Πέμπτη - 22 Φεβρουαρίου 2018
Sunday, 06 August 2017 08:38

Κ. Χατζηδάκης: Όσο παραμένει αυτή η κυβέρνηση είναι ζημιά για τον τόπο

Κ. Χατζηδάκης: Όσο παραμένει αυτή η κυβέρνηση είναι ζημιά για τον τόπο

«Η συγκολλητική ουσία αυτής της κυβέρνησης είναι η βουλιμία για εξουσία».

Αίθουσα Σύνταξης

«Η Ελλάδα χρειάζεται μια κανονική ευρωπαϊκή κυβέρνηση με κορμό την Νέα Δημοκρατία» αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., Κωστής Χατζηδάκης, προσθέτοντας πως «όσο παραμένει αυτή η κυβέρνηση είναι ζημιά για τον τόπο».

Όπως επισημαίνει ο κ. Χατζηδάκης «ως αποτέλεσμα του λαϊκισμού και του ερασιτεχνισμού της κυβέρνησης, ελήφθησαν μέτρα που δεν ήταν ούτε αυτονόητα, ούτε νομοτελειακά», ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «δεν έχει κατορθώσει να γυρίσει την χώρα ούτε καν εκεί που ήταν το 2014».

Ο κ. Χατζηδάκης υπογραμμίζει ότι η Ν.Δ. πρέπει να επικεντρωθεί, πρώτον στο να καταδείξει ότι εκ του αποτελέσματος η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάνει τους φτωχούς φτωχότερους, δεύτερον στο να προβάλλει ακόμα περισσότερο τις θέσεις της και τρίτον στο να προχωρήσει σε ανανέωση προσώπων με το να περιλάβει στα ψηφοδέλτιά της ανθρώπους νέους σε ηλικία και σε ιδέες.

Σημειώνει παράλληλα ότι η Ν.Δ. στοχεύει στην αυτοδυναμία, αλλά θα απευθυνθεί, όπως λέει, και σε άλλα κόμματα που «πιστεύουν στην ανάγκη να γίνει η Ελλάδα μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα».

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. δηλώνει ότι το κόμμα επιχειρεί να καταρτίσει σοβαρό, ρεαλιστικό και υπεύθυνο πρόγραμμα, όπου «δεν θέλουμε να τάξουμε γεφύρια και ποτάμια». Όπως αναφέριε, η παρουσίαση των θέσεων για την οικονομία θα γίνει στην ΔΕΘ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη με βασικό στόχο «πώς θα μπει μπροστά η μηχανή της οικονομίας» και πώς θα γίνουν «νέες ιδιωτικές επενδύσεις που είναι προϋπόθεση για να δημιουργηθούν καινούργιες δουλειές».

Ερωτηθείς αν αυτό θα είναι το κεντρικό μήνυμα της Ν.Δ. στη ΔΕΘ, ο κ. Χατζηδάκης απαντά ότι αυτό θα το αποφασίσει ο κ. Μητσοτάκης που έχει και την τελική ευθύνη. Επισημαίνει πάντως ότι με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το πολύ που μπορεί να επιτύχει η χώρα είναι η παραμονή στο ευρώ ως χώρα δεύτερης κατηγορίας «σε έναν θάλαμο υγιειονομικής απομόνωσης», ενώ όπως αναφέρει, «μόνο με ένα κόμμα που πιστεύει στις καλές ευρωπαϊκές πρακτικές, στην ελεύθερη οικονομία και στην ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί να μπει μπροστά η οικονομία».

Υποστηρίζει ακόμη ότι «η συγκολλητική ουσία αυτής της κυβέρνησης είναι η βουλιμία για εξουσία, το οποίο όμως μπορεί να βγει σε βάρος τους διότι όσο παραπάνω μένουν, τόσο περισσότερο κινδυνεύουν με βαρύτερη ήττα», καθώς «αυτό που τους αντιπολιτεύεται είναι η ίδια η πραγματικότητα» με τις μειωμένες συντάξεις, το μειωμένο αφορολόγητο, τις περικοπές του ΕΚΑΣ και τον αυξημένο ΦΠΑ σε είδη λαϊκής κατανάλωσης.

Αναφορικά με τα μέτρα που θα ισχύουν και μετά το 2019 και το πώς θα τα χειριστεί η Ν.Δ., απαντά ότι «η Ν.Δ. σέβεται τις διεθνείς συμφωνίες της χώρας, αλλά οι συμφωνίες δεν είναι γραμμένες σε πέτρα». Μπορούν να γίνουν καλύτερες ή χειρότερες ανάλογα με το πως κυβερνάει μια κυβέρνηση».

Ο κ. Χατζηδάκης τονίζει ότι η Ν.Δ. επιμένει στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τον Γ. Βαρουφάκη, «όχι για λόγους ιστορικούς ή περιέργειας», αλλά γιατί «όσα έγιναν στο πρώτο επτάμηνο του 2015 έχουν αντανάκλαση στο σήμερα και στο αύριο», ενώ επιρρίπτει ευθύνες για την πορεία της οικονομίας, τόσο στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, όσο και στον Πρωθυπουργό. Εκφράζει επιπλέον την εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δέχεται την πρόταση της Ν.Δ. για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής γιατί φοβάται.

Σε ό,τι αφορά τη Δικαιοσύνη σημειώνει ότι «σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες κρίνεται με νομικά επιχειρήματα» όχι με «κραυγές και βρυχηθμούς» και κατηγορεί τα κυβερνητικά στελέχη ότι «ακολουθούν πρακτικές που είναι οι χειρότερες των τελευταίων δεκαετιών».

Χαρακτηρίζει παράλληλα το νομοσχέδιο Γαβρόγλου ως «κλασικό παράδειγμα με το οποίο φαίνεται πως αυτοί που διεκδικούν το μονοπώλιο της προόδου είναι εγκλωβισμένοι σε ιδεοληψίες περασμένων δεκαετιών».

Αναφορικά με την εισβολή του «Ρουβίκωνα» στο προαύλιο της Βουλής δηλώνει ότι και το ίδιο το γεγονός και η ατιμωρησία «κυρίως δείχνουν ότι δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε τις αρχές και τους κανόνες από τους οποίους διέπονται οι σύγχρονες δυτικές δημοκρατίες»

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας