Δευτέρα - 19 Φεβρουαρίου 2018
Tuesday, 10 October 2017 09:10

Κατρούγκαλος: Η χώρα γύρισε σελίδα και επιστρέφει στην ανάπτυξη

Κατρούγκαλος: Η χώρα γύρισε σελίδα και επιστρέφει στην ανάπτυξη

«Ανάγκη οικοδόμησης ενός νέου παραγωγικού μοντέλου».

Αίθουσα Σύνταξης

Την ανάγκη οικοδόμησης ενός νέου παραγωγικού μοντέλου, «τώρα που η χώρα γύρισε σελίδα και επιστρέφει στην ανάπτυξη», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στο επιχειρηματικό συνέδριο που διοργάνωσε ο Economist για τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης-Ευρασίας-Κίνας, με θέμα «Χτίζοντας Γέφυρες από την Ανατολή στη Δύση».

Ο κ. Κατρούγκαλος επισήμανε πως «στη θέση του παλαιού χρεοκοπημένου κρατικοδίαιτου μοντέλου, η κυβέρνηση σχεδιάζει ένα μοντέλο βασισμένο στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, μεταξύ των οποίων είναι η γεωστρατηγική της θέση και η πολιτική της σταθερότητα». Όπως υπογράμμισε, σε αυτό το πλαίσιο κινείται και η πολυδιάστατη οικονομική διπλωματία της χώρας μας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε στο συνέδριο πως «η οικονομική ισχύς μεταφέρεται από τον Ατλαντικό στον Ειρηνικό και η Ελλάδα από την περιφέρεια βρίσκεται πλέον στο κέντρο του παγκόσμιου οικονομικού χάρτη». Έτσι, υποστήριξε, αποκτούν ιδιαίτερη σημασία οι πολύ καλές σχέσεις της χώρας μας με την Κίνα και τις χώρες της Ευρασίας.

 

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας