Παρασκευή - 23 Φεβρουαρίου 2018
Sunday, 04 February 2018 08:45

Κασιμάτης: Στο συλλαλητήριο θα πω ότι το Μακεδονικό είναι ευρωπαϊκό ζήτημα

Κασιμάτης: Στο συλλαλητήριο θα πω ότι το Μακεδονικό είναι ευρωπαϊκό ζήτημα

Ο συνταγματολόγος μαζί με τον Μίκη Θεοδωράκη είναι οι ομιλητές του συλλαλητηρίου για την Μακεδονία.

Αίθουσα Σύνταξης

Λίγες ώρες πριν από το μεγάλο συλλαλητήριο για την Μακεδονία ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης μίλησε για το μήνυμα που θα απευθύνει από την εξέδρα της διαδήλωσης, όπου θα βρεθεί μαζί με τον Μίκη Θεοδωράκη στις 2 μετά το μεσημέρι.

«Ο λαός που κατεβαίνει στο δρόμο και που κατέβηκε στην Θεσσαλονίκη, το μόνο που δεν μπορούμε να πούμε είναι ότι είναι εθνικιστές ή φασίστες και βέβαια δεν μπορούμε να το πούμε για τον κεντρικό ομιλητή τον Μίκη Θεοδωράκη», επισήμανε ο καθηγητής μιλώντας στον Σκάι.
«Αυτό που γίνεται σήμερα με το μακεδονικό είναι υπογεγραμμένο ήδη από το 2010 με την βασική δανειακή σύμβαση που υποδούλωσε την Ελλάδα και κατευθύνεται από τις ξένες δυνάμεις, ειδικά από την βουλιμία των ΗΠΑ, που θέλουν μια επέμβαση στο μαλακό υπογάστριο της Ευρώπης που είναι τα Βαλκάνια», είπε ακόμα ο κύριος Κασιμάτης ξεδιπλώνοντας το σκεπτικό όσων θα πει από την εξέδρα του συλλαλητηρίου.

«Πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό ζήτημα, που η Ευρώπη δεν το βλέπει, αλλά εμείς το βλέπουμε γιατί αυτό που γίνεται θα πρέπει να το πληρώσουμε εμείς με ένα κομμάτι της ιστορικής μας ταυτότητας», συμπλήρωσε.

Κάνοντας μια σύντομη ιστορική αναδρομή, τέλος, τόνισε πως «όταν ο Τίτο ονόμασε το κρατίδιό του Δημοκρατία της Μακεδονίας, είχε στην μεγάλη ιδέα της πολιτικής του να καταλάβει όλα τα Βαλκάνια και αυτός ήταν ένας εύκολος τρόπος να βρει έξοδο στο Αιγαίο».

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας