Πέμπτη - 22 Φεβρουαρίου 2018
Wednesday, 06 September 2017 09:27

Γεννηματά: Να σταματήσουν τα παιχνίδια με την αγωνία των νέων

Γεννηματά: Να σταματήσουν τα παιχνίδια με την αγωνία των νέων

«Εμείς πιστεύουμε σε ένα σχολείο με αυτόνομο μορφωτικό και παιδευτικό ρόλο».

Αίθουσα Σύνταξης

Στην επισήμανση προς τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, ότι «η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει τα παιχνίδια με την αγωνία των νέων και των οικογενειών τους», προέβη η Φώφη Γεννηματά, όπως δήλωσε μετά την συνάντηση που είχε με τον υπουργό Παιδείας στο γραφείο της στη Βουλή, το μεσημέρι.

Η κ. Γεννηματά διαφώνησε με τις προτάσεις για το εξεταστικό που ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, τονίζοντας ότι «δεν επιτρέπεται η διαδικασία εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση να αντιμετωπίζεται με επικοινωνιακούς όρους, πρόχειρα και με αλληλοαναιρούμενες εξαγγελίες», όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Εμείς πιστεύουμε σε ένα σχολείο με αυτόνομο μορφωτικό και παιδευτικό ρόλο, με ουσιαστικό εφόδιο το εθνικό απολυτήριο και σύστημα εξετάσεων που δεν εξαντλεί τους μαθητές και τις οικογένειές τους. Αυτό και θα επιδιώξουμε. Για τα παιδιά μας. Για το μέλλον της χώρας» επεσήμανε η κ. Γεννηματά.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας