000 ευρώ ενώ στη Γαλλία και στη Γερμανία κάτω απο 700 ευρώ.

Image result for ΦΑΡΜΑΚΑ ΥΠΕΡΤΙΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

"Οι φαρμακευτικές κατέθεταν φακέλλους και έπαιρναν τιμές φαρμάκων σε πλούσιες χώρες πρώτα, όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Ελβετία. Μετά έρχονταν στην Ελλάδα και παίρναμε εμείς τις ακριβές αυτές τιμές, ως τιμές δικές μας.
Υστερα οι ελληνικές τιμές πήγαιναν ως ίδια τιμή σε άλλες 50 χώρες εκ των οποίων πολλές τεράστιες σε πληθυσμό, όπως η Βραζιλία και η Ρωσία. Αυτό συμβαίνει γιατί η Ελλάδα είναι η χώρα με βάση την οποία ορίζουν τις τιμές αυτές οι τρίτες και τεράστιες χώρες. Ετσι ήθελαν γρήγορη τιμολόγηση στην Ελλάδα.

Ο κ.Πολλάκης αποκαλύπτει ότι χάθηκαν οι φάκελλοι και τα κομπιούτερ και στο Υπουργείο Εμπορίου για το διάστημα μέχτι το 2010, όταν η τιμολόγηση γινόταν στο Υπουργείο αυτό και ύστερα χάθηκαν φάκελλοι και κομπιούτερ για την περίοδο 2012-2013 όταν αυτή η διαδικασία γινόταν στο Υπουργείο Υγείας.

Θυμίζουμε ότι ύμνοι στον Φρουζή της ΝΟΒΑΡΤΙΣ, αποκαλύψεις του Φρουζή για σχέσεις με πολιτικούς και κέρδη γινόταν στο διάστημα αυτό...
Υπάρχει και ρεπορτάζ του 2013-2014 που έλεγε ότι ο Αντώνης Σαμαράς ως πρωθυπουργός θα ελέγχει το φάρμακο, ενώ τα ρεπορτάζ για υπερτιμολογήσεις, υπερπρομήθειες εμβολίων και άλλων ήταν πολλά.

Image result for ΦΑΡΜΑΚΑ ΥΠΕΡΤΙΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

Ο κ.Πολλάκης αποκαλύπτει ότι υπάρχει αλυσίδα μεταξύ των υποθέσεων ΝΟΒΑΡΤΙΣ και ΚΕΕΛΠΝΟ και τονίζει ότι η ΝΟΒΑΡΤΙΣ έγινε κυρίαρχος στην αγορά αυτή και μέσα σε λίγα χρόνια έβγαλε 300-350 εκατομμύρια ευρώ...
Ειδικά για το μαύρο χρήμα ο κ.Πολλάκης αποκαλύπτει ότι στο χώρο της υγείας οι μίζες που κατέληξαν σε ιδιωτικές τσέπες και σε φορλογικούς παραδείσους είναι 85 δις και εξαιτίας αυτών οδηγήθηκαμε στα Μνημόνια.

ΠΟΛΛΑΚΗΣ
"Τα 85 δις "μαύρο" χρήμα είναι ήταν ένας απο τους βασικούς λόγους για τους οποίους χρεοκόπησε η χώρα.
Αυτά τα 85 δις είναι παράνομες αμοιβές, υπερτιμολογήσεις, φαρμάκων,αντιδραστηρίων, υλικών και γενικά του εφοδιασμού του συστήματος. Το σύνολο είναι 85 δις ευρώ "μαύρο" χρήμα. Μόνο το 10% αυτού του ποσού είναι οι παράνομες αμοιβές, το φακελλάκι κλπ (σ.σ. εννοεί το χρήμα που πήγε στους γιατρούς και αυτό είναι 10 δις ευρώ. Ετσι εξηγείται η τεράστια περιουσία γιατρών και η αποκάλυψη λογαριασμών γιατρών που φτάνουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ))

Τα 30 δις απο τα 85 δις είναι απο την υπερτιμολόγηση,(σ.σ.δηλαδή χρήμα που πήγαινε στην εταιρεία, στα στελέχη που έκαναν τη βρόμικη δουλειά και σε πολιτικούς-κρατικά στελέχη). Είμαστε- λέει ο κ.Πολλάκης - η μοναδική χώρα στον κόσμο που τα ασφαλιστικά ταμεία δεν έκαναν διαπραγμάτευση και έπαιρναν τα φάρμακα στη μέγιστη τιμή, αν και μπορούσαν να τα πάρουν μισή τιμή.
Προφανώς έτσι εξηγείται το πως βούλιαξαν τα υγιή και τα μη υγιή ταμεία μετά το 2005...

Image result for ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ

Ευθέως ο κ. Πολλάκης αναφέρει ότι το τεράστιο χρήμα ξεπλενόταν μέσα απο εταιρείες δημοσίων σχέσεων και ήταν παροχές σε πολιτικούς, διοικητικούς και ιατρικό προσωπικό.

Ασπριζαν, λέει χαρακτηριστικά, το χρήμα με συνέδρια, εξοπλισμούς, διακοπές, ταξίδια και καταβολές σε ρευστό...

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας