Τρίτη - 20 Φεβρουαρίου 2018
Friday, 19 January 2018 08:36

Γεννηματά: Θεσμοθετήσαμε τη διαμεσολάβηση και συνεχίζουμε να την υποστηρίζουμε

Γεννηματά: Θεσμοθετήσαμε τη διαμεσολάβηση και συνεχίζουμε να την υποστηρίζουμε

Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΟΠΕΜΕΔ είχε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.

Αίθουσα Σύνταξης

Με τον πρόεδρο του Οργανισμού Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (ΟΠΕΜΕΔ), πρόεδρο του ΣτΕ ε.τ., πρώην πρωθυπουργό, Παναγιώτη Πικραμμένο και τον γγ του Οργανισμού, Νικόλα Κανελλόπουλο, συναντήθηκε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η διαμεσολάβηση και τα οφέλη της για τον πολίτη, μέσω της επιτάχυνσης της απονομής Δικαιοσύνης και της δυνατότητας για άμεση και αποτελεσματική επίλυση των ιδιωτικών διαφορών.

Συζητήθηκαν, επίσης, οι τρέχουσες εξελίξεις, μετά την πρόσφατη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη μεταρρύθμιση του θεσμού.

Οι δυο πλευρές συμφώνησαν ότι τόσο η έλλειψη διαβούλευσης με τη νομική κοινότητα και τους κοινωνικούς εταίρους -μέλη του ΟΠΕΜΕΔ- όσο και η πλήρης κατάργηση του αυτοτελούς νομοθετικού πλαισίου της διαμεσολάβησης απειλούν να πλήξουν το κύρος του θεσμού.

Η κ. Γεννηματά επιβεβαίωσε ότι η παράταξη που θεσμοθέτησε τη διαμεσολάβηση στην Ελλάδα παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην ανάγκη υποστήριξης και διάδοσης των εναλλακτικών μεθόδων επίλυσης διαφορών. Για το Κίνημα Αλλαγής, η διαμεσολάβηση συνιστά βασικό πυλώνα μεταρρύθμισης της ελληνικής Δικαιοσύνης, με τρόπο, όμως, αποτελεσματικό και βιώσιμο, προς όφελος των πολιτών, της κοινωνίας και της οικονομίας. Γι' αυτόν τον σκοπό προτίθεται να πράξει ό,τι είναι αναγκαίο για να ανατραπεί το αρνητικό κλίμα που δημιούργησε η άστοχη πρωτοβουλία της κυβέρνησης, ώστε όλοι οι πολίτες να γνωρίσουν τη διαμεσολάβηση όπως πραγματικά είναι: Έναν σύγχρονο, αποτελεσματικό και βαθιά κοινωνικό θεσμό, που δεν αναπληρώνει τη Δικαιοσύνη, αλλά την ωφελεί.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας