Κυριακή - 21 Ιανουαρίου 2018
Tuesday, 09 January 2018 21:37

Η ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ,Η ΗΤΤΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ(;) ΤΟΥ ΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥ ΖΕΜΠΕΡΗ

Η ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ,Η ΗΤΤΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ(;) ΤΟΥ ΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥ ΖΕΜΠΕΡΗ

Εμαθαν πως "πνίξαμε" τη λίστα και πλάκωσε και ο δολοφόνος της Δώρας...

Γιάννης Ντάσκας

Τον τελευταίο καιρό τα κυκλώματα που πιέζουν εφοριακούς με πολλούς και ποικίλους τρόπους να εξαφανίσουν στοιχεία και υποθέσεις αυξάνονται, πληθύνονται και...αποκαλύπτονται!

Ο Νίκος Νικολόπουλος αποκαλύπτει ότι εφοριακοί που ερευνούν μεγάλες υποθέσεις πιέζονται, παραβιάζουν το καθήκον τους και ...μετατίθενται, όταν αποκαλυφθούν.

Μια τέτοια υπόθεση είναι κεντρική εφορία και το σκάνδαλο αφορά τον επιχειρηματία Κοντομηνά, ο οποίος είχε και τη δική του θέση στη λίστα Λαγκάρντ.

Image result for κοντομηνας

Η λίστα αυτή έκλεισε πια αφού, όπως μας είπε ο δικηγόρος Αλέξανδρος Παπαστεργιόπουλος, όλα τα αδικήματα, στις περιπτώσεις, στις οποίες τα χρήματα δεν είναι νόμιμα παρεγράφησαν.

Ο κ.Παπαστεργιόπουλος είναι δικηγόρος του Γαλλοελβετού Ερβέ Φαλσιανί, ο οποίος δημιούργησε τη λίστα Λαγκάρντ ως στέλεχος της Τράπεζας HSBC στην Ελβετία και ως δικηγόρος του Φαλσιανίο αντιμετώπισε την αγωγή του Γιώργου Παπανδρέου εναντίον του Γαλλοελβετού.
Ο Φαλσιανί δικαιώθηκε και ο Παπανδρέου έχασε την αγωγή με την οποία ισχυριζόταν ότι ο Φαλσιανί δυσφήμησε την οικογένεια Παπανδρέου, επειδή ανέφερε ότι είναι πιθανόν οι Σαρκοζί -Μέρκελ να εκβίαζαν τον Γιώργο Παπανδρέου στην διαβόητη και ταραχώδη συνάντηση του 2010 για τα Μνημόνια.

Image result for Αλέξανδρος Παπαστεργιόπουλος

Όταν απορρίφθηκε η αγωγή με δήλωσή του ο Γιωργος Παπανδρέου σαφώς υποσχέθηκε ότι θα πάει στο Εφετείο να δικαιωθεί.
Όπως αποκάλυψε στην τηλεοπτική μας εκπομπή ο κ.Παπαστεργιόπουλος η προθεσμία πέρασε και Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν άσκησε έφεση αποδεχόμενος την ήττα.
Γιατί άραγε;

Image result for παπανδρεου

Ποιά άλλη προφανής εξήγηση υπάρχει πέρα απο το γεγονός ότι η λίστα δεν θα ανοίξει ποτέ μετά την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας και άρα είναι όλοι ήσυχοι;
Υπενθυμιζεται ότι μέγα μυστήριο αποτελεί ο λογαριασμός των 500 εκατομμυρίων, τον οποίο φαίνεται να χειριζόταν μια κυρία (Παντελή), η οποία μας είπε τότε ότι έφυγε από την Ελλάδα και πήγε στη ...Γαλλία του Σαρκοζί για λογους ασφαλείας...

Image result for λιστα λαγκαρντ

Ο Φαλσιανί αναφέρθηκε στο λογαριασμό αυτό και όπως μας είπε ο κ.Παπαστεργιόπουλος η λίστα Λαγκάρντ έχει στην πραγματικότητα εκατό χιλιάδες ονόματα και όχι μόνο τα 2062 που εμφανίστηκαν στην Ελλάδα...
Επομένως το ποιός είναι στη λίστα και ποιός όχι παραμένει ζητούμενο ΣΚΑΝΔΑΛΟ, αφού οι ελληνικές αρχές έκαναν τα πάντα απο την...ανάποδη για να μην ριχτεί φως...

Της συσκότισης δεδομένης το έμαθαν και στον Κορυδαλλό και πλάκωσε με νέο σενάριο (;) ο δολοφόνος της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη.
Ο δολοφόνος Σοροπίδης αρχικά είχε υποστηρίξει ότι κατακρεούργησε μέσα στο νεκροταφείο την εφοριακό για να την ληστέψει και για τη δόση των ναρκωτικών.

Image result for φονος στο β νεκροταφειο

Τώρα εμφανίστηκε στον ανακριτή και είπε ότι στον Κορυδαλλό το ξανασκέφτηκε και αποφάσισε να πει ότι η αλήθεια είναι ότι τον πλήρωσαν με 30 χιλιάδες ευρώ για να δολοφονήσει την εφοριακό.
Υποστηρίζει ότι κάποιος Χάρης και "αφεντικό" που γνωρίζει τα στοιχεία του πλήρωσαν, τον ντοπάρισαν και έγινε η δολοφονία για υποθέσεις που ερευνούσε η εφοριακός.
Ο δικηγόρος της Απόστολος Λύτρας μας είπε κάθε κατηγορούμενος λέει ό,τι θέλει, αλλά πρέπει να αποδείξει ότι αυτά που λέει είναι αλήθεια και όχι αερολογίες.

Image result for αποστολος λυτρας

Μέχρι σήμερα ο δολοφόνος δεν έχει δώσει την παραμικρή απόδειξη γι αυτά που λέει.

Ο πατέρας της εφοριακού υποστηρίζει ότι η κόρη του κινδύνευε απο τις έρευνες που έκανε και ανέμειξε και τη λίστα Λαγκάρντ χωρίς τίποτα ειδικότερο.

Οι συνθήκες δολοφονίας πάντως δεν ήταν οι τυπικές ενός ναρκομανούς και ιδιαίτερα η επιμονή να την αποτελειώσει, ενώ μπορούσε να φύγει με την τσάντα και επίσης η επιμελημένη διαφυγή.

Σε κάθε περίπτωση είναι ένα έγκλημα πρωτοφανές και δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς, ούτε την εκδοχή αυτή, όπως φυσικά ούτε να την υιοθετήσει, αφού "βολεύει" καλύτερα την υπερασπιστική γραμμή του δολοφόνου.

Ιδού το υπόμνημα:

 

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας