Πέμπτη - 22 Φεβρουαρίου 2018
Friday, 22 September 2017 19:15

Η βόλτα του Πρωθυπουργού στο ενετικό λιμάνι στα Χανιά.

Η βόλτα του Πρωθυπουργού στο ενετικό λιμάνι στα Χανιά.

Στο παλιό λιμάνι των Χανίων περπάτησε ο πρωθυπουργός, μαζί με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.

Αίθουσα Σύνταξης

Αρκετές φορές συνομίλησε με τουρίστες από τον Καναδά, τη Σουηδία, τη Γαλλία και την Ιταλία, οι οποίοι, στο σύνολό τους, εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους τόσο για την Κρήτη ειδικότερα όσο και για την Ελλάδα στο σύνολό της.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός σε μια κυρία από τον Καναδά που του είπε, «όλα είναι καλά», της απάντησε, « … και πολύ καλύτερα».

Ο πρωθυπουργός δεν έχασε την ευκαιρία με αφορμή την παρουσία του στα Χανιά και λίγο πριν αναχωρήσει για την Αθήνα, να εκμεταλλευτεί τον ηλιόλουστο καιρό και να κάνει μια βόλτα στο λιμάνι για να απολαύσει τον καφέ του στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων.

Λίγο μετά το πέρας της πρώτης συνεδρίας του Φόρουμ για την καθαρή ενέργεια στα ευρωπαϊκά νησιά που πραγματοποιήθηκε στο ΚΑΜ και στο οποίο μίλησε ο πρωθυπουργός, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε βόλτα στην ανατολική πλευρά του ενετικού λιμανιού και, όπως ήταν αναμενόμενο, συνομίλησε με πολίτες και κυρίως επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Από τους πρώτους ωστόσο που απευθύνθηκαν στον πρωθυπουργό, ήταν ένας πιτσιρικάς με τον οποίο ο Αλέξης Τσίπρας έβγαλε selfie φωτογραφία, ενώ στη συνέχεια συνομίλησε με εργαζόμενους και ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούν στο λιμάνι ρωτώντας τους κυρίως για το επίπεδο της κίνησης φέτος και για το κατά πόσο έμειναν ικανοποιημένοι.

Κατά τη διάρκεια της βόλτας ο πρωθυπουργός έτυχε να συνομιλήσει και με τουρίστες, οι οποίοι του είπαν ότι έρχονται από τον Καναδά και τη Χιλή και δήλωσαν ενθουσιασμένοι με την Ελλάδα.

Στη συνέχεια τον πρωθυπουργό πλησίασε ένας Γάλλος τουρίστας ο οποίος τον ρώτησε να μάθει ποια είναι η άποψή του για τον Μακρόν με τον πρωθυπουργό να κάνει λόγο για καλή συνεργασία της Ελλάδας με τη Γαλλία.

Επίσης, ο κ. Τσίπρας συνομίλησε με καταστηματάρχες της παραλιακής ζώνης του παλιού λιμανιού των Χανίων, ενώ στη συνέχεια ο πρωθυπουργός, οι βουλευτές Χανίων Παύλος Πολάκης και Βάλια Βαγιωνάκη, τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων ο γραμματέας της τοπικής οργάνωσης Ανδρέας Παπανδρέου, ήπιαν καφέ στην παραλιακή ζώνη.

Ο πρωθυπουργός δεν θέλησε να προβεί σε δηλώσεις, καθώς όπως είπε, «όλες αυτές τις ημέρες μιλάμε για το νησί, τώρα το απολαμβάνουμε».

Στο περιθώριο του σχετικού Forum συζήτησε θέματα που αφορούν το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την καθαρή ενέργεια στα νησιά, όπως αυτό συμφωνήθηκε στη Βαλέτα τον περασμένο Μάιο.

Στη συζήτηση συμμετείχαν ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για θέματα Ενέργειας, Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε και ο υπουργός Ενέργειας και Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων της Μάλτας Τζόε Μίσι όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας