Σάββατο - 24 Φεβρουαρίου 2018
Thursday, 29 June 2017 12:07

Η Εξεταστική Επιτροπή για τα σκάνδαλα στην υγεία (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Εξεταστική Επιτροπή για τα σκάνδαλα στην υγεία (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην εξεταστική Επιτροπή για τα σκάνδαλα στην υγεία κατέθεσαν ο τ. πρόεδρος του "Ερρίκος Ντυνάν" Λυκούργος Λιαρόπουλος και σύμβουλος στο ν/σ επί Αν. Λοβέρδου καθώς και ο Γ. Ντάσκας.

Κώστας Ντέμος

Ο κ. Λιαρόπουλος κατά την κατάθεσή του εκτίμησε ότι το ν/σ θα μπορούσε να είναι κόσμημα στο χώρο της υγείας επέρριψε όμως ευθύνες κακοδιαχείρισης στον κ. Μαρτίνη, τον οποίο χαρακτήρισε ως "δικομανή". Να σημειωθεί ότι ο κ. Μαρτίνης είχε αναφέρει στην κατάθεσή του ότι "Δεν θα σχολιάσω τίποτα για τον κ. Λιαρόπουλο. Θέλω να ξεχάσω και την ύπαρξή του".

Στον έλεγχο που διενήργησε ο κ. Λιαρόπουλος εννέα άτομα καταγγέλλονται ως αργόμισθα μεταξύ των οποίων ο σύζυγος της κ. Γεννηματά, Αν. Τσούνος, η Άννα Παναγιωταρέα και το στέλεχος της Ν.Δ. στο συνδυασμό Πατούλη και πρ. γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Τότα Χατζοπούλου.

Ο δημοσιογράφος Γ. Ντάσκας που είχε ερευνήσει την υπόθεση για το σκάνδαλο του Ντυνάν κατά την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή δήλωσε ότι υπάρχουν πολιτικές και ποινικές ευθύνες. Επιπλέον τόνισε ότι δεν είναι όλο το πολιτικό σύστημα αλλά "ορισμένες πολιτικές οικογένειες" που "ήθελαν τον Μαρτίνη εκβιαζόμενο, ως μαριονέτα στον Ερυθρό Σταυρό και το Ερρίκος Ντυνάν για να μπορούν να διορίζουν και να παίρνουν υψηλούς μισθούς".

Ο κ. Ντάσκας κλείνοντας την κατάθεσή του κατήγγειλε δύο περιπτώσεις εκβιασμών εις βάρος ασθενών -οι κ. Νικολάου και κ. Φουσέκη που τελικά κατέληξαν- και των συγγενών τους.

Γ. Ντάσκας: Ορισμένες πολιτικές οικογένειες ήθελαν το Μαρτίνη μαριονέτα για να μπορούν να διορίζουν και να παίρνουν υψηλούς μισθούς
"Ορισμένες πολιτικές οικογένειες ήθελαν τον Μαρτίνη εκβιαζόμενο, ως μαριονέτα στον Ερυθρό Σταυρό και το Ερρίκος Ντυνάν για να μπορούν να διορίζουν και να παίρνουν υψηλούς μισθούς. Αναφερθήκατε προηγουμένως σε διορισμούς όπως του συζύγου της κ. Γεννηματά. Δεν είναι όλο το πολιτικό σύστημα όμως. Εγώ δεν βρήκα βουλευτές από την Αριστερά, ή από την ευρεία μάζα των βουλευτών της δεξιάς παράταξης. Είναι συγκεκριμένες πολιτικές οικογένειες".
"Από το 1821 όπως έλεγε ο Βαρβιτσιώτης, πάντα υπάρχει ένας Βαρβιτσιώτης στη Βουλή, λίγες οικογένειες κυβερνάνε τη χώρα".
"Να ανοίξουν πρώτα οι δικοί μου και της οικογένειας μου οι λογαριασμοί και μετά του κ.Κάμπη, ο κ. Γαλάνη. Δείτε ποιοι είναι στην εταιρεία, να δείτε τη διακίνηση του χρήματος. Δεν θα ανοίξετε τους λογαριασμούς των δημοσιογράφων που πήγαν στο Ντυνάν;Τι δουλειά είχε ο Ψυχάρης που πήγε στο Ντυνάν; Δείτε τις αγορές των ακινήτων;"

Ντάσκας: "Ύποπτο να μη θυμάται ο κ. Λιαρόπουλος. Υπάρχουν και άλλοι Λιαρόπουλοι. Αυτοί είναι η διαπλοκή."

Νικολόπουλος: "Υπογράφει την επιστολή η κ. Θεοδώρα Παπαδάκη και λέει ότι το ίδρυμα δεν έχει στην κυριότητα του το ν/σ Ερρίκος Ντυνάν. Δεν μπορώ να ελέγξω πλέον για τις εργασιακές σχέσεις του κ. Τσούνη (σύζυγος Φ. Γεννηματά). Όπως ο κ. Τσούνης ισχυρίζεται δεν ασκήθηκε εναντίον του καμία δίωξη για θέμα εργασιακό ή ηθικής τάξεως". Ο κ. Νικολόπουλος διάβασε απόσπασμα από την επιστολή που κατέθεσε η κ. Χριστοφιλοπούλου". ...

Νικολόπουλος: "Αν η κ. Παπαδάκη είναι η ίδια που είναι στο ΕΣΡ και εμείς στείλαμε επιστολή για να μας απαντήσει το ΕΣΡ;"

Γ. Ντάσκας: Ο Μαρτίνης μου έλεγε θα με βρίσκεις παντού μπροστά σου παντού και μόλις κάποιος ερευνούσε έπεφταν τα τηλέφωνα.
"Η Κυπραίου του Μητσοτάκη, ο Μπούρας και ο Νίκας του Σαμαρά βρέθηκαν να λύνουν και να δένουν στο Ερρίκος Ντυνάν παρόλο που με έβαλε ο Μητσοτάκης να το ερευνήσω". Μεγάλα ονόματα της πολιτικής και από τα δύο κόμματα, ο σύζυγος της κ. Γεννηματά... η δική μου πεθερά ήταν; όχι... αλλά του κ. Αβραμόπουλου...
"Μεθόδευση και ποινικού και πολιτικού ενδιαφέροντος για να πάρουν ιδιώτες αντί πινακίου φακής ενός τεράστιας αξίας δημοσίου περιουσιακού στοιχείου".

Να ρωτήσετε τον κ. Μαρτίνη αν προσέλαβε την Ιωάννα Μάνδρου το σημερινό στέλεχος του Αλαφούζου κατ' εντολή Βαρβιτσιώτη. Να καταλάβετε γιατί μείναμε κάποιοι χωρίς δουλειά. Τα άγρια καψόνια μου έκανε ένας Χαραμής. Μετά μου τηλεφώνησε ένα στέλεχο της Ν.Δ. κ. Μιχελάκης και μετά μου έστειλαν την απόλυση ως "ανεπαρκή" δημοσιογράφο. Νωρίτερα ο μάρτυρας είχε δηλώσει στην Επιτροπή ότι "όλα ξεκίνησαν το 2002, 2003, 2004" επί Σημίτη.

Δεν λεηλατήθηκε το νοσοκομείο, αλλά η Δημόσια περιουσία (σας παρακαλώ δείτε τα έγγραφα ένα ένα). Η κατασκευή του Ερρίκος Ντυνάν ο εξοπλισμός τους τα πάντα έγιναν με δημόσιο χρήμα. Έπρεπε να νοσηλεύονται άποροι.

Θα μπορούσα να είχα περισσότερα από αυτούς που είναι στη λίστα για το ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά δεν θα βρείτε το όνομά μου. Ακόμα περιμένω το τηλέφωνο του κ. Νίκα που ήθελε να του πάω τον φάκελλο που καταθέτω εδώ στην Εξεταστική Επιτροπή (και προς τιμήν σας) και βλέπω και περνάνε Νίκας, Πανεθυμητάκης στην εταιρεία της πλάκας (ΗΜΙΘΕΑ) στην Κύπρο να έχουν το ν/σ.

Ο Αν. Μαρτίνης μου είπε ότι τον πίεσαν από το υπουργείο υγείας να αποσύρει τα ένδικα μέσα. Τον ξεγέλασαν γιατί του είπαν ότι δεν θα τον διώξουν... Ο Βγενόπουλος πήρε το ν/σ αφού πριν το στραγγάλισαν οικονομικά. Κατά τη γνώμη μου είναι και ποινικό αδίκημα. Μέχρι να καταλάβουμε ποια είναι η κ. Στάικου απεσύρθη και η κ. Σάλλα από τη μέση και το Σεπτέμβρη τροποποιούν το καταστατικό της εταιρείας (ΗΜΙΘΕΑ) της πλάκας τη λεώ εγώ και παίρνει το νοσοκομείο μετά από τροπολογία που έκανε και το υπουργείο.

Δεν θα είχαμε φτάσει στο σημείο που είμαστε σήμερα (αν δεν υπήρχε διαπλοκή). Η χώρα μας έφτασε σε αυτό το σημείο γιατί αντί να κάνουν πλειοδοτικούς διαγωνισμούς έκαναν ιδιωτικές περιουσίες.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας