Πέμπτη - 22 Φεβρουαρίου 2018
Sunday, 27 August 2017 21:49

Κατρούγκαλος: «Η επίσκεψη Μακρόν στην Αθήνα θα προωθήσει περαιτέρω τη στρατηγική σχέση Ελλάδας-Γαλλίας»

Κατρούγκαλος: «Η επίσκεψη Μακρόν στην Αθήνα θα προωθήσει περαιτέρω τη στρατηγική σχέση Ελλάδας-Γαλλίας»

Εφ'όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Αίθουσα Σύνταξης

Βάζοντας ιδιαίτερο βάρος στην επερχόμενη επίσκεψη του Προέδρου της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν, ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε πως "ο Πρόεδρος δεν έρχεται μόνος, αλλά συνοδεύεται από την αφρόκρεμα των Γαλλικών επιχειρήσεων που καλύπτουν τομείς από την άμυνα και την ενέργεια έως τον τουρισμό και τις νέες τεχνολογίες".

Για το θέμα της τρίτης αξιολόγησης, που αναμένεται να ξεκινήσει το φθινόπωρο, ανέφερε πως "η δική μας πλευρά εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της και με το παραπάνω" και πως το χρέος είναι πλέον η βασική εκκρεμότητα που έχει απομείνει.

Ερωτηθείς αν, ενόψει Brexit, η κυβέρνηση μπορεί να πιέσει για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, ανέφερε πως "οι διαπραγματεύσεις της Ένωσης με τη φίλη αύτη χώρα γίνονται ενιαία, μέσω του κεντρικού διαπραγματευτή κ. Μπαρνιέ και όχι με την προβολή επιμέρους εθνικών αιτημάτων".

Επεσήμανε επίσης πως εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα επιδιωχθεί, από κοινού με την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, η ενημέρωση των κομμάτων για τη δημιουργία κοινού μετώπου για τη διεκδίκηση της έδρας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, που το 2019 θα αποχωρήσει από το Λονδίνο, όπου βρίσκεται σήμερα. Τέλος, σχετικά με το ζήτημα που ξέσπασε με το συνέδριο της Εσθονίας, ο Αναπληρωτής ΥΠ.ΕΞ. ανέφερε πως "ανέδειξε για μια ακόμα φορά την ακροδεξιά στροφή της Νέας Δημοκρατίας και το χάσμα που τη χωρίζει από το κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής".

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας