Πέμπτη - 22 Φεβρουαρίου 2018
Friday, 24 March 2017 14:07

Κατρούγκαλος: Το βέτο στη Ρώμη αποτελεί μια ακραία λύση

Κατρούγκαλος: Το βέτο στη Ρώμη αποτελεί μια ακραία λύση

«Δεχθήκαμε μέτρα από το 2019 και μετά, παρ' ότι διαφωνούμε, αλλά εξασφαλίσαμε τα αντίμετρα».

Αίθουσα Σύνταξης

«Η αλήθεια είναι ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά στο κλείσιμο της αξιολόγησης, η οποία θα είχε ολοκληρωθεί αν το ΔΝΤ δεν είχε τόσο αρνητική στάση», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος. «Δεχθήκαμε μέτρα από το 2019 και μετά, παρ' ότι διαφωνούμε, αλλά εξασφαλίσαμε τα αντίμετρα», ανέφερε και υπογράμμισε πως το ΔΝΤ έπεισε τους Ευρωπαίους για την ανάγκη μέτρων, ενώ δεν χρειάζονται.

Για τον ασφαλιστικό νόμο δήλωσε ότι «είμαστε περήφανοι γιατί έπρεπε να ρυθμίσουμε 40 χρόνια στρεβλώσεων και πετύχαμε να ισορροπήσουμε το σύστημα».

Όπως δήλωσε ο κ. Κατρούγκαλος στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, το βασικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας και του ασφαλιστικού συστήματος είναι η υψηλή ανεργία στη χώρα μας.

Ο κ. Κατρούγκαλος αναγνώρισε πως ορισμένα από τα πεπραγμένα της κυβέρνησης διαφέρουν από τον προεκλογικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ και απέδωσε στους συσχετισμούς δυνάμεων στην Ευρώπη που επέβαλλαν τις απόψεις τους, ενώ σημείωσε πως «είχαμε υπερεκτιμήσει το βαθμό λειτουργίας της Δημοκρατίας στην Ευρώπη».

Ερωτηθείς αν ο πρωθυπουργός θα προβάλει βέτο στη Διακήρυξη της Ρώμης, σε περίπτωση που δεν συμπεριληφθεί η προσθήκη για τα εργασιακά που έχει ζητήσει η ελληνική πλευρά, ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε ότι στην επιστολή του πρωθυπουργού περιλαμβάνονται οι ελληνικές θέσεις και ό,τι το βέτο αποτελεί μια ακραία λύση, όταν δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια.

 

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Τα Ντοκουμέντα είναι μια δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων, ερευνών, αποκαλύψεων και απόψεων, με την επιμέλεια του Γιάννη Ντάσκα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Newsletter

Συμπλήρωσε το e-mail σου και θα λαμβάνεις κάθε Πέμπτη το εβδομαδιαίο newsletter του ntokoumenta.gr με όλα τα νέα της Ελλάδας