Κυριακή - 21 Ιανουαρίου 2018
Monday, 20 March 2017 15:00

Γ.Αμανατίδης:«Η κυβέρνηση επιθυμεί συνολική λύση ώστε η χώρα να μπει στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ»

Γ.Αμανατίδης:«Η κυβέρνηση επιθυμεί συνολική λύση ώστε η χώρα να μπει στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ»

Την ελπίδα σήμερα να υπάρξει μεγάλο κλείσιμο της απόστασης ανάμεσα στην Αθήνα και του δανειστές καθώς και συμβιβασμός σε πολιτικό επίπεδο εξέφρασε στον Αlpha 989 ο Γιάννης Αμανατίδης, Υφυπουργός Εξωτερικών.

Αίθουσα Σύνταξης

Όπως είπε, η κυβέρνηση επιθυμεί συνολική λύση ώστε η χώρα να μπει στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ. «Θέλουμε μια συμφωνία που θα επιτρέψει στη χώρα μας να βγει από την κρίση. Η λύση που υπάρχει είναι να βγει η χώρα σε ανάπτυξη. Καταλαβαίνω την ανησυχία του κόσμου», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ο κος Αμανατίδης τόνισε ότι «η πρόοδος που έχει γίνει, πρέπει να συνεχιστεί. Στο σημερινό Eurogroup υπάρχουν θέματα για τα οποία έχουμε αντιθέσεις και αντιφάσεις από μια στάση που κρατά το ίδιο το ΔΝΤ. Αυτή τη στιγμή γίνονται διαπραγματεύσεις. Σε μια στιγμή που ήταν να αποχωρήσουν οι θεσμοί, γίνονται διαπραγματεύσεις. Πιστεύω ότι τις επόμενες μέρες θα γίνει η τεχνική συμφωνία. Ο χρόνος όντως πιέζει, από τον Δεκέμβρη ήταν να κλείσει η αξιολόγηση αλλά οι παράλογες απαιτήσεις και η αντίφαση σε σχέση με το ελληνικό χρέος ανάμεσα σε Γερμανία και ΔΝΤ, μας έφτασε σε αυτό το σημείο».

Για το ενδεχόμενο αύξησης των προσφυγικών ροών από τη στάση της Τουρκίας ο Υφυπουργός Εξωτερικών είπε ότι «τα εξετάζουμε όλα προσεκτικά και θα δούμε τί θα γίνει. Εργαζόμαστε πάνω στην τήρηση της συμφωνίας. Είναι προς το συμφέρον ΕΕ-Τουρκίας η τήρηση της συμφωνίας».

Για το γεγονός ότι 30.000 γεύματα δεν έχουν φτάσει ακόμη στα σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας σύμφωνα με την καταγγελία του προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρου Kυρίζογλου στον Alpha 989, ο κος Αμανατίδης είπε πως «είναι περισσότερο γραφειοκρατικές διαδικασίες, όχι ότι δεν θέλει η κυβέρνηση ή δεν υπάρχουν χρήματα. Έχουν υπάρξει πολλά μέτρα για τηn Δυτική Θεσσαλονίκη στην αντιμετώπιση της παιδικής ανέχειας. Έχουμε κάνει πολλά βήματα».

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας