Σάββατο - 16 Δεκεμβρίου 2017
Monday, 27 November 2017 17:31

Η ΜΑΡΕΒΑ,Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ "ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΑΣ" ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΑΜΜΕΝΟΥ...

Η ΜΑΡΕΒΑ,Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ "ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΑΣ" ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΣΚΑΝΔΑΛΟ  ΚΑΜΜΕΝΟΥ...

Βόμβες απο Τσίπρα-Καμμένο για το "Σαουδαραβικό".

Γιάννης Ντάσκας

Στη Βουλή συζήτηση για τις ¨"οφ σορ" στις Βερμούδες και τα διάφορα νησιά ανήγγειλε ο πρωθυπουργός κ.Τσίπρας και ο Σαουδάραβας που δήθεν εκπροσωπούσε την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας, στον Ελληνα πρεσβευτή μας στο Ριάντ ήταν ο κ. Σφακιανάκης απο το... Ηράκλειο της Κρήτης!!! Μάλιστα όπως προκύπτει ο άνθρωπος που κάποιοι "προωθούσαν" στη δουλειά αυτή βρέθηκε στο ίδιο "μη κερδοσκοπικό στέγαστρο" με την πανταχού παρούσα Μαρέβα Μητσοτάκη!

Image result for Τζον Σφακιανάκης

Προφανώς δεν ήταν τυχαία η εξαγγελία Τσίπρα ότι θα ανοίξει στη Βουλή τον αμαρτωλό φάκελο των "οφ σορ" και οι ευθείες βολές του για το θέμα αυτό προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη...
Παράλληλα ο κ.Καμμένος αποκάλυψε απειλητικά τηλεφωνήματα,από άλλο κρητικό έμπορο όπλων!!!

"Δέχθηκα απειλητικά τηλεφωνήματα πριν λίγο καιρό και ζήτησα απο τις αρμόδιες αρχές να ερευνήσουν με άρση απορρήτου του τηλεφώνου μου. Προέκυψε ότι το τηλέφωνο, με το οποίο απειλήθηκα προήλθε απο εταιρικό τηλέφωνο εμπόρου όπλων, ο οποίος φωτογραφίζεται με τον Αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Γεωργιάδη σε πρόσφατο ταξίδι του."

Image result for καμμενοσ βουλη

Αυτή ήταν η κορυφαία στιγμή της συζήτησης στη Βουλή για το θέμα της Σαουδαραβίας ,στην οποία πήραν το λόγο ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ .Μητσοτάκης και οι πολιτικοί αρχηγοί.
Ετσι διατύπωσε ο Υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος την καταγγελία του και μάλιστα κατονόμασε τον εικονιζόμενο στη φωτογραφία έμπορο οπλικών συστημάτων, γνωστό και απο φωτογραφίσεις με στελέχη προηγούμενων κυβερνήσεων,αλλά και απο κοινή συγκατοίκηση σε θέρετρα με γαλάζιους υπουργούς,αλλά και δημοσιογράφους συστημικών καναλιών.

Η απάντηση Γεωργιάδη ήταν ότι ο συγκεκριμένος είχε παρευρεθεί και σε εκδήλωση, όπου ήταν υπουργός της σημερινής κυβέρνησης και άρα και υπουργός της σημερινής κυβέρνησης κάνει παρέα με μέλη...συμμορίας!

Η ουσία βέβαια είναι διαφορετική. Η καταγγελία Καμμένου δεν αφορά φωτογραφία στο ...εξωτερικό, αλλά απειλή μέσω του κινητού, εάν και εφόσον αυτή επιβεβαιωθεί απο τις αρχές που κλήθηκαν...
Χαρακτηρίζουμε ως κορυφαία στιγμή αυτή την καταγγελία γιατί αφορά εμπόρους όπλων και η συζήτηση στη Βουλή αφορούσε εμπόριο όπλων,γιατο οποίο ως είναι γνωστό καταδικάστηκαν ήδη στελέχη του ΠΑΣΟΚ,ενώ άλλες δικογραφίες με ίδια στελέχη βρίσκονται στη Δικαιοσύνη.

Αμέσως μετά ο πρωθυπουργός κ.Τσίπρας κατονόμασε τη "Συμμαχία των Τριών", η οποία έχει στόχο όχι τον Καμμένο, αλλά την Κυβέρνηση και την επιθυμία τους να πέσει ,ώστε να μην λογοδοτήσουν.
Αναφερόταν σε δυο εφοπλιστές (δεν τους κατονόμασε, αλλά τους φωτογράφισε με απόλυτη ακρίβεια), οι οποίοι διαθέτουν μαζί πάνω απο...10 ΜΜΕ και τον γνωστό "κομιστή".
Πάρτε θέση στον καναπέ για προσεχείς φοβερές αποκαλύψεις γύρω απο "οφ σορ" και χρηματισμούς πολιτικών μέσω αυτών.
Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι έχουν περιέλθει στην κυβέρνηση συγκεκριμένα ονόματα εταιρειών, προσώπων, ποσών και μάλιστα δυο πρόσφατοι θάνατοι (ένας άγνωστος, ένας πασίγνωστος...) συσχετίζονται με το θέμα αυτό.

Image result for ΤΣΙΠΡΑΣ βουλη

"Νομίζετε ότι οι κυβερνήσεις πέφτουν από τους βαρόνους και τους υποτακτικούς τους μέσα στην κρατική δομή; Ο φυσικός μας χώρος κ. Μητσοτάκη δεν είναι ο βούρκος και η λάσπη, αλλά αυτός είναι δικό σας και όταν έρθει τηλεοπτικό συνεργείο στο γραφείο σας να φροντίσετε να μετακομίσετε για να μην πέσει πάνω σε ΖΗΜΕΝΣ, σε εταρείες οφ σορ κλπ".

Ο κ.Τσίπρας και ο κ. Καμμένος κατέθεσαν έγγραφα που αποδεικνύουν ότι η συμφωνία ήταν διακρατική και ο Ελληνας που υπέγραψε εκ μέρους της Σαουδικής Αραβίας, υπέγραψε όχι ως μεσάζων, αλλά ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας, όπως βεβαιώνει η Σαουδαραβική Κυβέρνηση.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε άκρως απόρρητα έγγραφα που ανταλλάχθηκαν μεταξύ της πρεσβείας μας στη Σαουδαραβία και του Υπουργείου Εξωτερικών καταλήγουν σε ένα πρόσωπο από το Ηράκλειο της Κρήτης. Και πάλι...Κρητικός δηλαδή δημιούργησε αυτό το θέμα που προκαλεί τόση αναστάτωση στη χώρα...

Image result for ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Ο κ.Τσίπρας τον χαρακτήρισε ενδιάμεσο, ότι αυτός ο ενδιάμεσος ήταν σύμβουλος του πρωην Υπουργού Οικονομικών κ.Παπακωνσταντίνου και όχι Σαουδάραβας Υπουργός, όπως είχε αφήσει να εννοηθεί ο πρεσβευτής μας αρχικά...
Τεράστιο θέμα βέβαια, γιατί, όπως είπε ο Πρωθυπουργός η κυβέρνηση της Σαουδαραβίας, βεβαίωσε ότι εκπρόσωπος τους κράτους της Σαουδαραβίας ήταν ο άνθρωπος που υπέγραψε την συμφωνία με την Ελλάδα,δηλαδή ο Βασ. Παπαδόπουλος.

Αυτά έχουν τεράστια σημασία γιατί όλη η κατηγορία που η Αντιπολίτευση διατύπωσε είναι ότι ο Βασ. Παπαδόπουλος είναι μεσάζων και δεν έχει ορισθεί απo την Σαουδαραβική κυβέρνηση ως εκπρόσωπός της.

"Χρησιμοποιήσατε μεσάζοντα" είπαν ρητά και στη Βουλή ο κ. Μητσοτάκης, η κ.Γεννηματά και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας (κ.κ. Τασούλας, Δαβάκης, Τσιάρας, Κεδίκογλου, Δημοσχάκης, Γεωργιάδης) που πήραν το λόγο στη Βουλή.
(Το ωραίο είναι ότι η συνταξιούχος της Τράπεζας πήρε το λόγο και διάβαζε διάφορα χωρίς να αντιληφθεί ότι τα είχε ξεπεράσει ο Πρωθυπουργός με καταγγελίες, στις οποίες θα έπρεπε να απαντήσει).

ΑΚΟΥΜΠΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ..."ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΑΣ"!

Ποιος είναι λοιπόν ο Τζον Σφακιανάκης που απασχόλησε τόσο τη Βουλή σε σκάνδαλο που θα απειλούσε την κυβέρνηση;

Image result for Τζον Σφακιανάκης

Πριν τελειώσει αργά το απόγευμα η συζήτηση στη Βουλή αποκαλύφθηκε απο διάφορα ρεπορτάζ ότι ο δήθενα Σαουδάραβας που θα αντικαθιστούσε τον εκπρόσωπο που είχε ορίσει ως τότε η...Σαουδική Αραβία είναι ένας επιχειρηματίας που βρέθηκε στο ίδιο "μη κερδοσκοπικό στέγαστρο" με την πολυπράγμονα, όπως αποδεικνύεται Μαρέβα Μητσοτάκη.

Οσοι αναζήτησαν το βιογραφιό του βρήκαν ότι αναφέρει έναν"οικονομολόγο, επικεφαλής της Επενδυτικής Εταιρείας «The Mohammad & Abdullah Al-Subeaei» στη Σαουδική Αραβία, ο οποίος εκτός των άλλων εμφανίζεται και ως μέλος της Endeavor της Σαουδικής Αραβίας, του διεθνή μη κερδοσκοπικού οργανισμού που στηρίζει επιχειρήσεις, του οποίου ιδρύτρια και αντιπρόεδρος στο ελληνικό τμήμα είναι η Μαρέβα Γκραμπόφσκι, η σύζυγος δηλαδή του προέδρου της ΝΔ.

Ο Τζον Σφακιανάκης παρουσιάζεται επίσης ως πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της Διεύθυνσης Ερευνών της Banque Saudi Fransi, αλλά και ως επικεφαλής της Διεύθυνσης Έρευνας της Saudi British Bank. Οι σχέσεις του με το καθεστώς του Ριάντ προκύπτουν βέβαια και από το γεγονός ότι έχει εργαστεί κατά το παρελθόν για το υπουργείο Οικονομίας και Σχεδιασμού της Σαουδικής Αραβίας, ενώ έχει χρηματίσει και μέλος της 8ης ομάδας σχεδιασμού για το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας. Προηγουμένως ο Τζον Σφακιανάκης είχε εργαστεί ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος στο Κέντρο Έρευνας του Κόλπου όπου και εξακολουθεί να είναι μέλος του συντακτικού του συμβουλίου.
Έχει επίσης διατελέσει Διευθυντής της Μέσης Ανατολής του ομίλου Ashmore στο Ριάντ, επικεφαλής οικονομολόγος, για τη Μέση Ανατολή της Credit Agricole C.I.B, οικονομολόγος στα Ηνωμένα Έθνη (UNDP) και στην Παγκόσμια Τράπεζα, καθώς επίσης και επικεφαλής οικονομολόγος της Calyon για τη Μέση Ανατολή.

Image result for Τζον Σφακιανάκης

Ο πρωθυπουργός έκανε μια οξεία αναφορά στον επιχειρηματία Αλαφούζο και στην πολεμική εναντίον του απο το συγκρότημα αυτό.
Προκύπτει ότι ο Τζον Σφακιανάκης αρθρογραφεί στον εγχώριο και το διεθνή τύπο, αναφορικά με οικονομικά και εμπορικά ζητήματα της Σαουδικής Αραβίας, όπως επίσης και για την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας. Κατά το παρελθόν έχει αρθρογραφήσει στην εφημερίδα «Καθημερινή», όπως για παράδειγμα τον Φεβρουάριο του 2017 με τίτλο «Πολύτιμη η οικονομική σχέση της Ελλάδας με τη Σαουδική Αραβία».

ΕΡΩΤΗΜΑ:
Πόσο τυχαία βρέθηκε ένα μήνα πριν "για επισκευές στο Πέραμα" η θαλαμηγός ενός εκ των πριγκήπων της Σαουδαραβικής οικογένειας, θέμα το οποίο αποκάλυψαν τα "NTOKOUMENTA.GR" με σχετική φωτογραφία της θαλαμηγού, της μεγαλύτερης του κόσμου;

Πόσο αυτό σχετίζεται με την διένεξη στο εσωτερικό της Σαουδικής Αραβίας και ποιοί πήγαν να εμπλέξουν την Ελλάδα σε αυτό το εσωτερικό θέμα με περίσσευμα αφροσύνης;

 

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας