Τετάρτη - 17 Ιανουαρίου 2018
Wednesday, 18 October 2017 12:18

Η Μπέττυ Μπαζιάνα στο σπίτι του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ

Η Μπέττυ Μπαζιάνα στο σπίτι του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ

Σε αντίθεση με τον Λευκό Οίκο το συγκεκριμένο οίκημα δεν δέχεται επισκέψεις του κοινού.

Αίθουσα Σύνταξης

Τι δικό της πρόγραμμα ακολούθησε για κάποιες ώρες της ημέρας η Μπέττυ Μπαζιάνα στην Ουάσιγκτον.

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον Λευκό Οίκο, η Μπέττυ Μπαζιάνα αποδέχθηκε πρόσκληση και συναντήθηκε με την σύζυγο του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ, κ. Πενς στο σπίτι του Αμερικανού αντιπροέδρου.

Η οικία του αντιπροέδρου ανήκει στο αμερικανικό πολεμικό ναυτικό, παραχωρείται στον εκάστοτε αντιπρόεδρο και δεν είναι επισκέψιμη από το κοινό σε αντίθεση με τον Λευκό Οίκο που δέχεται επισκέψεις του κοινού.

mmm

Η λευκή οικία του 19ου αιώνα βρίσκεται στον αριθμό ένα του οικισμού του Παρατηρητηρίου του Πολεμικού Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών (USNO), στη βορειοδυτική Ουάσιγκτον και χτίστηκε το 1893 με σκοπό να εξυπηρετήσει τις ανάγκες στέγασης του επόπτη του Ναυτικού.

Η οικία το 1923 άλλαξε χρήση με σκοπό να εξυπηρετήσει τις ανάγκες στέγασης του αρχηγού του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ. Ως οικία του αντιπροέδρου λειτουργεί ανελλιπώς από το 1974.

Την κυρία Μπαζιάνα υποδέχθηκε στην είσοδο της οικίας η κα Πενς, η οποία και την ξενάγησε στους χώρους του σπιτιού και τους κήπους της. Η κ. Μπαζιάνα υπέγραψε στο βιβλίο των επισκεπτών.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας