Τρίτη - 16 Ιανουαρίου 2018
Friday, 05 January 2018 11:45

Γελοίο το επιχείρημα Γαβρόγλου για τις σχολικές εκδρομές

Γελοίο το επιχείρημα Γαβρόγλου για τις σχολικές εκδρομές

Ενώ ο υπουργός Παιδείας επιμένει με το επιχείρημα ότι «υπάρχουν γονείς οι οποίοι δεν μπορούν να δώσουν ακόμη και 15 ευρώ για μια επίσκεψη των παιδιών τους σε ένα μουσείο εντός της χώρας.

Αίθουσα Σύνταξης

Λάβρος κατά του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Γαβρόγλου με αφορμή την απόφασή του να καταργηθούν οι εκδρομές σχολείων στο εξωτερικό εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Ιδιωτικών Σχολείων Χαράλαμπος Κιραηλίδης μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.

Ο κ. Κιραηλίδης χαρακτήρισε «γελοίο το επιχείρημα Γαβρόγλου ότι η απόφαση ελήφθη επειδή τα φτωχά παιδιά δεν μπορούν να ανταποκριθούν» αναρωτώμενος «στις εκδρομές που επιτρέπει το υπουργείο δεν θα υπάρχουν φτωχά παιδιά;».

«Πρόκειται για ιδεοληπτική στόχευση. Είναι εκμετάλλευση για το πώς θα παρουσιάσει τον εαυτό του ως υπερασπιστή των φτωχών» συμπλήρωσε σε υψηλούς τόνους.

Όπως τόνισε «σε ένα δημοκρατικό εκπαιδευτικό σύστημα δεν χωρούν απαγορεύσεις. Σε ένα σκοταδιστικό σύστημα οι απαγορεύσεις είναι πάμπολλες και καθορίζονται από έναν άνθρωπο».

«Δεν μπορεί το 2018 να μην ωθούμε του μαθητές να ταξιδεύουν όσο το δυνατόν περισσότερο στο εξωτερικό» συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Γαβρόγλου με δήλωσή του στο Έθνος επιμένει στο επιχειρημά του λέγοντας ότι «υπήρξαν πολλές επισημάνσεις ότι μεγάλος αριθμός παιδιών δεν μπορούσε να πάει σε τέτοιες εκδρομές στο εξωτερικό. Υπάρχουν γονείς οι οποίοι δεν μπορούν να δώσουν ακόμη και 15 ευρώ για μια επίσκεψη των παιδιών του σε ένα μουσείο εντός της χώρας. Αυτό θέλουμε να αντιμετωπίσουμε. Να πηγαίνουν δηλαδή σε αυτές τις εκδρομές όσο το δυνατόν περισσότεροι μαθητές. Ο περιορισμός αυτός ισχύει μόνο για αυτή την κατηγορία των εκδρομών. Για τις υπόλοιπες δεν αλλάζει κάτι».

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας