Τρίτη - 20 Φεβρουαρίου 2018
Friday, 16 June 2017 12:48

ΓΕΡΟΥΝ: ΓΕΡΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΠΟΔΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 2018!

ΓΕΡΟΥΝ: ΓΕΡΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΠΟΔΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 2018!

Τι πραγματικά συμφωνήθηκε για την Ελλάδα θα το διαβάσετε ΜΟΝΟ εδώ!

Γιάννης Ντάσκας

Τα χρήματα που χρειάζεται η Ελλάδα για να πληρώσει τη δόση του Ιουλίου στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα του Ντράγκι(αυτή είναι οι διαβόητοι"δανειστές") είναι 7 δις ευρώ.
Οι εγχώριοι άνθρωποι του Σόϊμπλε ήθελαν να μην πάρουμε τα χρήματα αυτά για να πέσει η Κυβέρνηση αυτή να ανέβει μια άλλη, η οποία θα τους κρατήσει στη θέση των "νταβατζήδων" και "ο λαός θα έχει λιγότερα και αυτοί περισσότερα".

Αυτά σε απλές γραμμές.

Τι έγινε στο "Γιουρογκρυπ";

Σίγουρα ο Γερούν (Ντάσενμπλουμ" δεν κράτησε γερά για την έως σήμερα "νταβατζηδοκρατία" και η κυβέρνηση πέτυχε πολύ παραπάνω από αυτά που έδιναν (7ς δις σκέτα-νέτα) στις 22 Μάη οι "δανειστές".

Και μόνο το γεγονός ότι συμμετέχει το ΔΝΤ στο "πρόγραμμα" αρκεί για να καταλάβει, όποιος θέλει να καταλάβει. Το ΔΝΤ ήθελε ως προυπόθεση ΣΥΜΦΩΝΙΑ για μεωση του χρέους, για μείωση των πλεονασμάτων, κλπ, δηλαδή ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα και όχι ένα πρόγραμμα ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ της ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, μέσα απο ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΗ εκμετάλλευση της Ελλάδας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Η Κυβέρνηση ήθελε πολύ περισσότερα ως μάξιμουμ της επιτυχίας της. Πήρε πολύ περισσότερα απο το μίνιμουμ και περίπου στη μέση της απόστασης από το μάξιμουμ.

Εχει κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένη και η "νταβατζηδοκρατία" απογοητευμένη βλέπει ότι η κυβέρνηση ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ και άρα θα προχωρήσουν οι σοβαρότατες ποινικές διώξεις και οι εξεταστικές επιτροπές της Βουλής. Ψυχάρηδες, Μπομπολαίοι, Κοντομηνάδες, οπλάδες κλπ βλέπουν ότι οι δικογραφίες δεν θα κλείσουν με τη δράση ενός επίορκου δικαστικού ή μιας νομοθετικής ρύθμισης...

Η Κυβέρνηση με ανακοίνωσή της απαρριθμεί τι πέτυχε. Δηλαδή να πάρει 1,6 δις παραπάνω και άρα το δημόσιο να πληρώσει εκεί που χρωστάει και άρα να κινηθεί η οικονομία. Πήρε συμφωνία για το χρέος και βοήθεια να βγει στις αγορές κλπ.

Η αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι αυτά είναι λίγα και η κυβέρνηση μπορούσε να τα πάρει πολύ νωρίτερα, ενώ με το χρόνο που χάθηκε, δεν καλύπτουν τις σημερινές ανάγκες.
Σημασία έχει πως καταγράφουν την συμφωνία στο ΓΙΟΥΡΟΓΡΟΥΠ ξένα μεγάλα και αξιόπιστα ΜΜΕ, τα οποία δεν γράφουν με υποδείξεις-επιθυμίες κομμάτων, όπως στην Ελλάδα.

Σταχυολογούμε λοιπόν απο τον ξένο τύπο:

Στη Γαλλία, η περίφημη και ανεξάρτητη Le Monde αναφέρει πως οι 19 υπουργοί της Οικονομικών της ευρωζώνης και το ΔΝΤ συμφώνησαν να καταβάλουν στην Ελλάδα ένα νέο δάνειο. Η εφημερίδα δεν το βλέπει ως σωτηρία της Ελλάδας,αλλά σημειώνει ότι αυτό δεν θα συνέβαινε τότε στην Ευρώπη θα ερχόταν νέα κρίση. Προσθέτει ότι με την συμφωνία απομακρύνθηκε το φάντασμα της νέας κρίσης στην Ευρωζώνη.

Οπως σημειώνει "Οι πιστωτές της Ελλάδας, Ευρωζώνη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) συμφώνησαν να καταβάλουν στην Ελλάδα ένα νέο δάνειο ύψους 8,5 δισ. ευρώ. «Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έχουμε καταλήξει σε συμφωνία επί όλων των στοιχείων» , δήλωσε ικανοποιημένος ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο πρόεδρος του Eurogroup, παρουσία της επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Με ιδιαίτερη έμφαση η LE MONDE σημειώνει ότι για πρώτη φορά το Eurogroup έδωσε «διευκρινίσεις» σχετικά με το τι συμφωνήθηκε ότι πρέπει να γίνει για την ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας.
Και καταλήγει με μια φράση ,την οποία δεν θα βρείτε σε ελληνική εφημερίδα:
"Η συμφωνία που επιτεύχθηκε το βράδυ της Πέμπτης, είναι μια ανακούφιση για τη ζώνη του ευρώ"
Αντίθετα σε ελληνική εφημερίδα θα βρείτε ότι η Ευρώζώνη δεν έχει πρόβλημα, δεν έχει πρεμούρα για συμφωνία και απλά περιμένει ξαπλωμένη σε σεζ λόγκ πότε η Ελλάδα θα δεχθεί τα ψίχουλα που τις δίνει...

Η γαλλική εφημερίδα ομιλεί για «κατ 'αρχήν συμφωνία» της ευρωζώνης και του ΔΝΤ για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο σχέδιο διάσωσης, όπως ζητήθηκε από τη Γερμανία.
Και σημειώνει κάτι που επίσης δεν θα βρείτε σε ελληνική εφημερίδα:
"Το ΔΝΤθα συμμετάσχει στο πρόγραμμα, αλλά δεν καταβάλει χρήματα μέχρι οι Ευρωπαίοι να αποδεχθούν επισήμως για την Ελλάδα μια ελάφρυνση του χρέους"

Στην Ελλάδα αυτό παρουσιάζεται σαν επιθυμία ΜΟΝΟ της Ελλάδας και άρα με μηδενικές πιθανότητες επιτυχίας.
Αν παρουσιαστεί, όπως είναι πραγματικά, δηλαδή σαν ΑΠΑΙΤΗΣΗ του ΔΝΤ, τότε όλοι θα αντιληφθούν ότι ο Σόϊμπλε και η Μέρκελ έχουν μόνο μια επιλογή μετά τις γερμανικές εκλογές: Να δεχθούν αυτό που τώρα δεν δέχονται. Την μείωση του χρέους και άρα την άμεση έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, άρα την επιβίωση της ελληνικής οικονομίας...

Το γεγονός ότι δεν είναι ούτε οι "δανειστές" ευχαριστημένοι, αφού η Ελλαδα πήρε περισσότερα από όσα ήθελαν να της δώσουν φαίνεται από την δήλωση τηςΚριστίν Λαγκάρντ:
«Κανείς δεν είπε ότι ήταν η καλύτερη λύση», αλλά «αυτή είναι η δεύτερη καλύτερη λύση...Το πρόγραμμα έχει εγκριθεί κατ' αρχήν, αλλά η πληρωμή των 2 δις από το ΔΝΤ θα γίνει, όταν η ελάφρυνση του χρέους θα έχει πλήρως επιτευχθεί» .

Η εφημερίδα σημειώνει ότι υπήρξε συμφωνία την επόμενη χρονιά, το 2018, να ανακοινωθούν μέτρα ελάφρυνσης του χρέους της Ελλάδας «υπό την προϋπόθεση ότι το πρόγραμμα έχει εφαρμοστεί με επιτυχία» και μάλιστα αυτή η συμφωνία ανακοινώθηκε όσο πιο επίσημα γινόταν, δηλαδή από τον ίδιο τον Γερούν Νταϊσενμπλουμ...

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ

 

Η έγκυρη γερμανική εφημερίδα  αφού σημειώνει ότι η Ελλάδα αποκτά νέα χρήματα ιδιαίτερα σημειώνει την πανηγυρική ανάρτηση του Ντάϊσνεμπλουμ στο τουίτερ ότι η Ελλάδα σε λίγους μήνες θα στέκεται στα δικά της οικονομικά πόδια!

"Η Ελλάδα αποκτά νέα χρήματα. Μετά τον νέο γύρο των διαπραγματεύσεων στο Λουξεμβούργο, οι υπουργοί Οικονομικών του ευρώ συμφώνησαν να χορηγήσουν νέα δάνεια στην Αθήνα" γράφει η γερμανική εφημερίδα .
Η Handelsblatt τονίζει ότι και το ΔΝΤ μετά απο μακρά καθυστέρηση δήλωσε επίσημα τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα καθώς αυτό για τη Γερμανία αποτελούσε βασική προϋπόθεση για την απελευθέρωση των νέων κεφαλαίων.
Ειδικά για την πολύ σημαντική δήλωση Ντάϊσενμπλουμ σημειώνει η γερμανική εφημερίδα:

"Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μίλησε (με δηλώσεις του και στο TWITTER) για ένα «μεγάλο βήμα προς τα εμπρός», καθώς υπάρχει συμφωνία σε όλα τα επίπεδα. Αυτό περιλαμβάνει την ελάφρυνση του χρέους για την Ελλάδα, όταν λήξει το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα το 2018.Θα προετοιμάσουμε μια στρατηγική εξόδου για να μπορέσει η Ελλάδα να σταθεί το επόμενο έτος στα δικά της πόδια" .
Στον υπόλοιπο κόσμο

Ιδιαίτερη σημασία έχει η πανηγυρική ανακοίνωση στην περίφημη New York Times για συμφωνία για το χρέος

Η αμερικανική εφημερίδα σημειώνει χαρακτηριστικά:
«Αποδέσμευση δανείου 8,5 δισ. ευρώ για την Ελλάδα, συμφωνία για το ελληνικό χρέος».

Πρόκειται για ένα «πολύ σημαντικό βήμα» και μια «καλή είδηση για τη ζώνη του ευρώ», δήλωσε ο Πορτογάλος υπουργός Οικονομικών Μάριο Σεντένο.
Ο Πορτογάλος υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι το Eurogroup «κατέστησε πολύ σαφή εκ των προτέρων τα βήματα που θα γίνουν τις επόμενες εβδομάδες για το ελληνικό πρόγραμμα αλλά και στην ανάλυση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους».

Ο Σεντένο έκρινε ότι η συμφωνία είναι το επιστέγασμα της «πολύ θετικής εξέλιξης, μετά τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση και τις επιτυχίες της όσον αφορά τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».

Σε σαφή προοπτική στην μελλοντική ελάφρυνση χρέους αναφέρεται τοπρακτορείο Reuters ενώ το BBC υπογραμμίζει πως «οι υπουργοί της ΕΕ ενέκριναν συμφωνία χρηματοδότησης της Ελλάδας».

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας