Τρίτη - 16 Ιανουαρίου 2018
Monday, 03 April 2017 14:26

Η εμφάνιση του κ. Σημίτη δεν είναι παρελθόν αλλά εφιάλτης

Η εμφάνιση του κ. Σημίτη δεν είναι παρελθόν αλλά εφιάλτης


Συνέντευξη έδωσε ο Υπ. Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος στην κυριακάτικη εφημερίδα «REAL NEWS» και στον δημοσιογράφο Πάρη Καρβουνόπουλο.

Αίθουσα Σύνταξης

Να ξεκινήσουμε με τα πολιτικά. Ανησυχείτε ότι κάποιος βουλευτής των ΑΝΕΛ δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία για το κλείσιμο της αξιολόγησης;

Δεν ανησυχώ, διότι αυτή η συμφωνία είναι μέσα στο πλαίσιο της συμφωνίας της 15ης Ιουλίου 2015.

Αν, παρ' όλα αυτά, υπάρξει τέτοιο περιστατικό, πρέπει να παραδοθεί η έδρα;

Να ψάχνετε αλλού για αυτά, όχι στους ΑΝΕΛ.

Είστε ικανοποιημένος, ωστόσο, από μία συμφωνία που προβλέπει πάλι μειώσεις συντάξεων, εισοδημάτων και πώληση μονάδων της ΔΕΗ; Αισθάνεστε ικανοποιημένος από μια τέτοια συμφωνία;

Η συμφωνία δεν περιλαμβάνει τέτοια πράγματα. Η συμφωνία, απ' ό,τι γνωρίζω μέχρι τώρα, περιλαμβάνει θετικά και αρνητικά μέτρα. Θεωρώ ότι τα θετικά μέτρα καλύπτουν τα αρνητικά.

Τα αρνητικά για εσάς ποια είναι δηλαδή;

Κατ' αρχάς δεν έχουμε τη συμφωνία στα χέρια μας αλλά από αυτά που συζητούνται μέχρι τώρα φαίνεται ότι τα θετικά καλύπτουν τα αρνητικά.

Υπάρχει μια κόντρα τις τελευταίες ημέρες, πάλι με τον κ. Στουρνάρα. Πιστεύετε ότι αυτή η περίοδος προσφέρεται για τέτοιου είδους κόντρες με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος;

Από ποιον υπάρχει κόντρα Από την κυβέρνηση. Εγώ, όπως ξέρετε, δεν έχω τις καλύτερες σχέσεις με τον κ. Στουρνάρα. Όσο ο κ. Στουρνάρας επιμένει στις συναντήσεις με το παρελθόν του, νομίζω ότι με αυτά που κάνει δημιουργεί ο ίδιος πρόβλημα και όχι η κυβέρνηση προς τον κ. Στουρνάρα.

Μιας και μιλήσατε για το παρελθόν, είχαμε μια επανεμφάνιση του κ. Σημίτη.

Αυτό δεν είναι παρελθόν, είναι εφιάλτης.

Είπε στη συνέντευξή του ότι η διαφθορά είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο και δεν χρειάζονται εξεταστικές επιτροπές.

Είναι ο ίδιος πρωθυπουργός ο οποίος παρέδωσε τον Οτσαλάν. Είναι ο ίδιος πρωθυπουργός που στην κρίση των Ιμίων άφηνε τους αρχηγούς και τον διοικητή της ΕΥΠ έξω από το γραφείο του. Είναι ο ίδιος πρωθυπουργός που κάλυψε τον κ. Πάγκαλο όταν είπε ότι θα έπρεπε να πάρει τη σημαία ο αέρας . Είναι ο πρωθυπουργός του χρηματιστηρίου, ο πρωθυπουργός του Παπαντωνίου, ο πρωθυπουργός του Τσοχατζόπουλου, ο πρωθυπουργός που πρότεινε στους Έλληνες να αγοράσουν μετοχές ενώ ο ίδιος και οι δικοί του πωλούσαν. Το ότι κυκλοφορεί ελεύθερος ο κ. Σημίτης είναι ευθύνη όλων μας.

Υπάρχει η άποψη ότι υφίσταται μία ώσμωση μεταξύ του κ. Σημίτη και των εκσυγχρονιστών του με τη Νέα Δημοκρατία. Συμφωνείτε με αυτή την άποψη;

Αυτή δεν είναι ώσμωση, είναι τα καυσαέρια του κ. Σημίτη, τα οποία έχουν εισέλθει στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Η κ. Ξαφά, ο κ. Σκυλακάκης και όλοι αυτοί οι «εκσυγχρονιστές». Εδώ, πλέον, διαφαίνεται ο διαχωρισμός της πολιτικής σκηνής σε δύο στρατόπεδα. Από τη μια μεριά υπάρχουν οι περίφημοι «εκσυγχρονιστές», οι οποίοι ακολουθούν τη λογική της παγκοσμιοποίησης της κατάργησης των εθνών - κρατών, της κυριαρχίας της αγοράς έναντι της κοινωνικής προστασίας των αδύνατων. Αυτοί που μιλούν για υποστολή των σημαιών και σε εμάς τους υπόλοιπους οι οποίοι μπορεί να έχουμε τις πολιτικές μας διαφορές αλλά πιστεύουμε στην προστασία των κοινωνικά αδύνατων, στα έθνη - κράτη, στην υπεράσπιση των αρχών και των δικαίων της πατρίδας μας στα εθνικά θέματα, που πιστεύουμε ότι το κράτος πρέπει να προστατεύει εκείνους που έχουν ανάγκη και βεβαίως τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις απέναντι στα μεγαθήρια. Επίσης υπάρχουν αυτοί που πιστεύουν ότι θα πρέπει στην πολιτική να υπάρχουν συμβιβασμοί με την έννοια της συγκάλυψης όπως ο κ. Σημίτης οι νεοφιλελεύθεροι, οι «εκσυγχρονιστές» και τα παρελκόμενα που βρίσκονται είτε στη Νέα Δημοκρατία, μετά από πρόσκληση του κ. Μητσοτάκη, είτε στο Ποτάμι, είτε στο ΠΑΣΟΚ. Απέναντι σε αυτούς είμαστε εμείς οι υπόλοιποι, οι οποίοι βρεθήκαμε μαζί και κάναμε μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας μια κυβέρνηση εθνικής συμφιλίωσης.

Έχετε παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο για τη διερεύνηση της εποχής Παπαντωνίου στα εξοπλιστικά. Έχουμε την προκαταρκτική. Υπάρχει η άποψη στον κόσμο ότι εφόσον έχουν παραγραφεί τα αδικήματα, τι μπορούμε να περιμένουμε;

Ετσι προσπαθούσαν να πείσουν τους πολίτες ότι υπήρχε παραγραφή και με τον Τσοχατζόπουλο. Λίγοι ήμασταν εκείνοι οι οποίοι υποστηρίζαμε ότι το ξέπλυμα χρήματος δεν αποτελεί παραγραφή - μεταξύ αυτών ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο σημερινός υφυπουργός Δικαιοσύνης και
Διαφθοράς έγκριτοι νομικοί και εγώ. Είδατε τελικά ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος παραμένει στη φυλακή. Όταν υπάρχει βρόμικο χρήμα, όταν αυτό το χρήμα παράγει τόκους παράγει κέρδη, αυτό είναι αδίκημα που δεν παραγράφεται. Αν ελπίζουν στην παραγραφή, θα πρέπει να τους ενημερώσουν οι συνήγοροί τους ότι δεν πρόκειται να γλιτώσουν.

Έχετε ένα θέμα με τη Νέα Δημοκρατία. Στελέχη της εξακολουθούν να σας καλούν, όπως λένε, να μην πιάνετε στο στόμα σας τον Κώστα Καραμανλή.

Εγώ δεν έχω θέμα με τη Νέα Δημοκρατία. Η Νέα Δημοκρατία έχει θέμα με τη... Νέα Δημοκρατία. Αυτά τα στελέχη που λένε να μην πιάνω στο στόμα μου τον Κώστα Καραμανλή είναι αυτοί οι οποίοι πρόδωσαν τον Καραμανλή απέναντι στον Γεωργίου, είναι αυτοί οι οποίοι ενέταξαν στη Νέα Δημοκρατία τους υβριστές του Καραμανλή, είναι αυτοί τους οποίους ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατονόμασε στην εξεταστική επιτροπή για τα υποβρύχια ως «νονούς», μαφιόζους και ότι προσπαθούν να περάσουν αποφάσεις υπέρ συγκεκριμένων εξοπλιστικών συμφερόντων σε αντίθεση με τη βούληση του υπουργού και με το δίκαιο. Άρα το πρόβλημα δεν είναι δικό μου με τη Νέα Δημοκρατία, είναι της πραγματικής Νέας Δημοκρατίας με τη σημερινή Νέα Δημοκρατία. Είναι σαν το φιλμ «Κράμερ εναντίον Κράμερ».

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση περιλαμβάνει διαχωρισμό κράτους - Εκκλησίας και πολλοί αναρωτιούνται αν μπορείτε εσείς να ψηφίσετε ένα τέτοιο πράγμα.

Δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μία στο εκατομμύριο. Εμείς ως καταστατική μας θέση έχουμε τον μη διαχωρισμό κράτους - Εκκλησίας. Αυτό το θέμα δεν είναι προς συζήτηση. Εμείς ως Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουμε προτείνει την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, όπως επίσης ξεκάθαρα θα προτείνουμε την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τον ελληνικό λαό.

Μετά τη συνάντηση που είχατε στο Πεντάγωνο με τον Αμερικανό ομόλογο σας, κάνατε λόγο για στρατιωτικό «σχέδιο Μάρσαλ». Είναι κάτι που θα το δούμε σύντομα να υλοποιείται; Είστε αισιόδοξος;

Πιστεύω ότι με την τελευταία άσκηση Ηνίοχος 2017 και με δηλώσεις που υπήρξαν από τον πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Αθήνα, τον υπουργό Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Ουάσιγκτον, επίσης με τις δηλώσεις του Προέδρου και του αντιπροέδρου των ΗΠΑ διαφαίνεται ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα αναβαθμίζεται ποιοτικά σε σχέση με τον νότιο τομέα του NATO. Στόχος της πολιτικής των ΗΠΑ είναι η δημιουργία ενός άξονα σταθερότητας στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου με επίκεντρο την Ελλάδα, προς τα βόρεια με τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία και προς τα νότια με την Κύπρο, το Ισραήλ, την Ιορδανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Αίγυπτο. Θεωρώ ότι αυτό, σε συνδυασμό με την αξία που αποκτά η βάση της Σούδας, τις στενές διμερείς συνεργασίες που έχουμε με τα κράτη που προανέφερα, τις οποίες έχουμε χτίσει τα τελευταία δύο χρόνια, και τη νέα συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες θα δώσει τη δυνατότητα να εξελιχθεί ένας τέτοιος σχεδιασμός. Αυτή τη στιγμή, τα οικονομικά της Ελλάδας δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν σε δαπάνες πέραν των προβλεπόμενων από τους προϋπολογισμούς αλλά η βούληση των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής διεφάνη και με την περίπτωση των Chinook και με την περίπτωση των Kiowa, αλλά και με τις συζητήσεις που έχουν ήδη ξεκινήσει για τον εκσυγχρονισμό της Πολεμικής μας Αεροπορίας και του Πολεμικού μας Ναυτικού.

Από την προσωπική επαφή που είχατε με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας είδατε μια αλλαγή κλίματος προς το θετικότερο;

Είναι ξεκάθαρο. Κατ' αρχάς θέλω να πω ότι συνάντησα έναν στρατηγό - υπουργό, δυναμικό, ανοιχτό, φιλικό, βαθύ γνώστη της ελληνικής Ιστορίας θαυμαστή του Μεγάλου Αλεξάνδρου και των μεγάλων Ελλήνων ιστορικών, φίλο της Ελλάδας και έναν άνθρωπο αποφασισμένο να καταπολεμήσει το φαινόμενο της τρομοκρατίας στην περιοχή. Αισθάνθηκα ως υπουργός Άμυνας της Ελλάδας ότι πλέον οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και η χώρα μας έρχονται πάρα πολύ κοντά, τόσο πολύ όσο όταν βρισκόμασταν στην εποχή του δόγματος Τρούμαν και του σχεδίου Μάρσαλ.

Στα ελληνοτουρκικά, ανησυχείτε για κάποιο επεισόδιο μέχρι τις 16 Απριλίου;

Ως υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν ανησυχώ όταν γνωρίζω το υψηλό ηθικό, τον επαγγελματισμό και την ετοιμότητα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι π Τουρκία, μέσα σε αυτόν τον παραλογισμό του Προέδρου Ερντογάν, που διαφαίνεται πλέον όχι μόνο απέναντι σε εμάς αλλά απέναντι και στην Ευρώπη, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, τη Ρωσία, μπορεί να προκαλέσει το οτιδήποτε. Είμαστε έτοιμοι για να απαντήσουμε.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας