Τετάρτη - 17 Ιανουαρίου 2018
Tuesday, 26 September 2017 11:58

Κατρούγκαλος: Προτεραιότητα η ενίσχυση της κοινωνικής και δημοκρατικής διάστασης της ΕΕ

Κατρούγκαλος: Προτεραιότητα η ενίσχυση της κοινωνικής και δημοκρατικής διάστασης της ΕΕ

Το μήνυμα του αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αίθουσα Σύνταξης

Την απάντηση «στον δικαιολογημένο φόβο των κοινωνιών μας, ότι τα παιδιά μας κινδυνεύουν να έχουν μια χειρότερη ζωή από τη δική μας», προέταξε στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Γιώργος Κατρούγκαλος, με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών να στέκεται και στην «ανάγκη ενίσχυσης της κοινωνικής και δημοκρατικής διάστασης της ΕΕ».

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Κατρούγκαλος «καλωσόρισε την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να εξαγγελθεί ο νέος πυλώνας ευρωπαϊκών κοινωνικών δικαιωμάτων στη Σύνοδο Κορυφής του Νοεμβρίου, αν και τόνισε ότι πρέπει να γίνει πιο συγκεκριμένη και ιδίως νομικά δεσμευτική».

Κατά την παρέμβασή του στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων, που ασχολήθηκε με το νομοθετικό έργο της ΕΕ για το προσεχές διάστημα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ως παράδειγμα των αναγκαίων φιλόδοξων τομών που έχει ανάγκη η Ευρώπη, την πρόταση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να συσταθεί θέση υπουργού Κοινωνικής Συνοχής της Ευρωζώνης, επικεφαλής ενός Eurogroup των υπουργών Εργασίας και Κοινωνικής Απασχόλησης, για να αντιμετωπιστούν οι εκρηκτικές ανισότητες στο εσωτερικό αλλά και μεταξύ των κρατών.

Νωρίτερα, ο κ. Κατρούγκαλος συμμετείχε στη σύσκεψη των Σοσιαλδημοκρατών υπουργών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, ενώ συναντήθηκε και με τον επίτροπο αρμόδιο για θέματα Ενέργειας, Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε.

Επίσκεψη στην Πορτογαλία

Επίσης, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, θέματα σχετικά με τον διάλογο για το μέλλον της Ευρώπης, αλλά και τις διμερείς οικονομικές σχέσεις, βρέθηκαν στο επίκεντρο της διήμερης επίσημης επίσκεψης, την περασμένη Παρασκευή (22/09) και το Σάββατο (23/09), του κ. Κατρούγκαλου στην Πορτογαλία, όπου είχε επαφές στη Λισσαβόνα με μέλη της πορτογαλικής κυβέρνησης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σημερινή ενημέρωση, ο κ. Κατρούγκαλος συναντήθηκε με την Άνα Πάουλα Ζαχαρία (Ana Paula Zacarias), τον υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδια για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Εουρίκο Μπριλέντε Ντίας (Eurico Brilhante Dias). Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πορτογαλίας, Ζόρζι Πάις (Jorge Pais).Ω

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας