Τρίτη - 20 Φεβρουαρίου 2018
Sunday, 15 October 2017 09:39

Καμμένος: Αχτίδα φωτός για την Ελλάδα το ενδιαφέρον Ελληνοαμερικανών επιχειρηματιών

Καμμένος: Αχτίδα φωτός για την Ελλάδα το ενδιαφέρον Ελληνοαμερικανών επιχειρηματιών

«Ο Αμερικανός πρέσβης λειτούργησε ως ένας μεγάλος φίλος της Ελλάδας».

Αίθουσα Σύνταξης

«Νομίζω ότι είναι μια αχτίδα φωτός πολύ σημαντική ότι Ελληνοαμερικανοί επιχειρηματίες, αλλά και αμερικανικές εταιρείες ενδιαφέρονται πλέον να έρθουν κοντά στην Ελλάδα», δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Πάνος Καμμένος, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης στις ΗΠΑ του πρωθυπουργού και της κυβερνητικής αποστολής με επιχειρηματίες.

Τόνισε ότι «η σύσφιγξη των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, η μετατροπή της Ελλάδας σε πυλώνα σταθερότητας, οι διμερείς σχέσεις με το Ισραήλ, την Αίγυπτο, την Ιορδανία, τα Αραβικά Εμιράτα, αλλά και με τις χώρες της Βαλκανικής, έχουν ουσιαστικά μετατρέψει την Ελλάδα σε μια πύλη επενδύσεων».

Επιπλέον, επισήμανε ότι «η βελτίωση των οικονομικών στοιχείων, και μετά και τις τελευταίες ανακοινώσεις και της κ. Λαγκάρντ, νομίζω ότι θα φέρουν αυτό το καλό πολιτικό κλίμα που υπάρχει μεταξύ Ελλάδας-ΗΠΑ και σε επίπεδο επενδυτικό».

«Ξεκίνησε η επίσκεψη του πρωθυπουργού, από εδώ από το Σικάγο, από μια πολιτεία του Ιλινόις, όπου κατοικούν πάνω από 500.000 Έλληνες, Ελληνοαμερικανοί, οι πρώτες επαφές γίνονται με επιχειρηματίες, Ελληνοαμερικανούς και Αμερικανούς, προκειμένου να προσελκύσουμε επενδύσεις στην Ελλάδα», ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1,

Επίσης, ο κ. Καμμένος κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρεϊ Πάιατ, με δηλώσεις του προεξοφλεί την επιτυχία της επίσκεψης του πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο. «Νομίζω ότι η συμμετοχή του πρέσβη στην προσπάθεια αυτή είναι πράγματι συγκινητική. Θα μπορούσα να πω, ο κ. Πάιατ δεν λειτούργησε απλώς ως πρέσβης, αλλά ως ένας μεγάλος φίλος της Ελλάδας και έχει βοηθήσει πάρα πολύ σε αυτό», είπε.

«Από τον τομέα τον δικό μου, στον τομέα δηλαδή της στρατιωτικής συμφωνίας, είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος», συνέχισε ο υπουργός, για να προσθέσει: «θα γίνει μια συζήτηση στο επίπεδο του Προέδρου με τον πρωθυπουργό, αλλά θέλω να διαβεβαιώσω ότι η γεωπολιτική σημασία της πατρίδας μας παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο για την ανάπτυξη του αισθήματος ασφαλείας σε όλη την περιοχή». «Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο», τόνισε καταληκτικά ο Πάνος Καμμένος.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας