Σάββατο - 20 Ιανουαρίου 2018
Thursday, 04 May 2017 13:33

Κατρούγκαλος: Δείχνουμε αποφασιστικότητα απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις

Κατρούγκαλος: Δείχνουμε αποφασιστικότητα απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις

Εμείς είμαστε ήρεμη δύναμη, ακριβώς γιατί τα εθνικά μας συμφέροντα έχουν απόλυτη θεμελίωση στο διεθνές δίκαιο, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Αίθουσα Σύνταξης

Μιλώντας στον realfm 97.8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο Γιώργος Κατρούγκαλος ανέφερε ότι η ελληνική πλευρά δείχνει αποφασιστικότητα απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις, αποφεύγοντας όμως, να κλιμακώνει την ένταση.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι η Τουρκία απειλεί πως θα στείλει πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου στο οικόπεδο 6 της κυπριακής ΑΟΖ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών είπε:

«Είναι προφανές ότι είμαστε έτοιμοι αντιμετωπίσουμε παρόμοια κίνηση. Όχι με λόγια. Έχουμε αναπτύξει τριήμερες συνεργασίες με το Ισραήλ και την Αίγυπτο. Ένα κομμάτι κατατείνει στην οριοθέτηση ΑΟΖ. Έχουμε προωθήσει συνεργασίες μερικές από τις οποίες και στο στρατιωτικό επίπεδο, ακριβώς για να είμαστε απόλυτα θωρακισμένοι και να μη φοβόμαστε ότι η κλιμάκωση της έντασης μπορεί να οδηγήσει σε κάτι ουσιαστικότερο».

Και πρόσθεσε ο ίδιος«Είναι προς το συμφέρον της χώρας μας και των δύο λαών εμείς να δείχνουμε αποφασιστικότητα στις τουρκικές προκλήσεις, να αποφεύγουμε, όμως, να κλιμακώνουμε και εμείς την ένταση. Εμείς είμαστε ήρεμη δύναμη, ακριβώς γιατί τα εθνικά μας συμφέροντα έχουν απόλυτη θεμελίωση στο διεθνές δίκαιο».

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας