Πέμπτη - 22 Φεβρουαρίου 2018
Monday, 22 May 2017 13:38

Η Γαλλία ελπίζει σε ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, είπε ο Μακρόν στον Τσίπρα

Η Γαλλία ελπίζει σε ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, είπε ο Μακρόν στον Τσίπρα

Όπως μετέδωσε το Reuters επικαλούμενο πηγή από το γραφείο του προέδρου, ο Γάλλος εξέφρασε την επιθυμία να δει το βάρος από το ελληνικό χρέος να ελαφρύνει με την πάροδο του χρόνου.

Αίθουσα Σύνταξης

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν είχε την Δευτέρα ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup για το ελληνικό χρέος.

Όπως μετέδωσε το Reuters επικαλούμενο πηγή από το γραφείο του προέδρου της Γαλλίας, ο Εμμανουέλ Μακρόν εξέφρασε την επιθυμία να δει το βάρος από το ελληνικό χρέος να ελαφρύνει με την πάροδο του χρόνου.

«Ο πρόεδρος είπε ότι ελπίζει να επιτευχθεί σύντομα συμφωνία, που με την πάροδο του χρόνου, θα ελαφρύνει το βάρος του ελληνικού χρέους», δήλωσε η πηγή και πρόσθεσε πως το σχέδιο που θα υποστηρίξει κατά το Eurogroup ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ θα είναι αυτό.

Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου ανέφεραν πως «στο επίκεντρο της συνομιλίας τους βρέθηκε το σημερινό Eurogroup. Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε το ζήτημα του ελληνικού χρέους και συμφώνησαν ότι πρέπει να βρεθεί συνολική λύση, προς όφελος της Ελλάδας και της Ευρωζώνης.
Συμφώνησαν να εργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση και να βρίσκονται σε στενή και συνεχή επικοινωνία».

 

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας