Κυριακή - 17 Δεκεμβρίου 2017
Saturday, 02 December 2017 13:20

Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να δίνει τη μάχη κατά της διαφθοράς

Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να δίνει τη μάχη κατά της διαφθοράς

«Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τα Σώματα και τις Υπηρεσίες Ελέγχου».

Αίθουσα Σύνταξης

«Η κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να δίνει τη μάχη κατά της διαφθοράς, όσες κι αν είναι οι αντιστάσεις, απ΄ όπου κι αν προέρχονται» τόνισε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, κατά τη συνάντησή της με την γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, η οποία παρέδωσε την Ετήσια Έκθεση του ΓΕΔΔ για το 2016.

Η κ. Γεροβασίλη υπογράμμισε επίσης, ότι «για εμάς η αντιμετώπιση των πρακτικών διαφθοράς δεν αποτελεί μια τυπική διαδικασία, αλλά μια ύψιστη προτεραιότητα. Και αυτό το αποδείξαμε και το αποδεικνύουμε έμπρακτα, στηρίζοντας με όλες μας τις δυνάμεις τα Σώματα και τις Υπηρεσίες Ελέγχου».

Από τη πλευρά της, η κ. Παπασπύρου ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι «τα αποτελέσματα του 2016 προέκυψαν από τη μεθοδική δράση, τόσο του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης (ΓΕΔΔ), όσο και της συντονισμένης και συγκροτημένης συνεργασίας μας με όλους τους αρμόδιους φορείς ελέγχου και επιθεώρησης».

Υποστήριξε ότι η μάχη κατά της διαφθοράς αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της χώρας, ενώ ζήτησε «την περαιτέρω συνδρομή της Πολιτείας για τη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών, που θα θωρακίσουν την δυναμική συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων σε ζητήματα καταπολέμησης της διαφθοράς».

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γρηγόρης Θεοδωράκης, ο οποίος αφού συνεχάρη την κ. Παπασπύρου και τους συνεργάτες της «για το σημαντικό έργο που επιτελούν», πρόσθεσε ότι «υπάρχουν πολλά που πρέπει ακόμα να γίνουν για την αντιμετώπιση των φαινομένων διαφθοράς και κακοδιοίκησης στον δημόσιο τομέα».

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας